Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Škoda, že jste se nenarodil o několik desetiletí dřív.

0 0
možnosti
JL

To, že cítíte nenávist, je patrné z každého vašeho blogu.

Život v nenávisti, pocit štěstí nepřináší.

8 1
možnosti
Foto

Poněkud mi není jasné, proti čemu vlastně brojíte. Pokud odmítám nenávist, pak musím odmítat i nenávist k muslimům. Pokud chci zachovat respekt k odlišným názorům, tak bych logicky musel zachovávat respekt i k názorům oněch nenáviděných "sluníčkářů", ne?

6 1
možnosti
VV

Až na to, že respektem se ohání nejvíce sluníčkáři.

0 0
možnosti
TN

Dalo se to napsat ve dvou větách.

"Jak může někdo nenávidět? Něco takového prostě nenávidím!"

2 0
možnosti
MM

Zamyslete se nad tím, jestli neděláte to samé.

7 2
možnosti
SB

Víte, já s Vámi tak dalece nesouhlasím.

Jsou politické názory, které v mých očích vylučují přátelství s příslušným člověkem.

Za totáče jsem se seznámil s dívkou, která během našeho vztahu podala přihlášku do KSČ. Pod jinou záminkou jsem ze vztahu vycouval. Pro Vás to možná je nedostatek tolerance k jinému názoru, ale pro mne byla politika tehdejší KSČ spojena se schvalováním sovětské invaze z roku 1968 (a to jsem natolik shovívavý, že nepíši o politických procesech v 50. letech, protože v roce 1985, kdy se stalo to, o čem jsem tu psal, už to KSČ měla alespoň trochu vyřešené. Nadále sice tvrdila, že puč v únoru 1948 byl Vítězný únor, avšak nad těmi procesy přeci jenom už jako takž pořádek udělala, avšak náhled na sovětskou invazi z roku 1968 byl tvrdý a jednoznačný.

Vztaženo na dnešní dobu: Mohu tolerovat odlišnost v názoru na to, zda Rusové měli být připuštěni na olympiádu to Ria, či nikoli. Z ani jednoho z těchto názorů neprýští krev nevinně usmrcených lidí nebo hrubé narušení svrchovanosti mé vlasti.

Ale kde už krev teče, jako teče při současných teroristických činech v Německu a ve Francii a jako tekla v prvních dnech sovětské invaze v roce 1968, nebo kdy už dochází k hrubému násilí proti mé vlasti, jako tomu bylo v již zmíněném srpnu 1968, tam už tolerance z mé strany být nemůže a člověku s opačnými názory sice neublížím, nadále se s ním zdravím při náhodných setkáních na ulici, prohodím s ním i pár slov "Jak se máš?", "Co děláš?", "Nevíš nic o Zbyňkovi? Já už jsem ho nejméně dva roky neviděl?", ale přátelství nebo partnerský svazek, popřípadě dokonce manželství (nyní mluvím o tom roce 1985, kdy má tehdejší partnerka podala přihlášku do KSČ)nepřipadají v úvahu.

0 0
možnosti
JC

Situace je dnes horší než na "normalisačního" komunismu. Tehdy totiž bylo možno navštívit okresního vedoucího tajemníka KSČ nebo krajského vedoucího tajemníka KSČ a kajícným rozhovorem s ním docílit zastavení mediální štvanice a kádrového pronásledování. Dnes to možné není, jakmile se na Vás zaměří, nemáte šanci.

3 2
možnosti
Foto

"Ovšem nestačí nad tím plakat, takoví lidé bohužel byli, jsou a budou..., co mě ovšem mrzí, je, že takovýchto lidí přibývá skoro geometrickou řadou." Když vás to mrzí, tak proč děláte to samé?:-)

4 2
možnosti
MB

Asi proto, že mu to nedochází.

6 1
možnosti
Foto

,,Ano, cítím nenávist"

Obava,nesouhlas, STRACH a odpor. Pakliže se toto vše koncetruje do nenávisti, je ,,vymalováno". A nenávist k nenávisti je ,,jen" další stupeń ,,maleb". Asi by to chtělo spíše ,,chladnou hlavu". ,,Buditelská ekvilibristika" s emocemi je ovšem ,,silný nástroj". Jen s chladnou hlavou jí lze vzdorovat;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 497
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1614x
Jmenuji se Adam Mikulášek, jsem od narození nevidomý, již od dětství se zajímám o dění v této zemi i ve světě a vzdělávám se v oblastech politiky, historie, ekonomie a psychologie. Od června 2010 jsem členem Čssd a snažím se prosazovat tematiku zdravotně postižených, dlouhodobě nemocných, větší účast občanů na rozhodování a demokratizační procesy v této straně.

Seznam rubrik