Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petacx

11. 5. 2010 21:16
diky pane Machu - skoda ze jste

diky pane Machu - skoda ze jste jedina STRANa ktera nenavrhuje dalsi ZADLUZOVANI 8-o 8-o 8-o 

-

LZE vyrovnat státní rozpočet bez zvyšování daní ?

http://blog.ihned.cz/mach/c1-40747310-jak-vyrovnat-statni-rozpocet-bez-zvysovani-dani

R^  R^  R^

0 0
možnosti

Profesor_Nula

8. 3. 2010 20:21
Utopie? Nesmysl

Zásadně nesouhlasím s p. Vašíčkem. Když mám vira na počítači, který mě odpojil i od internetu, tak mám pořád několik možností, jak se vira zbavit, bez nutnosti formátovat HDD, ale chápu, že ne každý erudovaně píšící blogger ví co to je USB, příp. CD/DVD mechanika :-))) To samé platí o politickém systému. Já tvrdím, že každý politický systém je reformovatelný - nevidím důvod proč by něco na tomto světě nemělo podléhat změně. Někteří lidé už podléhají paranoie, že všechno zde je ovládáno skupinou mocných a že žijeme v Matrixu, ale skutečnost je o poznání jiná.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

8. 3. 2010 20:39
Re: Utopie? Nesmysl

To jste se zřejmě ještě nesetkal s příslušnou potvůrkou. Jsou i takové od kterých OS nikdy nevyčistíte, bez nové instalace to bude sice fungovat ale různá residua zůstávají. Nicméně o tom politickém systému nic nevysvělujete. Nikdo zatím nepředložil žádné řešení a já jsem přesvědčen, že v rámci systému už neexistuje.  Nejde o žádná spiknutí, jde o soběžné působení vzájemných vlivů, uspořádání společnosti se nemění na základě společenských plánů, ale na základě důsledků, které způsobují technologické změny.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

7. 3. 2010 11:09
Bohužel je to utopické

Existující politický systém je nereformovatelný. O tom, že by stát mohl lépe fungovat s třetinovými výdaji není pochyb, jenže ho k tomu nikdo nedonutí (politicky). Vůbec nepochybuji, že to celé zkrachuje, zabránit tomu nelze. Je to jako když si zavirujete pořítač a ten vir Vás odpojí i od internetu. Nezbývá než zformátovat HDD a instalovat nový OS.

Stát se rozbujel (a to i EU) takovým způsobem, že začíná paralyzovat ekonomiku. Nezastaví to žádnými dotacemi a regulacemi, příčinou krize je politickobyrokratrický systém sám o sobě. Čím více na neefektivitu úřadu útočíte, tím více vzrostou výdaje, které úřad vynakládá, aby se ubránil a obhájil svoji existenci.

0 0
možnosti

abel

7. 3. 2010 11:45
Re: Bohužel je to utopické

Máte v podstatě pravdu. Hezky je to popsané v dílech školy veřejné volby(Public Choice). Přesto by snad mělo být naší největší občanskou snahou rozbít tento systém volbou co nejmenších byrokratů. Rezignace a spoléhání na krach může mít dalekosáhlé důsledky. Narozdíl od komunismu si myslím, že tento stále tzv. kapitalistický model je možné reformovat. Jestli bude zapotřebí krachu toť otázka. Navíc je vcelku zřejmé, že trend socializace (vyšších regulací, větší podíl státu na hdp, státní dluhy jako skryté zdanění) je globálním fenoménem vůči, kterému se sice zvedá odpor, ten je ale zatím velmi slabý a udusávaný nejen médii. Podle mého je zcela klíčové se pokusit distancovat od EU, protože ta z mého pohledu přestává být reformovatelná. Její struktury už jsou, tak propletené a zakonzervované, byť měly být LS změněny, získaly snad jen pevnější půdu pod nohama. Neříkám, že nás zachrání vystoupení z EU, ale globálně je EU zlem a to především pro její největší země.

0 0
možnosti

Zapata

7. 3. 2010 9:51
Doufám,

že při odmítání všeho socialistického a sociálního máš doma alespoň sociální zařízení. I když u takového primitiva by člověk ani nedivil.

0 0
možnosti

eAA00

7. 3. 2010 10:12
Re: Doufám,

Jestli je autor primitiv, Vy musíte být dement první kategorie...8-o

0 0
možnosti

eAA00

7. 3. 2010 1:40
Karma,

lístek u voleb je jasný, ale v jiném blogu se dočtete, že jste /a jsme = příznivci strany/ vlastně neonacisté. Jen prý u prezidenta to ještě není tak okaté...8-o Pan Mach by měl více stranu zviditelnit, ale je mi jasné, že prorazit havlo-mediální přehradu mlčení o SSO by stálo obrovský balík, který strana nemá. Na rozdíl od TOPícího knížete. Bohužel. ;-(

0 0
možnosti

eAA00

7. 3. 2010 10:14
0 0
možnosti

sualk

6. 3. 2010 17:18
Děkuji za jasný směr.

R^[>-]R^

0 0
možnosti

Rommik

6. 3. 2010 17:03
Dobré, jenže.................

Nějká strana ( né soc a komunista ) by musela dostat 51%. Jinak se vždy objeví malé starny a ty to rozbijí

0 0
možnosti

kaktusak

7. 3. 2010 1:47
Re: Dobré, jenže.................

Vždyť za komunistů bývaly vyrovnané rozpočty.

Ten Mach říká nesmysly, stát by vůbec neměl privatizovat, měl by naopak svůj majetek rozšiřovat.

0 0
možnosti

sir Humprey 002

6. 3. 2010 15:20
ano

[>-]R^

0 0
možnosti

jarinka

6. 3. 2010 15:09
Ideály.

Každý vnímavý člověk vyjmenuje nejméně deset způsobů, jak snížit státní dluh, a ve většině případů to budou způsoby shodné s těmi na videu.

Student na videu to jen pěkně podal a nakreslil, jinak nic nového, jedině se všichni můžeme ještě více utvrdit v tom, že snížení dluhu je v této "demokracii" nereálné. Prosadí se možná další snížení sociálních dávek, možná se hanebně ubere i důchodcům, ale neubere se aspoň polovina z vysokých platů tomu neskutečnému množství úředníků a dalších státních zaměstnanců!  Autor blogu jde proti socialismu, tak jak je to v módě, ale socialistický stát byl na rozdíl od tohoto dnešního nedefinovatelného státu bez dluhů.

0 0
možnosti

vena65

6. 3. 2010 15:28
Re: Ideály.

I o Řecku by se dalo mluvit jako o socialistickém státu.

http://www.lidovky.cz/recka-nemoc-by-se-dala-vylecit-rychle-dvn-/ln_noviny.asp?c=A100123_000052_ln_noviny_sko&klic=235102&mes=100123_0

To jste měla na mysli?

0 0
možnosti

krysodlak pizmovy

6. 3. 2010 14:35
vicemene s Machem souhlasim

nedival jsem se na cele video, ale asi jen 15 minut. Kazdy normalni clovek vi, ze prijmy musi byt vyssi nez vydaje a ze pokud se zadluzi, tak bude platit uroky a uroky z uroku a jednou k nemu prijde exekutor. Souhlasim, ze nejlepsi cesta je cesta skrtani vydaju. V tomto videu nastesti Mach mluvil ke konkretnimu problemu a vynechal sve obecne slogany o svobode atd. blablabla. Otazka je, co by tito lide dokazali, pokud by se dostali skutecne do snemovny. Predpokladam, ze nic moc. 

Ja osobne vidim jedine efektivni reseni celeho problemu s rozpoctem - uzakonit osobni a konkretni odpovednost politiku za vedeni statu. Pokud zemi zadluzi, bude jim vcetne cele rodiny zkonfiskovan majetek exekutorem a dozivotne budou odevzdavat veskere sve prijmy statu a budou zit jen na hranici zivotniho minima. Je mi jasne, ze to ti smejdi nikdy neuzakoni.

0 0
možnosti

steve01

6. 3. 2010 14:42
Re: vicemene s Machem souhlasim

Podporuji osobní finanční ohodnocení politiků v závislosti na prosperitě státu R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.