Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

gagábuška

19. 5. 2011 16:40
Proč vlastně ne?

Protože je to hnusný?

0 0
možnosti
I

ignorantka

19. 5. 2011 15:31
Homosexualove

si deti budou porizovat, at se to nekomu libi nebo ne. Pokud ziji v zemich, kde nemohou adoptovat deti, mohou si poridit dite jinak (z darcovskych spermii nebo si je nechaji odnosit u nahradni matky). Dnes existuje globalni ''prumysl vyroby a adopce deti odnosenych nahradnimi matkami''. Takze, kdyz homosexualum zakazujeme adopci, jen podporujeme tento druh ''podnikani'', a deti v domovech stale cekaji.

0 0
možnosti
L

lesicatko

19. 5. 2011 15:35
Re: Homosexualove

Akurát, že tú adopciu im nikto nezakazuje. V ČR je najvyšší počet detí v decákoch z okolitých krajín nie preto, žeby nemohli adoptovať homosexualne páry, ale preto, žeˇv ČR neexistuje taká snaha dostať detí do rodín a to hlavne tých typov, ktoré umožnujú rodinu aj deťom , ktoré nie sú pravne voĺné, t.j neadoptovateĺné.

0 0
možnosti
L

lesicatko

19. 5. 2011 15:17
A zase demagógia

Homosexual predsa ako jednotlivec adoptovať môže a može potom dieťa vychovavať v páre - autor nepozná legilatívuo adopcii ??

A nebolio to v ČR homosexuali samotní, ktorí vypustili možnosť adopcií v prípade , ak im prejde registrované partnerstvo ?

A už absolútne ma vytáča, keď niekto predstavuje možnosť adopcie homosexualnym párom ako riešenie pre deti v detských domovoch -  u nas šefka asociacie nahradných rodín, Natália Blahová odhadom pripustila, že až by bola možnosť adopcie homosexualnym párom, takto by našlo novú rodinu cca 20 detí - čo je z ich individualneho hĺadiska samozrejme prínos / každé dieťa mimo ustaviu v milujúcej rodine je fajn / ale z hĺadiska systému ústavnej výchovy to nič nerieši. Rieši to až systém nahradných a profesionalnych rodín, kde pokiaĺ viem ČR tvrdo spí . Nie adopcie homosexualnym párom , ale prave zmenu paradigmy myslenia a la zrušenie decákov ako nevhodného systému výchovy treba propagovať.

0 0
možnosti
PR

Rusy

19. 5. 2011 15:55
Re: A zase demagógia

Souhlas.

0 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

19. 5. 2011 14:53
Jednoznačně proti....

3 body uvedené v závěru poměrně dobře vystihují to, PROČ NE.... Ad 1) Nejde o to, že je homosexualita přenosná, ale nejistotu dospívajícího jedince to rozhodně prohloubí... Ad 2) Role matky a otce ve fungujícím manželství a rodičovství je naprosto nenahraditelná... Ad 3) Čím je tvůj tatínek ? Čím je tvoje maminka 8-o8-o ?

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

19. 5. 2011 15:17
Re: Jednoznačně proti....

Ad1) Jakou jistotu mu dá instituce - tedy kromě té, že v den jeho 18. narozenin za ním zabouchne dveře? Ad2) Role otce a matky je nenahraditelná... Jaktože se tolik dětí z neúplných rodin, případně vychovaných prarodiči, tetičkami,... dožilo dospělosti? Ad3) No, to je jediný argument, který bych vzala v úvahu - jestli je na to tahle společnost připravená...

0 0
možnosti
PGS

pgjed

19. 5. 2011 14:49
Samozřejmě, že NE!

Stačí, že děti vyrostlé jenom s maminkou, která nabyla, podobně, jako tatínek, schopna udržet manželství a rodinu, nejsou schopné založit a udržet normální rodinu. Dítě se dvěma tatínky, nebo se dvěma maminkami pak ani nemůže mít tušení, jak normální rodina vypadá a funguje.

Prostě homosexuálové se musí rozhodnout. Buď budou setrvávat v žití své řekněme biologické abnormality, nebo založí normální manželství ve kterém počnou a vychovají děti. Nic mezi tím. Dítě bez rodičů v děcáku je již dost potrestáno tím, že nemá žádné, nebo péče avýchovy schopné rodiče. Není důvod je trestat a predestinovat ještě životem mezi s prominutím bu...y.

