Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

To Vámn psal pan Okamura?

Používá stejné argumenty.

7 0
možnosti
LH

Nebylo by lepší místo historické korespodeční volby prosadit volby digitální?

Ohledně korespondenční volby, co když česká pošta ztratí váš hlas?

0 0
možnosti
LH

Ano, stačí šikovný program a jsem vítězy/i

0 2
možnosti
LH

Nejde o nic menšího, než zachránit pětikolku, aby mohla dokončit své zkázonosné dílo dle pokynů. V záloze může být v změna zákona o udělování občanství migrantům, podobně, jak se stalo za Rychetského panování na ÚS. Dnes tam máme své spolehlivé.

2 7
možnosti
Foto

To by mě zajímalo, kdo a jak by měl zjišťovat, jestli jsem v cizině den, týden nebo rok, jestli jsem tam na dovolené, služebně nebo tam bydlím a pracuji. Jednou větou, je to čistý nesmysl. Antikarmu bohužel dát nejde.

7 0
možnosti
JH

Jestliže má někdo české občanství, tak nese následky stejně jako všichni ostatní. Že se momentálně nenachází na území státu je přece úplně jedno. Ovšem to autorovi, který bude podle svých dalších výtvorů zřejmě SPĎák nebo jiný podobný dezolát, zřejmě nedochází nebo to cíleně zamlčuje.

26 5
možnosti
Foto

Přesně, já bych zakázala volit Japoncům.

15 0
možnosti
Foto

Tuzemský volič důsledky své volby také často nenese, lépeřečeno:

- přenáší negativní důsledky na budoucí generace

- protože máme veřejný dluh a deficit, ten ovbčan, který žije v tuzemsku, na tom vydělává, protože dostává něco na dluh. Ten , který žije v zahraničí, o tento prospěch přichází. Proto bude logick dávat přednost nižšímu zadlužování.

A s tím pobýváním v zahraničí je to také nejednoznačné. Důchodce může trávit 10 měsíců u moře a přijede jenom volit.

Zkrátka a dobře, v době volné hranice a masivního pohybu obyvatel nelze volbu omezit jen na ty,. kteří se nehnou z místa.

13 2
možnosti
DR

To přece nikdo nepopírá. Pouze se lišíme názory na to hnutí z místa.

0 3
možnosti
MP

slova, slova, slova ..

a přitom stačilo jen napsat: jsem volič SPD (nebo ANO?)

15 4
možnosti
DR

Přímo duchaplná myšlenka, To máte hodně černobílé vidění světa.

6 5
možnosti
JV

Tak když to vezmu zpátky v čase tak nejvíc to původně prosazoval Bureš. Pak se podíval na průzkum a výsledky a otočil o 180°. Najednou to vadí. Já si myslím, že když jsi občan ČR tak by jsi tu možnost mít měl. Všude ve světě ji mají, jen tady toho dělají nejvíc problém ti kteří z venku hlas nedostanou.

15 3
možnosti
MP

Přátelé, já tedy nechápu myšlenkové pochody některých jedinců. Ústava sice přisuzuje občanům právo volit, ale v žádném případě nepřisuzuje státu povinnost umožnit všem hlasování kdekoliv na Zemi nebo ve vesmíru. Každý občan má právo odvolit, ale pokud se někdo z voleb vyautuje sám tím, že se rozhodne dobrovolně vyskytovat na hůře dostupném místě mimo území ČR, tak je to jeho problém a ne problém státu. Nikdo nikoho nenutí pobývat nedobrovolně mimo území v době voleb. Když onemocním a nebudu se moci dostavit do volební místnosti, tak je to také problém na mé straně a ne na straně státu. Stát může těmto situacím vyjít vstříc např. tím, že do nemocnic vypraví zvláštní putovní volební komisi, ale ke mně domů do sklepa opravdu nemůžu čekat, že někdo přijede, to snad každý člověk se zdravým rozumem chápe.

Tady někdo může namítnout, že pak je to argument pro korespondenční volbu, ale to zase naráží na jiné zmiňované problémy - ústava zaručuje TAJNÉ hlasování. A to opravdu je zaručeno pouze za plentou pod dohledem volební komise, nijak jinak.

10 4
možnosti

Ústava ani nepřisuzuje povinnost postavit hlasovací místnost jinde než na vrcholu Sněžky. I na Mount Everest by se ta jediná hlasovací místnost dala postavit a tím by podle Vás byla ústava naplněna.

V realitě něco je v ústavě a zákonodárci by měli přemýšlet, jak to naplnit aby to bylo rozumné a cenově akceptovatelné.

Tyto dva přincipy, právo volit a právo na anonymní volbu jsou v rozporu a nebude to první, ani poslední rozpor vyplývající z ústavy.

4 2
možnosti
MK

Ti lidé mohou přijet do ČR, odvolit a vrátit se, to neřeší námitku, že rozhodují o zemi, kde nežijí.

2 4
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1261x
66 let, absolvent fakulty řízení VŠE v Praze, analytik. Znalec veřejné dopravy, zvl. letecké a železniční, politické geografie a příbuzné obory.

Seznam rubrik