Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nás každý rok překvapí zima! A přitom o ní víme.

Od otce - zubaře - jsem bědování nad nedostatkem materiálu slyšel konstantně. A jak vidět, situace se trochu změnila. Neboť vývoj za těch 30 let poposkočil a tak nové moderní materiály a vybavení máme. Ovšem - nejsou na to prostředky.

Takže - za socíku to nefungovalo pro nedostatek materiální, dnes v tržním zdravotnictví pro nedostatek financí. A s tím spojený nedostatek personálu.

Jak vidno, nejde o to, zda to dělat levicově, nebo pravicově. Ale chce to dělat dobře.

A aby se to dělalo dobře, je potřeba mít opravdové odborníky a ne politiky.

"Problém" s rouškami je jen špička ledovce.

Poučí nás to?

Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval.

0 1
možnosti

Nesouhlas! Pokud by u nás byl kapitalismus se svobodnými přirozenými vztahy, určitě bychom tak špatně nedopadli! Ale protože máme postkomunistický socialismus s mafiánskou složkou bez svobodných, přirozených vztahů, na všechno musí být levičácky papír a nic není včas! Máme, co někteří chtěli! :-)

0 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Cítím se jako před Listopadem! Ochrana zdravotníků a všech občanů je nulová! Kdo se neochrání sám bez státu, nemá šanci na přežití? Sami si musíme schánět validní informace, bez nichž je naše šance na přežití nižší! Nikdo v tomto státě nedokáže zorganizovat alespoň výrobu roušek! Musíme si je vyrábět sami! Jejich účinnost závisí na našich znalostech!

Místo přikázaného nošení roušek, uzavíráme obce v karanténě, uzavíráme nemocné se zdravými bez ochranných pomůcek! Aby se snad infekce snáze šířila?

Krizový štáb není postaven podle zákona, aby Andrej Babiš se stal spasitelem Česka a byl znovu volen do čela státu! Krizový štáb nepostupuje účinně! Za kým jde plná odpovědenost za zmatky v naší zemi?

:-)

2 0
možnosti
LH

Držme Vám a sobě, všichni palce..A jinak už jen velké DÍKY...

3 0
možnosti

R^

Dík za moudrá slova!

Adam Vojtěch prý odeslal praktickým lékařům účinné respirátory, ale poslal je přes krajské politiky. Lékaři účinné respirátory nedostali, protože prý uvízli v rukou krajských politiků! Bez ochranných pomůcek ze zákona praktičtí lékaři nesmí ordinovat. S ohledem na pacienty by po ošetření koronavirového pacienta museli jít na dva týdny do karantény. Do týdne však budou všichni lékaři a všechny sestry v karanténě. Co pak? Nebo snad mají lékaři a sestry postižení koronarovirozou semenit viry do společnosti? Tak to udělali v Itálii, ale moc úspěšní nebyli. Jen pár lékařů zemřelo na infekci. Iránci je nazývají mučeníky...

Ale ani v nemocnicích nejsou ochranné prostředky! Pak jdou do karantény celá oddělení! Přesto Adam Vojtěch dodává ochranné prostředky jen do fakultních nemocnic! Co s tím?

Jak se máme chovat? Respirátory s účinnou vložkou neseženou ani lékaři, natož laici! Chybí i roušky! Ty si musíme sami ušít. Před nákazou nás neochrání, ale sníží alespoň dávku virů, což mladým může pomoci přežít!

Rizikoví pacienti musí být v řádné izolaci, podezřelí musí být v řádné karanténě, na veřejnosti a při styku s izolovanými, ale i s infikovanými, musíme mít alespoň roušku! Všichni řidiči autobusů by měli mít masky s respirátory! Roušky nestačí! Stejnětak obsluha v supermarketech, zejména pokladní! A mnoho dalších! Všichni občané by měli mít možnost si chirurgické roušky nafasovat! Nejsou respirátory a nejsou roušky! Všichni víme, že nemáme dost akutních lůžek na infekčních odděleních, že proto musíme náběh pandemie zpomalit! Jak bez ochranných pomůcek? Chcete jít také italskou cestou?

:-)

5 0
možnosti
AC

R^asi tak....docela chápu ta drastická opatření...vláda si moc dobře uvědomuje, že obyvatelstvo není dostatečně chráněno a že naše zdravotnické kapacity jsou dosti omezené.

3 0
možnosti
Foto

Stát vždy selže, když jde do tuhého.

1 2
možnosti
Foto

Vy nejste připravení na nával pacientů, protože náš "demokratický stát" (rozuměj stát v bordelu) není připravený plnit jednu ze svých základních úloh, chránit svoje občany v případě nebezpečí, jakými jsou války a epidemie. Proč nemůže mít náš stát tak jako za komunistů státní sklady s ochrannými pomůckami pro případ epidemie nebo biologické války?

2 3
možnosti
Foto

J57a48n 10Š91i82k

16. 3. 2020 20:12

Víte paní Jarmilo, není to tak jednoduché. V podobné oblasti jsem se nějakou dobu pohyboval a vím dobře, jak to funguje. Když se nic neděje, tak je všechno zbytečné. Řeší se proč jsou rezervy tak vysoké, atd.. Vezměte si jak dlouho nebyly povodně a už někteří řeší, jestli ta protipovodňová opatření nejsou v takovém rozsahu zbytečná. A armáda? Neustálá kritika kolik spolyká peněz a že určitě nikdy nebude potřeba. Ano spolyká, protože je drahá, jako všechno. Co když jednou potřeba bude?

8 0
možnosti
Foto

J80a49n 80Š50i92k

16. 3. 2020 19:48

Adame, držím Vám palce a je mi nesmírně líto, jak jste vybavení. Na příkladech v zahraničí je jasné, jak důležité je, aby zdravotnický personál správně vybaven byl. Všichni se teď obrací na vládu a čeká co ona. Lavina kritiky je jistě oprávněná, úřednici tuto stránku nezvládli. Přesto. Co manažeři nemocnic? Čekali na to co vláda...Spolehli se na sliby vlády, stejně jako se vláda spolehla na sliby dodavatelů. Jaký je tedy mezi nimi rozdíl? Je smutné, že všechny nemocnice hlásí stejný problém. Já to beru tak, že ani v jedné se nenašel odvážný manažer, který by byl schopen roušky sehnat bez požehnání shora. A také je jasné, že tlak lékařů na manažery byl nedostatečný. Nevěřím tomu, že se nenajde nikdo, kdo by byl schopen takové věci sehnat. Vždy se najde někdo, kdo sežene co se sehnat dá. I za války. Vypadá to tedy tak, že zaspali všichni. Nejen vláda. Anebo je další možnost. Stalo se to, co nikdo nepředpokládal. Ani lékaři, ani manažeři, ani vláda. A o čem to všechno ještě svědčí? Že pořád žijeme v nějakém socialismu, kdy čekáme, co nám kdo dá nebo strčí pod nos. Z toho důvodu doufám, že se všichni poučí. Hezký den a držte se

10 0
možnosti
KP

Naprosto s Vámi souhlasím R^

2 0
možnosti

Moc dobrý a potřebný blog, Adame.

Díky!

2 0
možnosti
Foto

"nemáme dostatek ochranných pomůcek pro personál"

Co jste léčiči, co jste dělali ?

0 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3982x
Nejen o zdravotnictví z pohledu začínajícího lékaře.

Svá studia jsem obohatil stážemi v zahraničí - v USA, v Německu a v Číně. Rád se vzdělávám, zajímám se o veřejné dění a svoje zkušenosti a postřehy budu rád sdílet s ostatními.

 

Seznam rubrik