Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

24/31 A řekni věřícím ženám, aby cudně klopily zrak a střežily svá pohlaví a nedávaly na odiv své ozdoby kromě těch, jež jsou viditelné. A nechť spustí závoje své na ňadra svá.

33/59 Proroku, řekni manželkám svým, dcerám svým i věřícím ženám, aby přitahovaly k sobě své závoje! A toto bude nejvhodnější k tomu, aby byly poznány a nebyly uráženy.

To jsou jediné dva verše, ve kterých se v Koránu píše o zahalování žen. První je jasný, jde pouze o důsledné zahalování prsou; druhý se týká dlouhých plášťů, v té době obvyklých a často rozevřených (co nosily pod nimi není přesně známo).

Nikde ani slovo o zahalování hlavy. Dál není co řešit.

0 0
možnosti
MK

M.j. Všimli jste si, jak zde vymizely články o islámu?!

1 0
možnosti
Foto

Nečetl jsem celý korán. Proto bych uvítal citát, kde konkrétně přikazuje ženám nošení šátku. Mám totiž dojem, že zahalování považují za projev své víry, i když jim korán nic takového nenakazuje.

Ohledně zahalování jsem narazil pouze na text, který se zmiňuje o závojích na ňadrech:

„A nechť spustí závoje své na ňadra svá.“ (24,31).

Více viz http://www.koranoislamu.cz/tema/zahalovani-zen/

1 0
možnosti
Foto

Pokud by měl být jakýkoliv druh šátku a zahalování vlasů náboženským symbolem, museli by ho akceptovat všichni - muži i ženy, jako např. křesťané symbol kříže, který nosí na krku muži i ženy.

Takto jde jen o vyjádření nerovnoprávného postavení žen ve společnosti..

1 0
možnosti
KC

V Arábii ať si chodí třebas se škopkem na hlavě. U nás se musí chovat podle evropských zvyklostí. Pak nechápu, proč mohou mohamedáni při porážce týrat zvířata, když u nás je to zakázáno, proč z vlastní hlouposti schováváme symboly Vánoc, proč vůbec povolujeme řídit se Koránem, když nevylučuje zabití jako trest za nevěru a odpadlictví od víry atd. atd. Jsme vyměklá společnost, která si svou hloupostí a neomarxistickou politickou korektností sama a vědomě kope hrob.

7 0
možnosti
Foto

Nesmysl. Koran zenam nic ve smyslu vlasu nenakazuje. Zakryvani vlasu resi nektere tradice a je zminovano v nekterych neautorizovanych hadisech. Jedna se o jistou formu interpretace. A totez plati p\o zakryvani tvare. Ale do jiste miry mate pravdu v tom, ze ta burka cosi symbolizuje, nikoliv vsak pro nositelky, ale spis pro par odloucenych fanatiku. Na obou stranach barikady.

0 4
možnosti
Foto

Řekni věřícím, aby cudně klopili zrak a střežili svá pohlaví - a to je pro ně čistší, vždyť Bůh dobře je zpraven o všem, co konají. 24:31 A řekni věřícím ženám, aby cudně klopily zrak a střežily svá pohlaví a nedávaly na odiv své ozdoby kromě těch, jež jsou viditelné. A nechť spustí závoje své na ňadra svá. A nechť ukazují své ozdoby jedině svým manželům nebo otcům nebo tchánům nebo synům nebo synům svých manželů nebo bratřím nebo synům svých bratří či sester anebo jejich ženám anebo těm, jimž vládne jejich pravice, nebo služebníkům, kteří nemají chtíče, anebo chlapcům, kteří nemají pojem o nahotě žen. A nechť nedupou nohama, aby lidé postřehli ozdoby, které skrývají. A konejte všichni pokání před Bohem, ó věřící, snad budete blažení! 33:59 Proroku, řekni manželkám svým, dcerám svým i věřícím ženám, aby přitahovaly k sobě své závoje! A toto bude nejvhodnější k tomu, aby byly poznány a nebyly uráženy. A Bůh je odpouštějící, slitovný. 33:53Vy, kteří věříte! Nevcházejte do domů prorokových, pokud vám to nebude dovoleno, kvůli jídlu, nečekajíce, až bude připravené! Jste-li však vyzváni, vstupte! A když dojíte, rozejděte se a nepouštějte se do důvěrných hovorů, neboť to se dotýká proroka a on se před vámi stydí! Avšak Bůh se nestydí říci pravdu. Když žádáte manželky prorokovy o nějaký předmět, žádejte o to přes závěs, to bude čistší pro srdce vaše i srdce jejich. A není vám dovoleno bolestně se dotýkat posla Božího ani se kdy oženit s manželkami jeho po něm; a to je před Bohem hřích nesmírný.

1 0
možnosti
OF

Buď jste reinkarnací Petra I.,který nařídil bojarům oholit plnovous nebo Ataturka, který zakázal Turkům fez. S tím chlapem v burce to je ale průser, představte si, že byste zaplatil otci nevěsty stadem velbloudů a v burce byl chlap....:-(

0 1
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik