Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

nesmyslný nedomyšlený čin. Soudnému člověku muselo být jasné, že se sebeupálením nic nezmůže. V každé době, dnešní nevyjímaje, by se našla příčina k podobnému upálení a k čemu to?

3 2
možnosti
JK

Díky za vzpomínku. Mrzí mě, že se nevzpomíná víc, nemám čas napsat cosi víc, ale okopčím tu jeden příspěvek odjinud, se kterým souzním absolutně. Mou generaci jeho čin zasáhl strašlivě, jsem jeho vrstevník, a nikdy se nezbavím špatného svědomí, že nás to nevyburcovalo k čemusi víc, že to tak nějak šlo postupně do ztracena. Část důvodů spočívá možná v tom, že nám bylo kolem 23 let, čerstvě jsme založili rodiny, měli mimina... Věřím, že být tehdy internet, bylo by to vypadalo jinak. Chyběla komunikace, kontakty.

"vim ze hodne lidi palachuv cin zpochybnuje, s jednim mym kamaradem (katolikem) se o tom casto hadame. pro me je palachovo gesto

absolutni. Chapu ho tak ze: kdyz nechces sam byt produktem destruovaneho spolecenskeho prostredi v nemz mas jako jedinec velmi omezene moznosti, za cenu konce vlastni existence to prostredi sokujicim cinem navzdy zmenis, a tak se naopak prostredi, co te obklopuje, stane produktem tvym. Pro totalitni spicky to je silena rana proti niz sou naprosto bezbranny. Palachuv cin sem nikdy nevnimal jako sebevrazdu. obdivuju tu odvahu a silu."

1 2
možnosti