Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P66e46t17r 80B58u56r52i97a83n

17. 12. 2023 20:30

Kdy už vám, zaníceným (skvělé slovo, zaníceným jako vřed) komunistům konečně dojde, že veškerý průmysl jste zdevastovali vy. NHKG byla konkurence schopna jen v bývalém bloku socialistických a rádoby demokratických republik. Ty fabriky a slévárny a hutě a jednotná zemědělská družstva nebyla konkurence schopná v porovnání se světem dlouhodobě. Konečnou dardu jim pak dodala Klausová a Ježkova privatizace. Každopádně stát neměl na to, aby tyto zaostalé kolosy financoval. Privatizace pak dala zelenou Pitům, Krejčífřům, Mrázkům, Babišům vedoucím představitelům SSM a všem ostatním, kteří jen vytunelovali vše cenné a ze kterých jsou mnozí pod drnem, nebo na útěku, kde pod drnem skončí taky.

14 4
možnosti
Foto

J31i91ř36í 19K38i91n80d19l

17. 12. 2023 22:13

Každopádně stát neměl na to, aby tyto zaostalé kolosy financoval. V roce 1988 proběhlo stranické školení při kterém soudruh Bartošík z Úřadu vlády České socialistické republiky projev, ve kterém uvedl, že v ČSSR žije 20% obyvatel pod životním minimem. Na obnovu strojírenství chybí 700 miliard korun. Žijeme na dluh dalších generací. Miroslav Petráň, z Úřad vlády České socialistické republiky na uvedeném stranickém školení pronesl. „ Je kritická čistota vod, ovzduší a půdy. Je poškozeno 27% lesů, za dva roky (1990) by to mohlo být 47% plochy lesů. Snižuje se úrodnost půdy, nízké pH (kyselost), velká eroze a fyzikální změny. Voda obsahuje mnoho NO2, NO3, reziduí a je znečištěna fekáliemi ze sídlišť. Vltava pod Prahou má 4. stupeň, to je úroveň běžné stoky. Vrátit stav životního prostředí na úroveň 50. let by stálo 110 miliard korun. Zastavit zhoršování by stálo 55 miliard, ale do konce pětiletého plánu bylo proinvestováno jen 17 miliard. Nárůst spotřeby vody na obyvatele, ze 170 lt na 400 lt. (včetně průmyslu). Také se ohromné množství vody ztrácí v rozvodech, v Praze je to 30% vody. Pouze 1% vody lze používat pro kojence. Nelze zatím čistit stopy těžkých kovů. Vrátit stav životního prostředí na úroveň 50. let by stálo 110 miliard korun. Zastavit zhoršování by stálo 55 miliard, Na obnovu strojírenství chybí 700 miliard korun. Pramen: Rudé právo, Tribuna lidu 1988

7 0
možnosti
Foto

Viníci krachu ČSR? Komunisté, komunisté, komunisté, komunisté. Jenom komunistce Konečné to nedojde..

19 6
možnosti
Foto

Jdete asi až ke kořenům a myslíte Vítězný únor, který přerušil kontinuitu vývoje. V tom případě máte pravdu. Komunistické znárodnění byla tragédie. Klausovo odnárodnění však bylo v některých případech doslova katastrofa a komunisté už s tím měli málo společného.

1 4
možnosti
AL

Málokomu dochází, že masívní tunelování a zlodějiny zapříčinili především sami komunisté, když kvůli jejich systému hospodaření bylo nutné v 90.letech provést majetkové přesuny, které nemají v našich dějinách obdoby. Sami soudruzi či jejich děti se při tom postavili s nataženou rukou do první řady a často figurují u mnoha velmi podivných převodů. Nebýt znárodňování, nemuselo být odnárodňování a s tím spojené kolosální rozkrádačky.

Na Kubě nebo v Severní Koreji už většina státního majetku skrytě patří prominentům režimu. Až se komunismus zhroutí i tam, současní revolucionáři se přes noc stanou největšími kapitalisty - přesně jako u nás.

13 2
možnosti
ZZ

Liberty - dříve NHKG nebyla komunisty nikomu ukradena, ale byla to za komunistů postavená nová fabrika, protože Vítkovice už nemohly zvyšovat výrobu oceli, díky tomu, že byly prakticky ve středu města a nebylo tam místo na nové pece.

Ono to odnárodńování se provádělo u všeho - ne jen u toho, co bylo znárodněno a ano - byla to kolosální rozkrádačka.

8 3
možnosti
Foto

EU se snaží, aby se na odpudivou minulost vzpomínalo jako na skvělou.

3 7
možnosti
ZZ

Liberty je neštěstím.

Majitel údajně převedl všechny peníze do zahraničí a bývalému NHKG zbyly jen staré výrobní budovy, zařízení, závazky a zaměstnanci, které nemá kdo a čím vyplatit.

Je li tomu tak, tak se jedná o úmyslný trestný čin a ne o neúspěch v podnikání.

Nikdo neví, co všechno se ještě najde v účetnictví a jaké se tam objeví závazky, směnky, záruky .......

Otázkou je spíš co dál a jak rychle se to provede. Stát evidentně nemá zájem o jakoukoliv sanaci, takže asi nezbývá než okamžitý konkurz.

1 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 31,24
  • Průměrná čtenost 825x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik