Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Novotnak

23. 5. 2010 19:40
Samotný komunisus vylučuje exitenci

někoho jako je Dalajláma, jelikož likviduje duchovní a jakékoliv jiné lidi, kteří převyšují nebo se odlišují od ostatních. Nicméně věřím, že marxismus může mít v sobě prvky budhysmu a může mít v sobě některé věci sympatické pro někoho, jehož životním krédem je žít v chudobě a nemít nic víc než to nejnutnější k přežití - v čemž se s marxismem v podstatě schoduje. :-)

0 0
možnosti
A

Amamri,

23. 5. 2010 17:16
S dalajlámou jsem se viděla včera a požehnal mi

 nyní přidáváme v našem eshopu ke korálkům a šátkům i malé přívěšky , sošky a dekorace. Postavte si sochu penisu na noční stolek směrem jihovýchod a uvidíte, jak se změní váš život, postavte si jednu do kuchyně a najednou se zlepší i vaření. Vždycky když někoho potkám, kdo nosí naše přívěsky, a vidím ten malinký penis, tak se musím usmívat, neboť vím, že i oni druzí byli poctění silou ejakulace. Uctívejte penis, váš život se okamžitě zlepší, čím větší penis, tím větší karma vás najde.  diartova.blog.idnes.cz

0 0
možnosti
HM

JMNT

23. 5. 2010 15:20
Kapitalistický svět je jen nejlepší z možných...

...protože lidi cosi v nich, v jejich podstatě, nutí vyje*at s každým systémem. A s každým opatřením. To proto přetrvávají myšlenky, které označuješ za "marxistické". Neexistuje 100% efektivní způsob, jak zabránit kartelizaci, monopolizaci a různým způsobům křivení trhu. Prostor pro takové excesy je zakotven v kapitalismu jako takovém.Když někdo získá kontrolu nad produkcí rohlíků skrze díru do světa v jiném oboru,může si s cenou rohlíků dělat, co se mu zlíbí. A lidi začnou uvažovat lidsky, ty tomu akorát říkáš "marxisticky", protože se vezeš na vlně pejorativizace slova "sociální",která je důsledkem 40ti let Národní fronty...rozhodně nejsem levičák, už vůbec ne socialista.Jen si myslim,že každá ideologie,každý názor má ve společnosti (tím spíše demokratické) své místo a význam.Na přelomu 18. a 19. století, v dobách manchesterského kapitalismu,byl statut dělníka pro člověka sociálním vězením.Právě díky socialismu a liberalismu tomu tak dnes není...ale karma. Intoši jsou fakt domýšilví.

0 0
možnosti
C

crutov

23. 5. 2010 11:52
Další "svobodnej" sektář...

Heyeko-klausovska slepost a omezenost. Rv

0 0
možnosti
A

abel

23. 5. 2010 16:30
Re: Další "svobodnej" sektář...

Kdo vám ublížil?

0 0
možnosti
P

poiuyt

23. 5. 2010 10:11
Dalailama neni maxista,ale rika pravdu

o podstate kapitalismu.

0 0
možnosti
P

p.rybarova

23. 5. 2010 9:37
To opravdu už na vysokou školu může každý?

Když se nedostatečně inteligentní syn ještě nedostatečněji inteligentního otce dostane nedopatřením na vysokou školu, dopadne to přesně, tak jak je to vidět z tohoto a podobných autorových článků .

Je to tragedie.

0 0
možnosti
HM

JMNT

23. 5. 2010 15:21
Re: To opravdu už na vysokou školu může každý?

P. Rybářová...zajímala by mne Vaše měřítka inteligence. Mám zvláštní pocit, že ji měříte pravítkem...Rv

0 0
možnosti
VB

silný kuřák

23. 5. 2010 7:17
Pane autore,

píšete, že dalajláma je sympatický člověk. Mně například je ovšem značně nesympatický, protože mi připadá, že si hraje na intelektuála a přitom neustále ničí svůj národ. A druhá věc: proč si myslíte, že čínská filosofie současnosti je maoismus?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

23. 5. 2010 9:31
Re: Pane autore,

;-DNo on sám Mao toho nakonci nechal a vrátil se k ověřenému systému čínského císařství.;-D

0 0
možnosti

jarinka

23. 5. 2010 7:15
Kořistí z mé práce i mého života.

První vtip dne - vykořisťovali mě jen za socialismu ;-D;-D;-D 

0 0
možnosti
VS

apoc9

23. 5. 2010 2:14
Překvapení? Jak pro koho

Dalajláma je jen další z řady sociálních inženýrů (liberálních či socialistických), kteří jdou s trendem (mocenských elit) a ostatním vnucují své hippies náboženství, pokud zrovna neobjímají stromy, či neslaví dny země.

Kapitalismus/komunismus ani jedno nepřináší a nemůže přinášet svobodu a už vůbec ne morálku. Je mezi nimi příliš mnoho paralel. Hlavním nositelem (pravé) svobody a morálky bylo a je křesťanství (v západním světě). Svoboda a morálka jsou totiž ze své povahy zakořeněny do oblasti duchovní tj. lidské duše, a proto "dávejte Bohu to co je Boží a Císaři co je Císařovo". Vnější svoboda, bez té vnitřní je jenom "co chcárna". Morálka je určena mnoha faktory, které přesahují pole působnosti samotného kapitalismu/komunismu.

0 0
možnosti
A

asako

23. 5. 2010 7:59
Re: Překvapení? Jak pro koho

" Hlavním nositelem (pravé) svobody a morálky bylo a je křesťanství "

- to jsi mě rozesmál hned po ránu. Stačí se podívat do historie křesťanství i na jeho současného působení. :-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 5. 2010 0:35
Co má společného mzda za kapitalismu

s údajnou absencí marxistické etiky?

Dále, každý ekonomický systém, nejen kapitalismus, dokázal ve své době zajistit svobodu i ekonomickou prosperitu. Dokonce ještě větší svobodu, protože nedirigoval člověka, jak má nakládat se svým životem. Každý se mohl např. svobodně prodat do otroctví. To kapitalistické ideologie zakazují a vlastně tak svobodu omezují.

Také omezují práva věřitelů. Dříve bývalo běžné, že věřitel mohl zbavit dlužníka osobní svobody, mohl vymáhat dluhy i po potomcích i po sousedech dlužníka. Dnes je to samá nezcizitelnost práv a svobodný přirozený trh trpí. Od toho už je jenom krůček ke znárodnění výrobních prostředků... 

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.