Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

To mi tedy vysvětlete vážená paní: Když jsou ty škrty životně nutné, proč jste s nimi vy, politici, nezačali u sebe, ale naopak jste si přidali na platech

17 3
možnosti
Foto

Milá autorko, nabyl jsem dojmu, že jste buď nepochopila podstatu toho, co jste schválili (což u vás nechci předpokládat) nebo vám vláda něco tají (to jediné zbývá). V dispozičním rozsahu reakce na blog a času, který jsem ochoten tomu věnovat, napíši jen to nejpodstatnější:

1/ REFORMA: změna, náprava, zlepšení, přetvoření (viz slovník cizích slov)

Schválená opatření jsou asi takovou reformou jako ta důchodová spočívající v restrikci růstu důchodů

2/ Růstu příjmu chcete dosáhnout (kromě škrtů důchodů) především růstem daní a to ať přímým, tak nepřímým zrušením daňových odpočtů - krátíte tedy příjmy občanů.

3/ Nezaznamenal jsem, byť i jen symbolickou solidaritu s občany, v pozastavení příjmů ve vrcholných institucích a u jejich představitelů

4/ Když opominu energie (to by se sem vůbec nevešlo), tak neregistruji nikde omezení výdajů státu jeho zeštíhlením.

5/ Stejně tak jsem nezaznamenal podstatnější zásahy do přespříliš naducaného měšce dotací a příspěvků.

6/ Každý i subalterní ekonom by očekával růst investic jako podporu růstu ekonomiky a to i v situaci obrovského dluhu a deficitu státních financí.

7/ Naprosto chybí jakákoliv analýza výhledových záměrů a jejich finanční bilance, proto jen flikujete, záplatujete a ohlupujete frázemi o reformách, prorůstových opatřeních a zodpovědném opatření s cílem zakrýt vlastní neschopnost a zároveň i obavy z dopadů na následující volby.

Souhlasím s vámi snad v jediném podstatném - ano (musím takto, abych neodkazoval na opozici), škrty jsou nezbytně nutné, ale škrty jiné, jinde a úplně jiným způsobem. A samozřejmě koordinované s investicemi. Takto je ten "balíček" především vytahováním peněz z kapes občanů, příčemž vaše jsou zablokované. To NENÍ reforma, ale chci věřit, že to víte, jen to musíte obhajovat. Hezký den.

16 0
možnosti
MR

Jenže když je už nyní jasně, že vláda nemá šanci obhájit ve volbách svůj mandát. Tak by měl být rozpočet mnohem drsnější a úsporná opatření tvrdší. Protože volební výsledek to nezmění a ČR by to pomohlo. Takhle se vytvořilo něco co nebude mít na zadlužování prakticky žádný vliv. To samé důchody proč musí být v situaci, že má ně není či nebude náběh opatření průběžný. Situace je špatná tak prodloužím odchod skokově a ne postupně. Protože jestli si někdo myslí, že někdo věří tomu, že je rozdíl v narození do 71 a 76, že se věk dožití v tenhle okamžik najednou prodlouží je divnej. Je to jen zase jen politické gesto jak nerozcilit skupinu lidí co má už za pár a tedy marná snaha udržet si voliče. Podle mě je občas potřeba udělat rozhodnutí i taková o kterých vím, že mě sice budou stát kariéru, ale jsou pro společnost správná. To by měl být cíl každého poslance. Ovšem realita je jiná.

3 1
možnosti
Foto

Věřím, že kdyby vláda dělala transparentně nezbytná i restrikční opatření, kdyby tato opatření měla smysl a kdyby byla schopná to vysvětlit voličům, měla by šanci volby vyhrát. Určitě většina příčetných občanů chápe, že opatření musí bolet, ale nechápe, že jenom je. Proto se očekávají volební výsledky pro vládu tristní. Ostatně to bylo jasné už před víc než rokem, když vláda předložila svou neschopnost a snad i nezájem. A to jsem před minulými volbami opravdu věřil, že se bude chovat odpovědně, rozumně a logicky. Jenže zatím působí jako stádo diletantů, které se nečekaně dostalo k penězům.

4 0
možnosti
Foto

Vláda by měla především podporovat průmysl a ne ho cenami energií likvidovat. Potom by měla zmírnit odtoky peněz do daňových rájů a mateřským firmám, podle zásady, co se tady vydělá, to se tu i zdaní.

10 0
možnosti
Foto

A to ještě zatím nevíme, kolik ministerstva Fialovy vlády a naši ctihodní zákonodárci utratí peněz státu za vánoční večírky a ještě NAVÍC "kolik milionů korun" si RADĚJI TAJNĚ vyplatí na odměnách za mimořádně úspěšnou celoroční práci.

9 1
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 549x
Ing. Věra Kovářová. Bývalá starostka obce Chýně, poslankyně Parlamentu ČR, místopředsedkyně hnutí STAN,  překladatelka a učitelka německého jazyka. Podrobnosti o mně najdete na mých webových stránkách.

Seznam rubrik