Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

kraken

26. 1. 2009 2:40
off topic

<OT> Proboha, da se nejak vypnout fakta666? Pise ke kazdemu novemu clanku (z politiky) totez, at to s tim souvisi a nebo ne (ted neberu obsah jeho prispevku, jen opakovani tehoz nesmyslu). </OT>

.

JInak clanek dobry. Gramatika sem tam ujizdi ("mame kriz<b>i</b>", nikoliv "mame kriz<b>y</b>"), ale obsah mi prijde rozumny. Je jasne, ze nejake intervence statu jsou nutne, neviditelna ruka trhu urcite nevyresi vse, ale dale a dale znasobovat zadluzeni, demotivovat lidi pracovat a jeste zvysovat danove zateze a ziskane prostredky prozrat... dekuji soudruzi, ale tomuhle bych se rad vyhnul.

0 0
možnosti
K

Kastelán

25. 1. 2009 21:29
Bacha, taky jde o svobodu projevu

v internetových diskusích. Tahle krásná novinářka to popsala jako

jediná úplně perfektně, tak čtěte, diskutujte, karmu zvyšujte...

http://mahdalova.blog.respekt.cz/c/66792/Jak-se-vyhnout-sprostarnam.html

0 0
možnosti
F

fakta666

25. 1. 2009 18:26
Vod škopka v ruce se špatně píší FAKTA.Tady jsou!!!!!

[>-]Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas (ODS) bude na pondělním zasedání vlády informovat své kolegy o tom, jak se ministerstvo vypořádalo s chybami ve svém účetnictví. Upozornila na ně kontrola Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). Společně s Českou správou sociálního zabezpečení mělo ministerstvo za rok 2006 nesprávně vést celkem 2,44 miliardy korun. Samo chybně účtovalo víc než 1,55 miliardy korun, správa pak téměř devět set milionů!

0 0
možnosti
F

fakta666

25. 1. 2009 18:26
Re: Vod škopka v ruce se špatně píší FAKTA.Tady jsou!!!!!

Miliardová arbitráž, která stále Česku hrozí kvůli válce developerů v Liberci, je podle zjištění deníku Aktuálně.cz dalším důvodem odchodu předsedy lidovců Jiřího Čunka z Topolánkovy vlády.

Firmě ale již v listopadu došla trpělivost a de facto zahájila s Českem arbitráž.

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

25. 1. 2009 17:18
pane pisete nesmysly

neni dokazano ze new deal krizi prohloubil. vetsina ekonomu a historiku si mysli opak, vas nazor zastava mensina. ´takze prosim pekne pri pristich elaboratech nerikejte co je jasne ci dokazane, protoze to samozrejme neni.

0 0
možnosti
A

andy2000

26. 1. 2009 8:53
Re: pane pisete nesmysly

Nevím, mě přijde, že většina ekonomů, která se podívala na to, co bylo obsahem New Dealu, si to fakt nemyslí. Většina těch, co si to myslí, o té době nic neví.

0 0
možnosti
RM

civis

25. 1. 2009 14:51
Pro autora:

1) existují i jiní autoři než Hayek, Nozick, Miss, Friedman ... zkuste Keynese, Stiglitze - viz. poslední kniha dotýkající se soušasné ekon. krize, Samuelsona ad. podobné

2) rakouská ekonomická škola obohatila teoretické náhled na problematiku hosp. cyklů aj., ale není posvátná

3) snížení daní zkufálně, výmluvy ohledně nárustu zbsil Reagan a dopadlo to katastrorojení jsou liché, prostudujte si propad veřejných rozpočtů za dobu jeho vlády a vlády předtím a vlády potom, uvidíte propad na příjmové straně!

4) zkuste více přemýšlet nad problémy a ne jen konzumovat libertariánské názory na ekonomie, VŠE je tím, bohužel, proslulá

5) politika Roosevelta byla opodstatněná, Vy New Deal degradujete na čísla a omezujete vstupy a výstupy, musíte se zamyslet i na sociální soudržností apod., které by měly pro ekonomii USA daleko horší dopady.6) Expanzivní politika v rozumné míře a rozumným směrem do multiplikačních investic přinese efektivnější dlouhodobý hospodářský výsledek než snížení daní.

0 0
možnosti
A

abel

25. 1. 2009 16:43
Re: Pro autora:

No nevím tedy čím je proslulá VŠE, povídá se toho hodně. Ale Keynesánský systém je proslulý tím, že staví na principech, které by jsme neměli přijímat jako jediné a správné řešení krize. Pokud si myslíte, že jen hltám nějaké bláboly, tak se mýlíte. Jednoduše si můžete logicky vyvodit, že jsem neútočil proti použití správně navržených intervencí, protože relativně rychlé řešení, které je do jisté míry nutné, se udělat musí a jiné než Keynesánské nástroje na to využít nemůžeme, protože je nemáme. Chtěl jsem spíše tímto článkem říct, že je dobré se poučit z chyb minulých a reagovat na tuto krizy s rozumem a ne s populistickým rozmachem.

0 0
možnosti
MK

vinyl-junkie

25. 1. 2009 11:12
povedené psaní...

dík za tip k přemýšlení R^ výstupy sociálních demokratů jsou samozřejmě jeden populistický blábol za druhým...zatím je to k směšný, mám však neblahý tušení, že v červnu 2010 mi už do smíchu nebude.

0 0
možnosti
KF

k.fuksa

25. 1. 2009 14:40
Re: povedené psaní...

Ja treba nepochopim, proc by meli duchodci, kteri jsou krizi zasahnuti nejmene (stabilni jisty prijem pri minimalni inflaci) dostat 13. duchod (ne ze bych jim ty penize nepral...) a zbytek republiky se kvuli tomu zadluzovat a to vsechno jeste v dobe krize...

0 0
možnosti
MP

modrý pohůnek

25. 1. 2009 10:16
Když méně je více.

Méně chlastat pivisko, ještě méně se zesměšn'ovat před celým národem přeje též modrý pohůnek     ;-D ;-D ;-D

  [>-]EU

 

0 0
možnosti
A

abel

25. 1. 2009 13:02
Re: Když méně je více.

Pokud se někdo zesměšňuje, tak jste to vy. Je velmi jednoduché pro omezence vašeho typu napsat takovouto větu, ale pochybuji ,že bych si někde mohl přečíst článek pod, kterým jste podepsán. Asi to bude tím, že se sám nechcete zesměšnit.Rv Pokud byste měl nějaké další urážky, tak si poslušte, ale zkuste si uvědomit koho tím vlastně shazujete.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

24. 1. 2009 22:35
antikarma

Zkrátka: Celý svět jsou podle autora blbci, jen ODS jsou chytří.

Pokusím se vysvětlit to snížení daní. V ČR většina firem patří cizincům. Snížení daní zvýší jejich zisky a do zahraničí odteče více peněz.

V době krize občané více spoří na ještě horší časy tj. méně utrácejí, podnikatelé méně investují, protože vzrůstá riziko špatné návratnosti investice. Snížení zdanění nic na tom nezmění, lidé budou stejně šetřit (běžných lidí se snížení daní většinou ani nedotkne), pro podnikatele zůstane riziko prodělku investice stejné, takže nemůžeme ani od něho očekávat investiční aktivitu. Kdo jiný než státy by měly rozhýbat spotřebu, když v minulosti se to skutečně podařilo ?

0 0
možnosti
S

sorki

24. 1. 2009 23:00
Re: antikarma

..geniální :-P:-P..to jste vymyslel sám, nebo s vaši máámou při seriálu ?

0 0
možnosti
KF

k.fuksa

24. 1. 2009 19:25
Nooo

Jisteze politika protekcionismu je prekonana... docela se divim, ze s timto CSSD mohla vubec prijit. Podpora spotreby ze statnich penez neni asi taky to prave orechove... Podpora investic ve 30. letech USA ale krizi prekonat pomohla. Souhlasim s autorem, ze kdyby se trh vzpamatoval sam, tak by to bylo zdravejsi. Ale vysvetlete lidem, ze jidlo bude az za dva roky (a bude ho vic) kdyz si ted utneme opasky... Chce to vice pragmatismu a mene ideologie. Ale jinak ideologicky jsem na autorove strane R^

0 0
možnosti
A

abel

24. 1. 2009 19:32
Re: Nooo

Je to tak krizy se povedlo překonat, ale způsobem, který nebyl ideální. Z pragmatického hlediska je třeba říct, že se musí najít určitý kompromis, aby se krize přestála bez velkých zemětřesení v průmyslu a velkých sociálních problémů, to nic nemění na špatném až zpátečnickém uvažování některých zmíněných.

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 1. 2009 18:56
volný trh nefunguje

Třeba Nizozemsko zvolilo ve 30. letech tradiční cestu státního nezasahování, ovšem z krize se nevyhrabalo až do začátku války. Podobně Dánsko.

Proč nestavět, když je to možné? Vždyť se ty investice stejně jednou budou muset provést.

0 0
možnosti
A

abel

24. 1. 2009 19:21
Re: volný trh nefunguje

Volný trh funguje samozřejmě nedokonale, ale je třeba zasahovat s určitou mírou a způsoby naprosto odlišnými, než jsou výdaje do soukromého sektoru, je třeba pobídnout potenciální podnikatele a investory výhodnými daňovými podmínkami. A stavět se vyplatí až v určité době, kdy je to z hlediska vynaložených nákladů efektivní. Ty investice se nemohou dělat jen, protože chceme někoho zaměstnat, ale protože v tu chvíly je to dobrý krok. Pokud o tom nebudeme uvažovat takto, může nastat situace ztráty v celkovém měřítku a prohloubení krize. V podstatě je to taková panika a doměnka, že základní principy hospodaření najednou přestanou v období krize fungovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.