Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Strach lidí z přistěhovalců je pro mne pochopitelný a oprávněný, pokud se na situaci dívám z pohledu moderního státisty, člověka, který si myslí, že demokracie je nejvyspělejší formou lidské civilizace a synonymem svobody. Tento zastánce "svobody" ve formě demokracie na sebe ve skutečnosti nastavil past ve formě chronického strachu o "svobodu", ze kterého se nedostane dříve, než si uvědomí, že demokracie není symbolem svobody, ale jejím opakem.

Proto, když mi demokraté předkládají protiimigrační argument ve smyslu možného nastolení jiných mravů a zvyků, pod kterými budeme trpět, pokud se k nám nastěhuje velké množství lidí z jiného koutu světa, nemám k tomu co říct. Takový argument nemá žádnou logickou chybu. Pokud chceš demokracii, nemůžeš být nikdy svobodný, neboť ti vládne většina. Dokud patříš do většiny, žádný problém, ale když z ní náhodou vypadneš, tak si nestěžuj. Tvůj strach naprosto chápu a rozumím mu. A přeju hodně štěstí, neboť pokud se ti podaří být ve většině pro tvou falešnou svobodu po dobu tvého vlastního života, tvým dětem už se to podařit nemusí.

1 0
možnosti
IS

Součástí funkční demokracie je standardně efektivní ochrana menšiny. Každý jiný známý politický systém fungoval hůře až nejhůře. Tak že pokud chceš být svobodný, žij nejlépe v demokracii nebo v utopickém (zatím?) anarchokapitalismu. Jiné zvyky a mravy z nedemokratických zemí míru svobody nezvyšují, ale snižují. Přesto má demokracie zakódováno i tyto méně svobodomyslné menšiny ze začátku chránit. Tolik k Vaší falešné svobodě. Jak má vypadat ta nefalšovaná svoboda, to Vám z Vaší úvahy nějak vypadlo.

0 0
možnosti
Foto

J29a53n 70Š59i15k

25. 10. 2023 21:10

Než dokola řešit co kdo řekl nebo neřekl, by mě spíše zajímalo, jak se prakticky dá migraci bránit. Ovšem bez obecných keců, že nesmí projít, jak vyblafkává dokola Okamura. Konkrétně. Migranti prochází a to přes časté policejní akce, vidím to v našem regionu dost často. ČR nemá prostředky jak hranice uhlídat, leda by zřídila Finanční stráž jak za první republiky nebo Pohraniční stráž, jako komunisti a tím pádem by vláda musela vyhlásit mobilizaci. To si spočítá školák páté B s kalkulačkou a mapou v ruce. S profesionální armádou nejsme praktické a efektivní ochrany státní hranice absolutně schopni, není ani dost policistů na obsazení silnic. Jediné řešení je na evropské úrovni. Musíme si ovšem uvědomit, že budeme muset i naše lidi a peníze posílat na ochranu vnější hranice EU. Nějakou dobu se to bude dařit zvládat, ale potom zase přijde deziluze z těch obrovských nákladů a objeví se politici, kteří budou křičet, že to stojí moc peněz a naši chlapci, že přece nebudou pořád na vánoce sloužit někde v zahraničí a blá blá blá. A ty nejhorší vlny jsou patrně teprve před námi. Hezký den

2 0
možnosti
PB

..... přeceňujete schopnosti žáků z 5.B - ti ani pomalu neví, jakého jsou pohlaví! Zato cca 60 tisíc královsky placených úředníků v Bruselu by to spočítat už mohlo, ale ....... se opakuji, viz. níže,- ale to by muselo od roku 2014/15 přijmout alespoň nějaká řešení - opatření (tvrdá, nekompromisní, adekvátní!). Frontex, trestní stíhání politiků (Itálie) a heroizování kapitánů lodí (profi pašeráků - Německo) řešení opravdu není! A že by ochrana vnějších hranic byla drahá ?!?,- samozřejmě!,- však s porovnáním s náklady na "začleňování, socializaci, neziskovky, sociální dávky, hrozba terorismu atd.", by to pořád bylo za pakatel

10 2
možnosti
Foto

J49i38r89i 12C91i58z

25. 10. 2023 20:57

Tohle jste evidentne prehnal a o migraci do EU nemate ani poneti. Jako vetsina mistnich diskuteru vse hodite na EU, Nemecko a potazmo byvalou kanclerku A.Merkel, ktera je velka humanistka a ted slizava bordel statu na vnejsi hranici EU. Nemecko ma hranice se Stredozemnim nebo Cernym morem, pres ktere migranti cestuji do Evropy? Staci se obcas podivat na mapu a hned vidite, ze Nemecko nema. Ti migranti pripluji do Evropy pomoci mafianskych organizaci vydelavajicich na nich. Pak nastoupi do ruznych transportnich vozidel a jedou tisice km pres dalsi staty EU, kterym vyhovuje jejich smerovani do nejbohatsiho statu Evropy, tedy Nemecka. A timto zpusobem se objevuji stale pocetnejsi migracni vlny, ktere staci zastavit a expedovat zpet v Italii, Recku, Bulharsku a Rumunsku. Ted musi samozrejme Nemecko a dalsi vnitrozemske staty uzavirat hranice, aby ti nelegalni k nim nechodili jak domu. Na ZDF dnes ve zpravach informovali o zprisnenem zakone pro imigranty a kdo nesplni celkem narocne podminky pomaze zpet. Maji takovy zakon primorske staty EU? Maji kulove. Jen pro srovnani pripomenu velmi tvrde podminky pro pristehovalce v USA, kam smeruji statisice lidi z Latinske Ameriky. Jenze USA jsou federativni stat s centralni vladou a zakony pro imigranty platnymi pro vsechny staty unie a nez je splnite, tak ubehne peknych par let. Kdo nejakou podminku porusi, tak ho hned vykopnou z USA. Pri predani pasu prisaha novy obcan USA na Ustavu a Boha. Vim to, protoze moje rodina zije v LA a navstevuji ji pravidelne. Protoze EU je pouze dobrovolny svazek 27 samostatnych statu a nema centralni vladu ani zakony, tak si v ni kazdy stat dela co chce a toho imigranti v klidu vyuzivaji. A ted ti, kteri v cestovani imigrantu do Nemecka maji nejvice masla na hlave zacinaji skuhrat o islamizaci Evropy. At prijmou prisne imigracni zakony jako jsou v USA vsechny staty EU, tim bude problem skoro vyresen.

0 2
možnosti
PB

..... tak přesně ti, kteří nemají "o migraci do EU ani ponětí", Vaše návrhy na různých portálech, fórech a blozích diskutovali již v roce 2014/15. Nejde ani tak o exces Merkel s vítáním (to už byl následek!),- spíše jde o to, jaké noty - a od koho, v té době obdržela korektní média hlavního proudu a jaký postoj k nelegální migraci zaujala sama EU.,- viz. "kdo je proti migraci (nelegální!) je xenofob, fašista a grázl!", "ploty a zábrany na hranicích v Řecku a Maďarsku jsou nedemokratické, nehumánní a brání tomu pravému a toliko potřebnému obohacení Evropy, atd.atd.",- ........ jaká opatření učinila akceschopná EU v problematice nelegál migrace do EU od roku 2015 do současné doby???,- bych s tím "ponětím" byl krapet zdrženlivější

5 2
možnosti
PB

..... tak jediný, co se mi na tem zamlouvá, je totální bezradnost, křeč a chaos v palicích preferovanejch lepšolidí, zmatenejch umjelců, korektních žurnalistů a zcela nesoudnejch aktivistů, kteří už v roce 2015 (a dosud) nebyli schopni zkoncipovat jednoduchou odpovědět na triviální otázku,- totiž : "Jak je možné, že dochtorům, vědcům, inženýrům, IT specialistům, kosmonautům, atd., musí naši přátelé a partneři v SRN při vítání předat kreslenej manuál na používání WC ?!?" ....... jak říká pan premiér,- to byl jeden z mnoha signálů, tak doufám, že v tej EU nikeho nenechají padnout!

13 0
možnosti
Foto

V roce 2015 se mnou přestalo mluvit mnoho přátel, neb jsem nechápala, že oni nechápou, že náboženské právo bude mít vždy u věřících lidí přednost před evropskými zvyky a zákony.

Teď jen sleduji ty veletoče některých politiků a čekám, zda se dezolátům a domnělým xenofobům někdo omluví.

16 3
možnosti
Foto

O omluvu snad ani nejde, ale spíš o to, že převlečou kabát a začnou klidně psát obráceně...ve smyslu kdo tu chce migranty, je dozolát

11 0
možnosti
OD

O32t42a 52D48v89o81r47a86k

25. 10. 2023 19:11

Naprostý souhlas.

6 0
možnosti
JN

Díky Vám i všem ostatním.

0 0
možnosti
Foto

Situace u nás neni ani tak zásluhou nebo vinou našich politiků, protože jsme prostě jen tranzitní zemí, takže ono zlo přes nás jen latentně migrovalo a neumíme si ani představit, že by se podobné násilí dělo u nás. Vina či nevina u našich západních sousedů se už ale definovat dá a je prostě fakt, že kdo před několika lety na to upozorňoval byl rasista, extrémista, a kdo ví co ještě.

16 0
možnosti
JZ

J15a37n 84Z89i38e81g77l84e22r

25. 10. 2023 19:56

Tak především my nejsme pro migranty tak zajímaví, jako ekonomicky vyspělejší západní země. Proto se k nám nehrnou.

0 1
možnosti
FL

A když už se konečně potvrdilo, že tihle nekompatibilní migranti opravdu jsou problém, naše vláda nám podepíše, že si je budeme k nám taky přerozdělovat. Odmítnutí znamená pokutu, ročně i v desítkách miliard. Zmařila tak úsilí předchozích vlád, které tomu úspěšně čelily a přitom vědí, že je tu asi 98% občané nechce. Chápe to někdo?

23 0
možnosti
RJ

Co je na tom k nechápání? Tahle vláda odsouhlasí Bruselu klidně i zrušení ČR, když to trochu přeženu, hlavně, že dostane pochvalu. Občané? Koho to zajímá?

20 2
možnosti
RJ

Tohle se mnohým líbit nebude. Zejména těm kteří tvrdí, že co Německo potažmo EU dělá, dobře dělá a kdo o tom pochybuje je dezolát a Putinovec.

13 1
možnosti
MH

Dezolát a Putinovec je ten, který podporuje Putina v jeho tažení na Ukrajinu. Jenom lidé s vysokou školou života v tom hledají něco jiného.

1 2
možnosti
  • Počet článků 1588
  • Celková karma 39,42
  • Průměrná čtenost 3229x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik