Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pro nadšené EU kývače. Stačí si to převést do menšího měřítka typicky rodina.

V příkladu kolega eurohujer nadšeně obhajoval zrušení práva veta které prosazuje náš prezident. Tak jsem mu nastínil že v menším měřítku (domácnost) by to v reálu vypadalo takto. Sousedé by vám nařídili že si nemůžete koupit toto auto protože moc žere a je hlučné. Sousedé vám nařídí přestat používat klasický gril na dřevěné uhlí a povolí vám jen gril na plyn který tolik nesmrdí. Na to odpověděl že jim do jeho auta a grilu nic není. Nepochopil že bez práva veta by ČR byla otloukánek svých sousedů.

A ESG převedeno na rodinou firmu? Cože vy zaměstnáváte jen svou rodinu? Žádný zástupce menšiny? Ve vedení muž? Vaše firma nesponzoruje ani jednu neziskovku pro podporu migrace? No tak to půjde hodnocení hodně dolu.

Pak nastoupí aktivisté a sociální sítě. Vaše firma bude označena jako nevyhovující a začnete ztrácet zákazníky. Ale ještě hůře i dodavatele nebo dopravce. Nikdo nechce mít něco s "označenou" firmou.

16 6
možnosti
RK

Představte si kdyby měla opozice právo veta. Tak se neudělá nic. Stačí právo veta v OSN. Zářný příklad jak v krizi paralyzovalo celou organizaci.

7 7
možnosti
JD

Zaprve, nektere veci, jako napr. ekologie, neni mozne resit na narodni urovni. Ani Cesko, ani USA samostatne neni schopno zmenit pocinani Indie nebo Ciny. To, ze Norsko bude mit 100 % aut na elektrinu nezmeni ve svetovem meritku absolutne nic. Je k tomu potreba nadnarodni organizace, at se nam to libi, nebo ne.

Zadruhe, resit komplexni narodni nebo nadnarodni otazky formou referenda (nazoru kazdeho obcana) je nesmysl. Bezni lide nemaji jednotny nazor na vyvoj umele inteligence, vesmirny program, vojenstvi, migraci, socialni podporu, ani podporu mensin.

3 4
možnosti
JK

Hahaha, Česko se topí v udržitelnosti a tak to máme drahé, kdežto západní země v čele s Německem to bojkotujou a vobcházej kde jen můžou, takže to tam maj levný. Šichtařová bravo!

3 15
možnosti
LH

Kubíček si demagogicky vymyslel větu, kterou paní autorka nenapsala a argumentuje pro ti ní výrokem "Hahaha". Jeho inteligenci nechť posoudí ostatní.

19 2
možnosti
LH

ESG je politické kádrování ničím se nelišící od komunistické i nacistické diktatury, jen okecané honosnějšími hesly a obecně mající lepší a dražší marketing.

14 2
možnosti
JP

Je to o vědeckém poznáni rizika současného vývoje a trendů. Nevzdělanci mají na všechno jednoznačný radikální názor.

0 2
možnosti
RC

Sefove korporaci nenesou odpovednost? A co odpovednost vuci akcionarum??? To jste nikdy neslysela?

5 0
možnosti
LH

Momentálně nesou odpovědnost spíš vůči úředníkům, aby jim dali dobrou ESG známku a měli tak právo na existenci. Popřípadě aby získali dotace. Zákazník a akcionář jsou až na posledním místě.

2 0
možnosti
Foto

Ne, je to jinde. Je málo dětí, ty co jsou nebudou dělat. Všichni by nejraději seděli u obrazovky. Naší generaci už se nechce makat, ztrácíme motivaci, máme po cit, že jsem si to odmakali. Všichni cítí že to jde do kopru a hledají se příčiny. Příčina je jedna... západní civilizace dosáhla horizontu. To, co se děje jsou symptomy zpětného chodu. Pobývám často v Asii, tam je situace jiná (kromě Japonska) oni k horizontu teprve jdou. Vidíte to mezi dvěma světy?

9 0
možnosti
LH

U obrazovky dnes zkrátka musí sedět i řada původně dělnických profesí, které nyní fakticky jen obsluhují stroje. Například kameníci.

1 0
možnosti
JV

J39i10r38i 77V89r15a41b50e93c

10. 12. 2023 9:51

Nevím co chcete V červnu budou svobodné EU volby. Evropští občané si zvolí do čela koho chtějí. Nějací Orbani, Fica a podobní Putinovci doufám, nemají šanci.

7 9
možnosti
LH

A v koho doufáte, to se bojíte říct? Nadšené kývače typu Pekarové?

20 4
možnosti
RK

Nějak jsem se zase nedočetl, jak byste třeba tu důchodovou agendu zajistila vy, když se vás na to ti lidé tak houfně ptají. Místo toho si vezmete slovo udržitelnost a dáte mu co proto. A takhle je to se vším, co napíšete vy a vám podobní. Najdete si něco, co je třeba kritizoval, ale řešení žádné. Ale příspěvky typu jako vždy trefné, skvělé... Ty tady budou zcela jistě.

5 6
možnosti
JV

J75i71r20i 83V58r10a77b12e43c

10. 12. 2023 9:53

To je pro tu "ekonomku" typické.

3 7
možnosti
  • Počet článků 688
  • Celková karma 42,98
  • Průměrná čtenost 20096x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články