Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, jste určitě doktor přírodních věd, ale jinak jste úplně mimo. Vy si fakt myslíte, že policie je schopna z náznaků určit, že tenhle magor bude zabíjet a tenhle si dělá jen srandu?

Mně naopak přijde, že dělali co mohli. Povolat snipera, který je v tu chvíli buď doma s rodinou, nebo má nějakou pohotovost, ale prostě na místě nebude do dvou minut i s kvérem. Nevěděli zpočátku, kde je, kolik jich je. V budově byli studenti, neůze tedy dělat přestřelku, jako v nějakém pitomém americkém bijáku.

Osamělý vlk, který zaútočí, je prostě realita, které nelze předcházet.

26 0
možnosti
KV

-víte, že existuje něco jako ostražitost a obezřetnost? Je to jako když začínala epidemie. Jedna krajská hygienička údajně mávla rukou a prohlásila, "to budou jen další spalničky"

Uršula prohllásila "my, kdo nejsme odborníci, jsme to podcenili, pak se podcenilo očkování, 2. vlna atd. A Uršula jede vesele dál. Jako to říkali komunisté "udělaly se chyby". Ostatně ta dnešní garnitura je podle mínění nemalé části populace horší, než komunisté. Dominik Feri, Petr Nečas, politický "gigant" karlík Švarcík, který neuměl zazpivat ani hymnu, nebyl schopný ani dát hlas sám sobě, vykládal, že "ví z vlastní zkušenosti, že to u nás bez korupce nejde". na pohřbu se statečně lhalo, že "vystudval v Rakousku lesnickou školu a práva", tak tedy ani jedno nevystudoval, asi ho i v Rakousku diskriminovali komunisté, že

0 20
možnosti
Foto

Pokud se naplní všechny vaše požadavky na bezpečnost, staneme se policejním státem, který nemá ve světě obdoby.

16 0
možnosti
AT

Stačí si přečíst otázku “... Proč se bezpečnostní opatření nezpřísnila v celé republice po skutku v Klánovicích? ...” abych začal pochybovat o autorově příčetnosti.

22 0
možnosti
KV

takže tehdy k tomu jako nebyl důvod, teď když je po všem, tak k tomu jako důvod je, myslím, že Vy jste intelektuálně méněcenný. Tehdy nepochybně museli pracovat s verzí, že to je nějaký šílený střelec, který může čin kdykoliv zopakovat. Teď se dělá komedie pro lidi, že se zavedou bezpečnostní opatření, když se stane něco takového.Myslím,že na palici jste Vy, já rozhodně ne. Podobný názor má můj kolega, který byl členem bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny

0 14
možnosti
Foto

Mě by zajímalo, proč ho nikdo nesejmul. Dívám se na pětiminutový video, kde ho mají na dostřel. Celý si to natáčejí. Jsou od něj třicet metrů, je sám na balkóně, kolem nikdo. Všichni jsou ozbrojený a umějí střílet. Několikrát si stoupne a pálí po lidech. Oni na něj řvou, ale ani jeden se ani jednou nepokusí po něm vystřelit.

Měli bychom se ptát proč. A někdo by měl minimálně odstoupit. A to nemluvím o tom, že o tom údajně věděli předem, jak se teď ukazuje.

2 9
možnosti
Foto

J36a57n 24Š78i33k

22. 12. 2023 14:28

Možná proto, že na každé střeše ČR není připraven odstřelovač, aby mohl ihned zareagovat. Takových by muselo být v republice několik miliónů. Je to pět minut. Za tu dobu si musí odstřelovač vytipovat střechu kam vylézt, vyběhnout po schodech, sestavit pušku, rozložit ji, vydýchat se, zamířit na pohyblivý cíl, a já nevím co. Měli po něm střílet z pistolí? Na střechu tak vysokého domu z vozovky? Už jste to někdy zkoušel? Nebylo to třicet metrů, ale minimálně sedmdesát. Zkoušel jste z takové dálky pistolí zasáhnout nehybný terč? Všude okna a za nimi byli pravděpodobně lidi. Vy si myslíte, že každá rána poletí, kam zamíříte? Co kdyby spustili palbu a zasáhli za okny několik studentů? Je neuvěřitelné kolika lidem dokáže Nettlix a PC Hry zkreslit realitu. Až tam bude otevřeno, třeba za půl roku, si celou tu trasu projděte. A zkuste si vyběhnout ty schody v těchto budovách. Vyběhnout, ne jako když slezete z křesla u Netflixu. Kristovanoho co Čech, to teď bude odborník na policejní práci...Uf

25 0
možnosti
LK

L43u18b84o89š 96K51r84i56m88l

22. 12. 2023 13:36

Předem se omlouvám za stručné vyjádření k blogu. Autor by se měl léčit a ne publikovat!

16 2
možnosti
KV

jako, že bych měl za absolutní pravdu považovat něco jenom proto, že ministr nebo policejni prezident něco tvrdí, až příliš často něco, co platilo ve čtvrtek, už v pátek neplatilo, nejen u nás

1 7
možnosti
Foto

J18i94ř91í 79K72i24n91d50l

22. 12. 2023 13:34

Ve 12: 26 Na linku policie volá svědkyně s tím, že ji kamarád napsal sebevražednou SMS a na volání nereaguje. Okamžitě na toto volání reagují hlídky policie Středočeského kraje. Okamžitě v řádu minut vyjíždí do obce Hostouň zdravotnická a hasičská služba. VE 12.42Přidán kriminalisty poznatek, že podezřelá osoba, o kterou má svědkyně obavu se chce zabít a jede do hlavního města Prahy.12.47 Hlídka oznamuje v Hostouni nález mrtvého muže a v následujících minutách je přidán poznatek, že v domě je nalezeno zařízení, které připomíná nástražný výbušný systém. Na místo policisté vyslali pyrotechnika, aby celý objekt zajistil.13. 03 Přidán další poznatek k mrtvé osobě. Podle prvních informací se jedná o otce útočníkab 13.15 Bylo vyhlášeno republikové pátrání po podezřelé osobě, která v Hostouni zavraždila osobu a nyní se chystá na FF UK do Celetné ulice.13. 10,Přizváno operační řízení pražské policie, kdy následují během několika minut šetření.13.27Požadavek ze Středočeského kraje, aby pražská policie provedla šetření na Filozofické fakultě UK s upozorněním na možnost ozbrojeného podezřelého, který se v Praze může pohybovat.13.49 Podezřelá osoba by se mohla nacházet na FF UK v Celetné, okamžitě jsou aktivizovány síly policie a všechny prostředky směřují na dané místo, protože pachatel mířil na konkrétní adresu pobočky FF UK v Celetné ulici.14. 22 Začíná vyklízení objektu Celetná, kde měl mít útočník výuku.14.59 Přichází poznatek o střelbě na FF UK na náměstí Jana Palacha, hlídky policie byly na místě do několika minut15. 20 Dokumentována informace, že pachatel je eliminován, s tím že se pravděpodobně sám zastřelil. Následně probíhá zajištění budovy, tak aby kriminalisté mohli ohledat místo činu, to znamená, že se musí konstatovat, že budova je bezpečná, následuje ohledání místa činu.

12 0
možnosti

Z výše uvedeného je patrné, že autor článku má v jedné věci pravdu - proč policie nevyklidila, nebo aspoň neobsadila hlídkami všechny zbývající budovy FF. Když nechala vyklidit budovu v Celetné, musela si už být vědoma, že existuje značné riziko útoku v objektech, které pachatel znal.

1 0
možnosti
JH

J87i67ř33í 68H91o93u40f52e65k

22. 12. 2023 13:33

Zdá se mi, že policie v podstatě neměla šanci. Měla proti sobě vysoce inteligentní monstrum s promyšleným plánem, který si s nimi pohrával. Mně to nejvíc připomíná příběhy slovutného Jo Nesba. Neuvěřitelné!

