Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Larry Matejka

12. 12. 2009 9:45
Jste pohan, bohu dík

Já sem k tomu i kačíř, takže dodám, že tak, jak je nastaven současný monetární systém, není možné, aby jakýkoli ekonomický, politický či sociální model fungoval ve prospěch běžného člověka. Finanční krize nejsou důsledkem, ale příčinou, uměle a pečlivě vyvolávány, slouží k jedinému: transferu majetku do rukou hrstky.  Celý systém je založen na gigantickém Ponziho schématu. Problém nemůžete řešit na úrovni systému, ve kterém vznikl.  ;-)

0 0
možnosti
PK

repanak

11. 12. 2009 21:08
Tvé mládí Tě omlouvá

Taky jsem byl před padesáti lety studentem tenkrát totalitní VŠE a nepsal jsem - tenkrát to tak nešlo (bohužel) - ale byl jsem konfrontován s opačným entuziasmem - když nám to kapitalisté nebudou kazit a bez práce jíst koláče, půjdeme rychle vpřed. A pak když se začaly objevovat první počítače .... uděláme miliony rovnic v modelech a zredukujeme tak na minimum pomocí modelů krize a krizičky a porazíme imperialisty na hlavu.

Bohužel čistý tržní mechanismus vedl k obrovským problémům a proto se objevily různé ty New Dealy, Erhardův sociální stát atd. Kdyby byla pravda to co říkáte, tak už by byl ráj na zemi a nic bychom nevěli o Marxovi, Vladimíru Iljiči, odborovém hnutí.

Už taky proto, že ve fotbalovém státě nejsou jen fabriky jako Manchester nebo Barca.

Ale to by bylo na dlouho. Ale pilně studujte

0 0
možnosti
N

nnevimm

12. 12. 2009 2:20
Re: Tvé mládí Tě omlouvá

Tržní mechanismus vedl k tvorbě napětí mezi nízkopřímovou a vysokopřímovou skupinou obyvatel. Ráj na zemi tu nebude do té doby, dokud bude existovat lidská hloupost a závist. Je jedno, že kapitalistický dělník si žije lépe, než průměrný komunista, že se kapitalistickému dělníkovi vlivem maximálně nerovnoměrného rozložení kapitálu zvyšuje životní úroveň mnohem rychleji než komunistovi, vždyť přeci není správné aby kapitalistický manažer bral 10x tolik než dělník ... z této filosofie pak vznikají názory jako, "klidně zaplatím o 5% víc na dani. Hlavně když soused, co bere 2x tolik, zaplatí alespoň o 20% víc." 

0 0
možnosti
VH

Totedyne

11. 12. 2009 20:51
ideologické blábolení

Těmto ideologickým řečem se musím smát.

"Nedeformoval"ten trh Busch, že ke konci jeho dlouhého vládnutí hrozil Americe kolaps ? Hrozil neřízený krach automobilového průmyslu, navazujících odvětví, bankovního sektoru. Při nástupu Obamy k moci se mluvilo už o týdnech, kdy měl GM vyhlásit bankrot. Blbci v Čechách opatření Obamovi administrativy nechápali. Bylí zblblí "Rakouskou školou" a podobnými ideologickými blábolisty. Jejich praktickým výsledkem jsou hospodářské problémy v Pobaltí, stejně jako na Islandu (téměř jediná západní země s rovnou daní), nebo podnikatelské prostředí v Somalsku (slabá vláda není schopna čelit útokům muslimských radikálů a kontroluje s bídou jen hlavní město).

A co se týče těch vlaků. Je možné uzavřít smlouvu na železniční dopravu s někým, kdo nevlastní ani 1 vlak ? Když cena 1 vlaku se pohybuje kolem 100 mil. Kč a soukromý subjekt nemá šanci na dotaci EU ve významnějším měřítku.

0 0
možnosti
E

expat47

11. 12. 2009 19:17
Tvé mládí

Tě neomlouvá...........je Ti ctí...........karma!

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.