Diskuse

Démon Klaus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

Zapata

26. 5. 2009 21:35
Jsi tak trochu na omylu.

Globální oteplování prokázané je, akorát se můžeme přít o příčiny. 

O EU nikdo neprohlašuje, že je ideální, ale nevím o tom, že by v Evropě někdy bylo něco lepšího. Akorát Napoleon, Třetí říše, Železná opona  a podobné nápady, které způsobovaly akorát spoustu konfliktů a válek.

Takže ať je EU jaká chce je to pořád jedna z nejlepších věcí v evropské historii.

0 0
možnosti
JK

vokoun6

27. 5. 2009 23:43
Re: Jsi tak trochu na omylu.

Pokud bych si měl vybrat mezi EU se všemi jejími nedostatky a mínusy a tím abych díky bojovníkům za moji "svobodu a suverenitu" bojovali rusofilní pokrytci jako Klaus, Bobošíková nebo Železný a díky nim jsme skončili zase jako ruský pašalík, tak beru EU všemi deseti.

A o tom snad od listopadu 1989 šlo v zahraničně-politické profilaci ČR především, ne?

Že se Klaus myšlenkově zcela vyčerpal a stal se jen úsměv popř. zdvižené obočí budícím ješitným senilním provokatérem ještě neznamená, že ho do propadliště dějin musíme slepě násedovat jako tupé ovce. Jak to dopadá když národ sází na špatné koně jsme si měrou vrchovatou už vyzkoušeli s Benešem a Dubčekem.

0 0
možnosti
NB

j@ck

25. 5. 2009 17:21
vycuc z wikipedie

v 17ti, v krvavých 50. letech na stalinskou VŠE a tam na nejvíce prokádrovaný směr, ZO s místem v PZO, Ligně n.p. semeništi StB, pak na Dukle Praha, pak EU a PU ČSAV. Za komunismu opakovane pobyty v zahranici vcetne studijniho pobytu v burzoaznich USA. Co vic chces? Proste kovany bolsevik

0 0
možnosti
NB

j@ck

25. 5. 2009 17:21
Re: vycuc z wikipedie

to bylo pro MACX

0 0
možnosti
MB

MacX

25. 5. 2009 17:14
Jedna nápadná podrobnost

MImochodem, napadlo vás už někdy, že Václav Klaus dosud nemá jediný oficiální nebo neoficiální životopis? Čímž nemyslím životopis na jednu stránku na webu Hradu, ale poctivý, knižní životopis? Když to porovnám se srovnatelně významným Havlem, u kterého si jen tak z hlavy vzpomenu hned na několik životopisných knih, a to jen v češtině.

Nezdá se vám to nápadné? Jakoby tady bylo co skrývat? To snad ne....

Jen tak mimochodem, komunisti byli velcí tajnůstkáři, ale že by prezident státu neměl ofiko životopis (samozřejmě napůl vylhaný), to nepamatuju.

0 0
možnosti
C

cojanato

26. 5. 2009 21:23
Re: Jedna nápadná podrobnost

:-)R^

0 0
možnosti

lachtan

25. 5. 2009 17:03
Díky

perfektně napsáno

0 0
možnosti
ZB

zberanek

25. 5. 2009 16:50
Jste mladý a máte již ustálený názor

R^

0 0
možnosti
Z

Zapata

26. 5. 2009 21:38
Re: Jste mladý a máte již ustálený názor

Zapomněl jsi napsat, že má vlastní názor! Každý klausista má přece vlastní názor, shodný s názorem vůdce!

0 0
možnosti
HM

JMNT

25. 5. 2009 16:44
Klaus a právo na názor...

Nuž - jistě je ocenitelné, že náš pan prezident je jedním z mála našich politiků s konstantním názorem. Ale myslím si, že jádro problému leží jinde - od koho získal mandát? Jelikož je volen nepřímo, nemůže a snad z filosofického hlediska ani nesmí být jeho mandát tak silný, aby blokoval zahraničněpolitické akty české vlády v tak zásadním bodě, jakým je například otázka ratifikace Lisabonské smlouvy. Nejsem odpůrce, ani zastánce Václava Klause i Lisabonské smlouvy. Z čistě objektivního hlediska by však prezident ČR k neratifikaci na základě vlastního názoru směl přistoupit jedině tehdy, pokud by byl získal mandát přímo od lidu. Ať má názor jaký chce a klidně utíká hlavou proti zdi. Ale - bohužel či dík - měl by respektovat rozhodnutí exekutivy a legislativy. Nakonec - je to česká legislativa, jíž byl zvolen. [>-]

0 0
možnosti
ZB

zberanek

25. 5. 2009 16:50
Je dobře, že pan prezident voliče nezradil.

Ano jde o to od koho má pan prezident mandát. ODS volili pravicový voliči a ti jistě chtěli, aby ODS prosazovala program, kterým ODS vyhrála volby do PS. Tento program zastává stále pan prezident, ODS jej již zahodila a stala se další levicovou stranou. Kdo teda vlastně zradil?

0 0
možnosti
K

kevinbb

25. 5. 2009 16:41
Dobre jste to sepsal.

A mate karmu jak hrom.

A ani nemam co dodat, jen to, ze by se spousta lidi mela zamyslet nad svoji objektivitou. Na jednu stranu se nadava na politiky kvuli jejich korupci a nezajem resit podstatne problemy a na druhou stranu kdyz president stoji za svym nemenym nazorem i proti vetsine a ne jen ceske, ale take zahranicni, tak jsou schopni i kamenovat! A vubec si neuvedomuji jak timto verejnym neopravnenym hanobenim vlastiho presidenta skodi Ceske republice.

R^V[>-]

0 0
možnosti
NA

Next Apache

25. 5. 2009 16:27
hehehehehehéééééééé

Jaký to má smysl, tato moudra?  Klaus to má jisté do konce funkčního období. On se múže na nějakého potroublého jelimana, co se snaží získat umaštěnej diplom, vykašlat. A taky se vykašle. Kecy o ničem. Múžete sebou i zem práskat. Zbytečná ztráta času. (Y)

0 0
možnosti
MK

sarumánek

25. 5. 2009 15:58
klasické nepochopení

Příspěvky níže ukazují, jak hodně se autor trefil. Z naprosté většiny příspěvků to "kejhá" jako z hejna potrefených hus, kdy se pořád dokola omílá to, co si tito lidé už stokrát přečetli v médiích a co říká každý kolem a co teď jen papouškují - Klaus je vrchol arogance, narcista, infantilní dětina... To si opravdu pisatelé takových přirovnání neváží svých názorů aspoň tolik, že by přidali něco vlastního, něco originálnějšího?!? Takže pravdu má autor v tom, že když někdo jde svými názory proti většině, se zlou se potáže a dělá se z něj téměř ďábel - ať už ve středověku nebo ve 21. století. Pravdu má autor také v tom, že to nemá nic společného s demokracií, kde se nesnažím oponenta umlčet a zesměšnit, ale kde ho dokážu vyslechnout a bez emocí objektivně zauvažovat, jestli náhodou nemůže mít v něčem pravdu. A hlavně - i kdyby byl Klaus opravdu vrchol arogance non plus ultra, tak to zdaleka neznamená, že nemůže mít někdy pravdu. To spolu prostě vůbec nesouvisí!!

0 0
možnosti
J

JTR1

25. 5. 2009 16:02
Re: klasické nepochopení

ano občas má pravdu, např. stát rozdělil správně, rychle a vcelku bez problémů ale já vcelku nic víc kladného nevidím!! Je to karieristickej ješitnej.........

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

25. 5. 2009 15:48
Klaus a klimatologie

Klaus ví o klimatu asi tolik, co klimatolog o Klausovi. Navíc vidí svět pčes politiku, přičemž většina dění ve světě se odehrává mimo politiku. Taky vidí ekonomický systém nadřazený jiným systémům, nikdy jako součást nějakého většího systému (např. globálního ekosystému). Trh považuje za svatý a zbytek planety za platformu pro trh. O EU ať si říká co chce, je koneckonců politikem a je to jeho obor, to mu neberu, ale ať se proboha nevrtá v environmentalismu, na to opravdu nemá vzdělání ani rozhled. Některé jeho výroky o klimatu jsou hodny žáka základní školy a pokud takové věci bude vypouštět do éteru, tak ze sebe udělá blbce před těma vzdělanějšíma a blbce z těch méně vzdělaných ... takže shrnutí - Klaus a EU - ano. Klaus a klima - rozhodně ne. :-/

0 0
možnosti
A

abel

25. 5. 2009 16:12
Re: Klaus a klimatologie

Slovo politika je odvozeno od slova polis, neboli obec, tedy společnost lidí. Tyto lidé svým rozhodováním tvoří politiku. Svět je v podstatě jedna velká polis a pokud jí něco řídí, tak je to politika. Neříkejte, že většina dění nesouvisí s politikou, protože je tomu naopak. Pokud toto přijmete, tak pochopíte, že člověk orientující se v politice může rozumět globálnímu schématu určitých jednání lépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.