Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

kde autor sebral, že se jedná o neomarxismus? Zřejmě jen tak ze vzduchu, bez studia třeba Kapitálu8-o

0 0
možnosti
TV

Netusil jsem, ze Svedsko bylo totalne ztraceno uz pred tolika lety..smutne, kam se podel drivejsi vzor bezpecneho socialniho statu...

0 0
možnosti
VV

Tak na iDnes uz jsem cetl hodne nesmyslu, nemusite davat odkaz na pul roku stary clanek.

1 2
možnosti
LJ

Když někdo prohlašuje, že vše se dosud dělalo špatně, on že má řešení, tak zpravidla se to řešení ukáže jako zcestné, ono to předchozí uspořádání zase tak špatné nebylo. Moderní době se již podařilo rozbít manželství a úspěšně likviduje rodiny. Když chybí děti, tak tady vítá cizince ... a ještě jim je to málo, ještě chtějí jít dál.

3 1
možnosti
JL

Vše nasvědčuje tomu, že jste si v dětství hrál s panenkama. Taková uplakanost se

hned tak nevidí.

1 7
možnosti
Foto

je politováníhodné, stačí-li někomu k životu, dvakrát denně se spravedlivě rozhořčit.

5 3
možnosti
EM

Snad jste svoji denní normu splnil.

3 1
možnosti
JZ

Nevím, jak ve Švédsku, neznám ani nuance švédštiny, tudíž ntuším, jeslti jejich "on" a "ona" hraje u nich stejnou roli jako tato zájmena v češtině, ovšem obecně problém s rovností a nerovností je trochu jiný: nejde o to, abychom stírali rozdíly, ale o to, abychom demaskovali a stírali ty rozdíly, které ve skutečnosti jako rozdíly samy o sobě odůvodnitelné nejsou a jsou jako rozdíly chápány jen v nějakém předsudkovém pohledu. Jinými slovy, abychom mohli něco považovat za skutečně rozdílné, měli bychom neprve vzájemnou rozdílnost něčeho prokázat. Tak například můžeme se shnodnut na tom, že existují lidé tmavovalsí a světlovlasí - shodneme se totiž na tom, že barvou vlasů se objektivně liší. Také se můžeme shodnout na tom, že existují muži a ženy - liší se totiž stavbou těla. Potíže nastanou, kdy začneme hovořit o psychických rozdílech mezi muži a ženami - ty totiž už nejsou prokazatelné jako objektivní fakta, a proto s nimi už nelze zacházet jako s jednoduchými rozdíly. Jak chcte emocionalitu vykázat jako objektivní hodnotu, která je v určitých ohledech zcela identická u třech miliard lidí? (narozdíl třeba od existejnce dělohy). Proto skutečně nelze říct, že jsou muži a ženy stejní, protože nelze říci ani to, že jsou stejní muži mezi sebou navzájem a ženy mezi sebou navzájem. Stejný totiž v tomto ohledu není vůbec nikdo s nikým.

A ještě na závěr - já vím, že se ptám zcela zbytečně, ale přece jen: co má u čerta tohle všechno společeného s neomarxismem. Mohl by autor nastínit několik základních principů neomarximsu, abych pochopil, co si vlastně pod tímto pojem představuje?

8 0
možnosti
RH

Neomarxismus je nálepka hlupáků, často dokonce bolševiků...

1 1
možnosti
ON

O94n16d26ř92e73j 82N89ý83č

28. 12. 2016 15:28

Milý autore tak jaký vliv má tento experiment na duševní stav dětí? Měl by jste to určitě vědět když ten článek je více než pět let starý.

12 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1625x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik