Diskuse

Ekonomové

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

repanak

6. 2. 2010 23:12
Váš příspěvek je parádní

Osobně nechápu, jak se za kapitalismu může uživit tolik ekonomů - to že je tolik právníků chápu - soudí se nebo bude každý s každým. Otázka pro Vás - vypadáte velmi inteligentně a nadějně - podle mne je ze Sedláčka ani ne tak bavič jako s prominutím blafal. Pět minut blafal o jedné myšlence všeobecně známé - nepřeceňovat HDP. Za mého mládí to bylo obdobné s výrobou zboží -

všichni plnili, co plnili - přeplňovali plán a furt to šlo z kopce. Zdravím Vás a ať se Vám daří.

0 0
možnosti
A

abel

7. 2. 2010 12:44
Re: Váš příspěvek je parádní

Musím říct, že cítím problém přílišné kvantity na úkor kvality na vysokých školách. To se netýká jen ekonomů, ale bohužel i většiny dalších společensky či filosoficko vědních oborů. Co se týče technických škol, tam si myslím, že je prostor pro množství studentů a je pro ně i uplatnění. Bylo by velmi rozumné zavést alespoň částečné školné, které by motivovalo studenty a také by ulehčilo státnímu rozpočtu. Je také třeba změnit hospodaření vysokých škol. Ale Vy jste se ptal na pana Sedláčka. On je příkladem velmi schopného člověka, který nechce jít s hlavním proudem, a proto se snaží o vytvoření určité kontroverze. Jeho knihu zrovna čtu a musím říct, že ačkoli jsem se zatím nedostal na konec, tak je to zajímavý pohled na ekonomii ve spektru vývoje společnosti. Osobně je mi tento přístup velmi sympatický. Na druhou stranu je třeba říct, že ve spoustě názorů s panem Sedláčkem nesouhlasím. Tak to ovšem bude zřejmě u většiny ekonomů.

0 0
možnosti
A

abel

4. 2. 2010 15:49
....

Potrefené husy :-)

0 0
možnosti
MP

admiral666

4. 2. 2010 13:18
jejich nahnani do vyroby

Ekonomove by meli byt po vzoru 50. let hnani pod hlavnemi pusek lidovych milici z office parku na nejblizsi nadrazi (cestou by bylo pripustne, aby LM pro motivaci ostatnich (pozitivni motivace k dynamickemu a progresivnimu vykonu - zaklad manazerskeho stylu vedeni!) nekolik ekonomu ubily a postrilely), kde by byli navagonovani a odvezeni do regionu na tezke fyzicke prace. Mrtvoly financnich degeneratu nedostatecne zocelenych squashem by byly ponechany k zetleni na miste.

0 0
možnosti
EK

Propagátor království

4. 2. 2010 12:54
ANO - NÁBOŽENSTVÍ PENĚZ - NOVODOBÉ KACÍŘSTVÍ

Ano - ekonomové si hrají na Pánybohy, ale jsou méně než prach na jeho botě...

Místo královské má zaujímat docela jiná věda - Filosofie.Toto dokázalo již mnoho tisíciletí existence člověka.

Ono totiž milovat moudrost životem - filosofie prakticky, je to nejvyšší a další vědy z toho vyrůstají.Co se asi může stát, když si pes začne hrát na pána.Ekonomie hrát na filosofii.

A stejný hnůj jsou práva, ve kterých se nevyznají dobře placení právníci - každý má jiný výklad oné litery zákona vzniknuvší schůzí absentérů - promiňte poslanců.

Proto bych všem v zájmu zachování světa, ale i vlastní spásy doporučoval dodržování prvního přikázání Božího : Já jsem hospodin, Tvůj Bůh.Nebudeš mít jiných bohů mimo mně.      - tudíž ani boha - peníze.

0 0
možnosti
MP

admiral666

4. 2. 2010 13:18
Re: ANO - NÁBOŽENSTVÍ PENĚZ - NOVODOBÉ KACÍŘSTVÍ

Kralovska veda je matematika, i kdyz ja osobne mam radsi fyziku.

0 0
možnosti
RR

rezjir

4. 2. 2010 12:49
otázky zní jinak

Kdo umí lépe než ekonomové předstirát, že něco ví?

A kdo ví více než ti předstírající ekonomové?

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.