Zeman se vrací

Zřejmě by rád obrodil svou ztracenou stranu. Jenže si dal podmínky, za kterých by se byl ochoten navrátit na trůn. Nic proti pane Zemane, ale co takhle zůstat u pití lahodných likérů a objímání stromů?

Chcete ho?

Zeman není žádný hlupák, a tak vytasil podmínky, které jsou takřka nesplnitelné, čímž jaksi doběhl své následovníky, ale mě spadl kámen ze srdce. Jelikož se jeho tři podmínky stěží seběhnou v určité blízké době, tak jsem zatím vcelku klidný. Ovšem důchodce z Vysočiny chrlí rozumy na všechny strany a je nutné počítat s jeho socialistickými názory proloženými potřebným množstvím bonmotů, citátů a vůní Becherovky.

Proč není Zeman hlupák? Myslím, že jen hraje na struny, na které chce hrát, aby zůstal v povědomí. V podstatě je to takový neškodný podivín, který se na Vysočině začíná asi také trochu nudit, a tak přijímá různá pozvání a vyzvání ke komentářům. S chutí jemu vlastní si rýpne do své bývalé strany, či do strany jiné. Vytasí predikci a jako za starých časů si užívá pozornost médií. Už na ně neplive špínu. Nyní jsou mu média dobrá. Je to takový typický socialista na ústupu, který neví, jestli má té vytoužené moci rozhodovat za ostatní dost, nebo ne.

Psychologie socialismu souvisí i s psychologií jeho představitelů. Jak socialismus počítá s kontrolou jednání ostatních, tak stejně si toto užívá jeho představitel, zde prezentovaný Milošem Zemanem. Rovnice to není příliš složitá. Někteří si ji, ale nechtějí připustit, a tak bojují. Bojují zřejmě za spásu, protože tak se většinou tváří obzvláště pokud jim někdo ublíží.

Zeman nás už ujišťoval, že se nevrátí do politického života. Jenže nyní přišla krize a nejen ekonomická. Je třeba povolat hrdinu a spasitele, který nás zachrání. Američané mají Obamu, proč bychom my nemohli mít Zemana? Miloš se roky připravuje na Vysočině v prostředí čerstvého vzduchu a mysl osvobozujícího štěbetání ptáků na svou roli zachránce České a možná nejen České, ale i světové ekonomiky. Připravuje se na roli inkvizitora v řadách neschopné a po jeho odstoupení degradující ČSSD. Náš nový hrdina levicový zachránce Miloš Zeman.

Alespoň tak z mého pohledu vyznělo Zemanovo vyjádření, když si klade takovéto podmínky, nesmí se divit reakcím s tím spojeným.       

Autor: Adam Ábelovský | pátek 4.9.2009 21:49 | karma článku: 9,62 | přečteno: 905x
  • Další články autora

Adam Ábelovský

Budu volit Drahoše ale

25.1.2018 v 23:00 | Karma: 13,30

Adam Ábelovský

Proč budu volit Mirka Topolánka

11.1.2018 v 22:12 | Karma: 28,49

Adam Ábelovský

Trójský kůň pravice

6.3.2017 v 9:59 | Karma: 11,10

Adam Ábelovský

Evoluční pauza

25.2.2017 v 17:50 | Karma: 17,26

Adam Ábelovský

Děkuji

17.11.2014 v 17:00 | Karma: 15,52