Že je homosexualita psychickou chorobou svědčí jejich současný tlak na povolení adopcí. Mám v živé paměti, jak se šéfhomosexuál Hromada zaklínal v souvislosti se zákonem o reg. partnerství, že o adopce nikdy nebudou usilovat!

0 0
možnosti
HZ

DADAnce

19. 5. 2011 15:13
Re: Samozřejmě, že NE!

Zato dítě z ústavu bude mít jasnou představu, jak funguje rodina! Možná tak z televize...:-(

0 0
možnosti
KB

Kolokol

19. 5. 2011 14:04
Vždyť je to jedno.

Obecná degenerace západní civilizace pokračuje úprkem, takže je jedno jestli se to urychlí a úplně zajde o 1- 2 generace dřív.

0 0
možnosti
RJ

molok

19. 5. 2011 13:50
No dětské domovy

jsou plné rómských dětí, které nikdo nechce a existuje plno neplodných párů, které touží po nedostatkovém dítěti jejich snů (bílé, malé, nepostižené). Myslím, že problém je jiný, pořídit si dítě jednou z forem (osvojení, adopce atd.) může i homosexuál, nikdo nezkoumá sexuální orientaci uchazečů. Jediné co nejde, aby si registrovaný člověk adoptoval dítě. Zde vidím spíš jiný problém a to že registrovaná partnerka nemůže adoptovat biologické dítě své partnerky a nemá tak po na něj žádný právní nárok jako to může udělat rodič v manželství. Je to trošku popírání práv dítěte, které nemá stejnou právní ochranu od obou rodičů a po smrti biologické matky by tak nebiologická matka, která ho třeba celý život vychovává na něj neměla žádný nárok, ikdyby ona i to dítě tisíckrát chtěly zůstat spolu, přednost mají třeba biologičtí rodiče zájem nejevícího otce, kdyby na to přišlo nebo  i děcák.

0 0
možnosti
HVJR

Hynek Vilém Jarmila reloaded

19. 5. 2011 13:54
Re: No dětské domovy

Homosexál, který žije v trvalém svazku s osobou opačného pohlaví. Jsou takoví, ale ti mají zpravidla děti vlastní ..

0 0
možnosti
K3

kytt 3.0

19. 5. 2011 13:47
myslím

že co se týká získávání vzorů chování porovnáváte nesouměřitelné, totiž dětský domov s životem v domácnosti s homosexuálním párem. Ano, je pravda, že v takové domácnosti bude možnost většího uplatňování autority, dítěti se ti dva budou moci více věnovat než při skupinové výchově v DD... Ale ten vzor mužského/ ženského chování tam prostě není, stejně tak jako není v DD, pokud tam nejsou zároveň vychovatelé i vychovatelky. Dost mě zarazila věta o hledání nejmenšího zla. To je skoro jako "nechce ho babička, tak ho šoupneme strejdovi, ať je od něj pokoj". Dost materialistické a nevím, jestli by v takovém případě smýšlení o dětech v DD nebylo lepší je tam nechat a zkvalitnit tamní péči, než uvažovat o nějakých krkolomných řešeních. Jde o lidi.

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 5. 2011 13:50
Re: myslím

To je velmi rozumný názor. Rozhodně by bylo vhodné zkvalitni péči v DD a zajistit i návatznou péči po osmnáctém roku, kdy už děti v DD nemohou být, ale vystrčit je do praktického života je dost kruté - to totiž neděje ani ve většině běžných rodin.

0 0
možnosti
X

xena123

19. 5. 2011 13:36
proč rozšiřovat okruh potencionálních adoptivních rodičů

když je dost těch stávajících, co kritéria splňují. Jen vše trvá strašně dlouho (zde by se mělo začít)a to nemluvím o tom kolik dětí není právně volných.

0 0
možnosti
TF

danny47

19. 5. 2011 13:32
Autor je prostě

taková malá idealistická trubka, která prostě jen kráásně žvaní a netuší, o čem vlastně.. protože o té "problematice" prostě něco někde zaslechl a teď přichází s "řešením"

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4245x
Milovník alternativ, menšinových názorů, kverulant a šťoural.
Liberál, který nemá rád politicky korektní postoje a jiné lakování na růžovo.