Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Tak volit by neměli hlavně ti, co škodí vlastní zemi a kopou za nepřátelské Rusko.

20 4
možnosti
DR

Správně. A o tom kdo to nebude rozhodujeme jedině my, strana.

14 15
možnosti
JL

Každý občan ČR, který ukončil 18 let, má volební právo! Tak stojí v ústavě ČR! Chcete dát podnět ke změně ústavy?

33 2
možnosti
TB

V Ústavě se ale píše, že volba musí být tajná. A jak chcete zajistit, aby korespondenční volba byla tajná? 😉

23 22
možnosti

Ve svém svatém rozhořčení jste zapomněl na práva občanů ČR, ať žijí kdekoliv. Pokud mají naše státní občanství, nelze jim upírat právo volit. Změnit by to mohl jen zákon, ale do toho se zjevně nikomu nechce, ani těm politikům, kteří jsou proti korespondenční volbě, protože by to byla jednoznačná diskriminace, kterou by jim civilizovaný svět omlátil o hlavu. Takže se tito politici spokojí s tím, že budou zahraničním zájemcům o volby házet klacky pod nohy v tom smyslu, že jim dovolí hlasovat jen na zastupitelských úřadech.

22 2
možnosti
MK

Přesně tak. A zneužívají toho, že zastupitelské úřady v řadě zemí vůbec nejsou.

V Jižní Americe je ve dvanácti zemích pouze 5 zastupitelství. Ve Střední Americe je v osmi zemích pouze zastupitelství v Mexiku. V Africe je v 55 zemích pouze 13 zastupitelství.

7 3
možnosti
DR

Dovolil bych si nesouhlasit s těmi zaměstnanci. U této sorty lidí, kteří jsou v cizině jen dočasně, nevidím žádný problém. Stejně jako třeba dovolenkáři.

Jinak ovšem absolutní souhlas.

6 13
možnosti
Foto

I75v75o 83C66i23l55i88c18h

7. 1. 2024 18:21

Podle podobné logiky by tedy nemělo být umožněno volit důchodcům, protože je už nečeká žádná budoucnost a tudíž se jich netýkají důsledky jejich volby. Zdá se Vám to jako hloupost? Mně také, ovšem zcela stejně jako ten Váš návrh.

32 10
možnosti
JV

A proč by neměli žádnou budoucnost? To v 65 odvolí a zemřou? Ne, většina z nich to ještě 10-15 let pobyde, někteří budou v důchodu i pracovat a to je sice krátký čas v historii, ale dost dlouhý v životě člověka.

11 4
možnosti
Foto

Článek je snůškou blábolů bez reálného podkladu. Korespondenční volba je v pořádku.

25 10
možnosti
PV

P16a53v14e52l 40V79é93b63r

7. 1. 2024 18:46

Korespondenční volba je zásadní ranou demokracii. Není zaručeno, že volí daný volič, nebo že volí o své vůli, bez bezprostředního nátlaku. Navíc jeho hlas dost dlouho putuje v obálce bez dohledu (a v rukou nedůvěryhodné organizace).

16 12
možnosti
Foto

Podstatou je, jak velké procento hlasů je ze zahraničí.

Kupříkladu - presidentské volby se loni na Slovensku zúčastnilo 722 voličů (předpokládám, že v okolích zemích to bude stejné). Takže, koho to promile ohrožuje a jaký je faktický význam, vyjma toho, že Češi prostě uplatní své právo, dané Ústavou?

11 0
možnosti
PV

Zido bolsevicka propaganda.Od Vodvarky se nic jineho neceka.

0 17
možnosti
LS

Opravdu máte potřebu napsat hysterický článek o právu občana ČR na volbu? Vás to omezuje, ohrožuje? Pokud má právo volby, proč mu to nezjednodušit?

K. volby využívá téměř celá Evropa.

21 6
možnosti
Foto

V devadesátých jsem nějakou dobu pracoval v zahraničí. 14 dní tam, 14 dní doma. Práce od rána do noci. K volbám jsem neměl šanci se dostat. Platil jsem v zahraničí daně, sociálku i zdravotní. Stejně tak u nás. Dle vašeho ubohého a zakomplexovaného názoru nemají všichni ti, kteří dnes pracují stejně nárok volit? Nebo musí Češi sedět raději celý rok doma na zadnici, protože by jinak neměli nárok hlasovat? Já si dnes fakt už někdy připadám, že V.I. Lenin v Mauzoleu přes den jen spí a v noci stále úřaduje.

28 6
možnosti
PV

Kde platis dane,tam vol.Je to tezke pochopit?Asi pro tebe a stejne smyslejici ano.

6 19
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik