Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

18:04: Titulky z novin jsem zvýraznil, ostatně, samy o sobě jsou výrazné dostatečně.

Z reakcí čtenářů je jasné, že je (skoro) všem vše jasné. Tento blog není ničím jiným, než shrnutím zřejmých faktů. Přesto si dále necháváme rozkazovat evidentně celou Evropu (nejen EU!) ničící fantasmagorie a nadále necháváme na nikoli evropské, ale mezinárodní scéně sílit Putina, teokratické diktatury Blízkého východu a jejich pátou kolonu v podobě mnoha migrantů, nadále vyplácíme desátky severoafrickým warlordům za to, že alespoň zdrží část těch migrantů, nadále financujeme "neziskovky" vykonávající jejich dovozem zrádnou činnost proti těm, kteří je platí, nadále kvůli krátkodobému kšeftu pro pár obchodních gigantů dovolujeme transfer technologií i celých výrobních odvětví do nově industrializovaných zemí i už zcela etablovaných "Asijských tygrů".

Tato až narkotická pohodlnost a nezodpovědnost se nám už nyní začíná tvrdě nevyplácet, ale přesto většina lidí buď hodlá volit politické subjekty, které nás do této situace dovedly, nebo vůbec odmítá jít k volbám a učinit alespoň to nepatrné občanské minimum k nápravě věcí. Spousta z nich se vymlouvá tím, že prý "není koho volit". Nechají se tedy vláčet ostatními místo toho, aby sami kandidovali nebo založili vlastní stranu. Je tragické, že různá "islámská centra" a všechny další instituce, které šíří moc často barbarské a agresivní ideologie mohou vznikat jako houby po dešti, ale vzdělaný a orientovaný občan EU prý "nemůže dělat nic".

14 1
možnosti
MK
Foto

J27o79s10e69f 43B75á18r55t76a

6. 12. 2023 18:03

Je mi líto zbytečně padlých na obou stranách. Pozůstalí nenajdou pochopení.

3 1
možnosti
Foto

Je ušlechtilé, že litujete Němce padlé za druhé světové války.

5 12
možnosti
Foto

Rusko je obrovská zem s nevyčerpatelnou zásobou zdrojů, včetně lidských, to všichni dávno víme, a tak trneme, jak s tím naloží, a když připočteme, s jakou slávou byl přijat v SAE...tím se jeho pozice ve světě jen upevní. Pro nás to rozhodně neni radostné zjištění.

8 1
možnosti
Foto

Konflikty 21. storočia sa už neodvíjajú od ideologického súperenia medzi veľmocami, ale skôr od triednych, náboženských a zdrojových otázok. Genocídy minulého storočia nás naučili, ako rýchlo sa sociálne problémy môžu prejaviť v radikálnych a smrtiacich riešeniach.

2 0
možnosti
SB

Znamenitý blog!

Já už dlouho říkám, že hlavním problémem není nějaký otevřený odpůrce pomocí Ukrajině, jako je například poslanec Okamura.

Hlavním problémem jsou ti, kteří Evropu strhávají do hlubin. I kdybychom pak měli sebelepší úmysly, tak z těch hlubin je nebudeme moci realizovat.

9 0
možnosti
PC

Výborně napsáno!

V politice (a nejen v ní!) není nic horšího a nebezpečnějšího než zmatené poštěkavání malých psíků.

9 0
možnosti
VF

Dobrý den, má poklona, moje úcta. Skvěle jste to rozsek, konečně je zde jednou příspěvek, který vybočuje z řady. Někteří fanatičtí hlasatelé jediných pravd a názorů se kousnou do pozadí. Avšak jiní, zarputilejší, nejspíš prohlásí, že jsou to jen manipulace vytržené z kontextu. A ten konečný závěr o diktátorech ten se vám taky poved.

15 2
možnosti
PK

Teď si nejsem úplně jistý, co jste chtěl říct. Má Evropa (a NATO) zaútočit na Rusko, nebo Putina poplácat po ramenou, a vše bude odpuštěno?

3 1
možnosti
LB

Ani jedno z toho a vy to dobře víte. Chtěl jsem upozornit na to, že Evropa páchá vlastní hloupostí sebevraždu a ještě se tváří, jaké ji čekají světlé zítřky.

16 0
možnosti
  • Počet článků 232
  • Celková karma 30,00
  • Průměrná čtenost 2707x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik