Topolova rozbitá hlava je prací ČSSD!?

Jak jinak samozřejmě to bylo součástí předvolebních hrátek ČSSD s populací ČR. Chtějí rozbít hlavu Topolánkovy, aby ukázali, že ho lidé nemají rádi, obzvláště ti holohlaví. Nebo si to zařídil on sám, aby ho lidé litovali chudáčka za jeho pochroumanou hlavu a ohrožené lidi v okolí.

Neco pro krvezizniveho velkeho bratra ;)idnes

No, jak jinak se dá interpretovat takováto událost před volbami? Vajíčkový incident vrcholící na Andělu byl vyhodnocen podobnou demagogií předvolebního manipulování s lidmi či dokonce médii. Na jednu stranu je předvolební souboj pochopitelný, na druhou stranu je úplně mimo hranice souboje idejí či programů jednotlivých stran. To je politika? Ano, už je tomu tak strany, které se drží programu a prezentují své ideologie, jsou v dnešní společnosti odkázány k zániku, resp. minimálním volebním výsledkům. 

Kdo za tuto situaci může? Rozhodně to nejsou pouze velké strany samotné, ale především lidé, kteří jim to "žerou i s navijákem". Je to také tím, že jiné lidi zase v podstatě nezajímá, co nabízí ten, koho volí, ale rozhodují se podle pochybných kauz nebo svého pocitu. 

Takže pokud Topolánek řekne s jistým podtextem, že tušil nepříjemnosti (podobné situace) při své kampani na kole, tak je jasné kam směřuje a ukazuje, že je podobně jako Paroubek schopný pokrucovat určité situace. Přesně to je problém politiky, jakákoliv špína se vždycky hodí. Pokud bychom se trochu zajímali o jiné věci, než jen o politický bulvár, mohlo by to samotné strany přinutit k větší věcnosti. Stejně tak je zajímavé, jak funkční je negativní kampaň. Další ukazatel, že dnešní společnost si jednoduše svojí politickou scénu nejen spoluvytváří, ale je také jejím předobrazem. Ovšem to je velmi staré moudro bez pozlátka s nádechem cynismu a velmi blízké realitě, jak vidno.

Nechci povzbuzovat k nezájmu o pozadí politických stran a jednání jejich představitelů. Ovšem volby nejsou jen o tom, kdo je větší papaláš, ale také o tom která strana je schopna řešit v kombinaci s ostatními současné problémy ČR. Samozřejmě pro média je mnohem lepší a zajímavější zpráva o Topolánkově rozbité hlavě, nebo o jeho pobytu na jachtě, než o tom jak se ČSSD chystá zatížit rozpočet naší země.

 

 





Autor: Adam Ábelovský | sobota 22.8.2009 13:36 | karma článku: 24,40 | přečteno: 2655x
  • Další články autora

Adam Ábelovský

Budu volit Drahoše ale

25.1.2018 v 23:00 | Karma: 13,30

Adam Ábelovský

Proč budu volit Mirka Topolánka

11.1.2018 v 22:12 | Karma: 28,49

Adam Ábelovský

Trójský kůň pravice

6.3.2017 v 9:59 | Karma: 11,10

Adam Ábelovský

Evoluční pauza

25.2.2017 v 17:50 | Karma: 17,26

Adam Ábelovský

Děkuji

17.11.2014 v 17:00 | Karma: 15,52