0 0
možnosti
Foto

Ani tu sa mi nedá nereagovať, lebo som žena a matka. A súcitím so zranenými a pozostalými. Ako sa asi museli cítiť rodičia, ktorý dlho do noci nevedeli, či neohľadávajú telesné pozostatky zrovna ich dieťaťa, ak sa im dlho neozývalo? Neodborne sa v tom hrať je dosť neľudské. Páchateľ dostáva čo chcel, dostal sa na titulky novín, do správ, do blogov...

2 0
možnosti
Foto

J81a59n 44Š36i72k

22. 12. 2023 12:32

Možná, kdybyste sledoval právě skončenou policejní konferenci pane doktore, místo spekulací a moudrého přemítání nad otázkami, které má řešit někdo jiný, mohl jste místo tvoření tohoto jistě propracovaného elaborátu, popít vaječný koňak. Pro Vaše i naše zdraví by to bylo jistě prospěšnější. Hezký den

25 0
možnosti
KV

tisková konference začala až po té,kdy jsem příspěvek sepsal.Ostatně v jiných zemích,kdy k něčemu došlo, vyšetřování ujistilo, že představitelé policie lhali. Téměř každý týden se dočteme o policejním selhání. Nevím, zda se dá nazvat selháním, když policista někomu nafackuje, protože občanka policistovi "odmlouvala". Nebo ze nazvat selháním, když policisté v Tepolicích (?) umlátili nějakého Roma. Všichni to bagatelizovali až na zástupkyni ombudsmana.Ostatně příbuzní se obrátili na mezinárodní soudní orgány.

Tady se píše o válečných zločinech na Ukrajině. Jak dopadlo vyšetřování úmrtí v Afghanistánu, kde naše armáda či vojenská policie nějakého tlumočníka zřejmě umlátila?

Mám osobní zkušenost s policii, když jsem volal na policii, že se u nádraží vyskytuje nezamčené kolo,tak mě policisté ještě vyhrožovali. To je v praxi "pomáhat a chránit"

1 6
možnosti

J83a35k10u85b 41Š71o35l75c

22. 12. 2023 12:28

Při samotném zásahu nic nepokazili, ani ničemu nezabránili, jak je v takovýchto případech běžné. Pokud získali v bydlišti jeho otce nějaké indicie k tomu, že se jedná o šíleného střelce, je otázka, jak bylo v takové časové tísni možné reagovat.

Pokud by se všechny školy uzavřely, střelec by asi zvolil jiný cíl (metro, obchodní centrum), kde by ve finále mohlo být mrtvých ještě podstatně více.

6 0
možnosti
KV

Vy máte nějaké detailní informace o tom, jak policie jednala? Já ne. Před lety jsem se zúčastnil novinářského dne na nové trase metra. Tehdy jsem se ptal představitelů dopravního podniku, proč nejsou oddělena nástupiště od kolejiiště, aby se zabránilo sebevraždám, či pokusům o vraždu či nehodám kvůli pádu do kolejištěTehdy se ti Einsteini vyjádřili, že to je jedno, když se chce někdo zabít, tak se stejně zabije. Geniální argument, až na to, že když se v metru něco stane, tak se to metro na několik hodin zastaví. Proč je tedy v jiných městech kolejiště odděleno od nástupiště

Při podobném skutku v Uhersém Brodu, kdy střelec zabil několik llidí, policie selhala myslím,že prostě utekli, velitel zásahu byl kázeňssky potrestán.Každopádně mrtvé už nikdo neožije

1 2
možnosti
  • Počet článků 178
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Učitel, již bývalý, programátor, již bývalý, důchodce, stále, vydavatel, který se tím spíše baví, protože matematika není oborem, do kterého by se hrnuli ti, kteří by si  chtěli narejžovat, majitel jednoho z 45 či 46 tisici internetových obchodů,  internetový milionář nejsem a nebudu

Seznam rubrik