Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

Pracovat v jakýmkoli důchodě je nemorální! Jestliže chce důchodce pracovat tak prosím, ale bez důchodu!

0 0
možnosti
Foto

Rozumím tomu jedině za předpokladu,že když to není nutností. Když výše jeho důchodu bude taková aby se z toho dalo existovat.Pokud lidi budou mít důchod že z něj nezaplatí bydlení a nebo se bude rozhodovat jestli si koupí léky nebo jídlo.Zatím bohužel je realita taková,že 2/3 důchodců na tom není s životní úrovní tak aby si mohlo výskat nebo aspoň plnohodnotně dožít své stáří.

0 0
možnosti
JV

Jinak, to všecko jsou holá fakta, bohužel se vždycky najde dost hlupáků, kteří vás za takovéto informování a domáhání se spravedlnosti označí jako sebelítostné, kteří si za to můžou sami. S takovými se není radno dohadovat, nemají to v hlavě v pořádku.

0 0
možnosti
JV

Jsou to syčáci. Oni moc dobře ví, že pro těžce zdravotně postižené práce není, dlouhá léta s tím nic nedělali a nechali to dojít až tak daleko, že po takových lidech jsou požadovány takové pracovní výkony, které většina z nich prostě už z podstaty nemmůže splnit, ale drží nás záměrně pod hranicí chudoby a ohrožují nás platební neschopností a bezdomovectvím. Nevím, co k tomu víc napsat, je ostuda zásTupců, že věc neřeší a nechává nás se tím dlouhá léta ve stresech a bídě plácat, jako kdybychom snad měli své nezaviněné vrozené vady za trest.

1 0
možnosti
Foto

Jen mi není jasná ta hranice 10.220 Kč.

Poslední co jsem dohledala je 9.902 Kč. Vážím si každého z Vás, kteří se takto do toho dokážete obout. Jsou lidé co berou 30 táců a nesloží jedinou větu, o komentáři pod blog nemluvě.

1 0
možnosti
Foto

Kdysi zde na iDNES býval symbol "Doporučit článek", nemůžu ho najít. Doporučila bych jej R^ Ale to je MÁLO.

- Pro sám boj o kouření, což je zákon "o ochraně zdraví před...",

- Pro boj s hazardem, což je o internetu, cenzuře a daních,

- Pro meditace a analýzy o imigraci, migraci a uprchlících,

se zapomíná na to co nám je nejblíž, na naše problémy, náš obraz - CHUDOBY.

Nejen hmotné, taky té duševní, pak ten boj prohráváme.

Hranice chudoby se posunuje násobně rychleji, něž kosmetické korekce důchodů invalidních a starobních. Chudoba o 318 Kč, důchody o 40 Kč.

Nerada bych aby můj komentář byl delší než článek :-)

Čím víc se to zanedbá, tím hůře se to bude napravovat a bude to stát víc peněz.

1 0
možnosti
Foto

Řekl bych to asi tak.Invalidé jsou zaměstnavatelům dobří akorát když je využijí k tomu jak ze státu vytáhnout prachy na dotacích.Úklidovky a hlídací bezpečnostní služby nikoho ani jiného neberou a mají na tom postavený celý byznys.Není to jejich soucitem a nezištnou láskou k hendikepovaným ale jenom z vyčuranosti jak si přijít na slušný balík.Donedávna byla minimálka kolem 8000,tak když měli invalidu hned na něj vytáhli 8000 za státu na dotaci které pak v podstatě přeposlali zaměstnanci a až na pár odvodů, to měli šul nul.Vše co dostali od klienta jde pak do zisku který nějak odklonili aby ještě nedejbože z toho platili daně.Zaměstnaný inv.důchodce strachujíc se o flek,protože z toho co dostane jako invalidní důchod je žebrota,tak je nucen jít do práce si vydělat na léky a různé služby které potřebují v souvislosti s chorobami co mají.Zaráží mě,že stát chtěl šetřit ale v podstatě neušetřil.Jen peníze co by dal invalidům aby měli slušný život a nemuseli si dál zhoršovat zdraví pracemi které jim zdravotně moc nesednou ale jsou nuceni ji vzít dá takovým parchantům kteří na tom parazitují a pakují se na lidském neštěstí.K lidem jako jsou ID se chovají despoticky a nadřazeně.Nedej bože aby náhodou chtěli přidat.Je to jako s poslanci kteří vám dají trapných 40kč.Je to takový státní hyenismus kdy na jednu stranu plno slibu jak pomohou a kolik se kde zvýší na ty co nemají mnoho možností kde se uplatnit nechá na úkor invalidů si mastit kapsu někoho jiného.To nemluvím o mnoha přehodnocování stupňů invalidity.To je kapitola sama pro sebe.Když člověku co nemá nohu po nehodě měl léta plný důchod a pak dojde ke komisi v době "čistek" invalidů o něj přijde jenom proto že dostal protézu.Kdy stejně bez berlí je nepoužitelný..A mnoho dalších specialit naší "demokracie" a "svobody" v CZ.Takzvaně škoda slov.:-/

0 0
možnosti
JV

Sranda na tom je, že když člověk může hlídat nebo uklízet, tak asi ještě nebude až takový invalida. Co potom lidi, kteří si opravdu přivydělat nemůžou? Asi jsme na odpis.

1 0
možnosti
JA

Já osobně jsem proti jakýmkoli kvótám pro kohokoli. Nevidím pro kvóty důvod, protože když někdo vezme do práce právě vás, tak nevezme někoho jiného, který by třeba udělal víc práce. Ale když už nějaké kvóty pro hendikepované jsou, tak vám držím palce a být váma, tak se začnu zajímat o místo v sekretariátu ČSSD, která to to zákona prosadila.

7 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik