Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Slovensko jde tou cestou jako vždycky. Je to malý stát na okraji periferie a podle toho se odvíjí jeho postavení. Jestli mne něco zaujalo, tak je to odpor obyvatel střední Evropy vůči Ukrajině. Kolorit předvolební kampaně na Slovensku, v Polsku, postoj Orbána v Maďarsku a Babiše u nás odráží to, co většina lidí chce slyšet - že se máme na Ukrajinu vykašlat, protože to je daleko a protentokrát nás Rusko nechá na pokoji. Tak se rýsuje Putinův/ruských nacionalistů plán B a tím je tento středoevropský prostor. Co bude následovat, pokud jim to vyjde, lze vidět na okupovaných ukrajinských územích - pochytají všechny chlapy do 30 let a po krátkém výcviku je pošlou válčit proti jejich bývalé vlasti. Podobně se mlaďoši ze Slovenska, Česka a Maďarska mohou těšit na válčení s Polskem. - - - - - - Ale samozřejmě nejdůležitější je, že ty sankce proti Rusku tak perfektně fungují. Po roce a půl prostě můžeme říct, že to byla trefa do černého a Rusko nejen zkrachovalo, ale i se samo porazilo, Putin dávno umřel na raka a všechno je vyřešené a v nejlepším pořádku. Proto blahopřání všem pacifistických chytrolínům, co jiného.

6 11
možnosti

Marně přemýšlím, kdy by tady měl po Fialovi něco zásadního změnit. Babiš? Okamůra? Šmarda ? Paroubek?().

5 8
možnosti
Foto

Možná to bude tím, že jste to ani nečetl... Je šance něco změnit pro Pětikoalici...

9 1
možnosti
Foto

Obávám se, že se Slovensko vrátí do doby před vraždou Kuciaka. Fico se bude mstít a poučen z minula upevní svoji mafiánskou moc trochu jinak a tvrději.

9 4
možnosti
ZZ

To jako že mafiáni dnes neřídili Slovenskou politickou scénu ?

5 1
možnosti
JZ

Slovensko se svými pěti miliony obyvatel je v rámci Evropy bezvýznamný hráč.

8 0
možnosti
JV

Tady asi nepůjde jen o počet obyvatel. Jde i o polohu země. Je ve středu Evropy a tím je důležitější než třeba Litva.

1 2
možnosti
Foto

Fico vyhrál. Získal 22,94% voličů, tedy těch co k volbám přišli. Fico je zdatný manipulátor a ví koho a jak strašit. Bylo by zajímavé vidět graf složení jeho voličů, podle věku, podle vzdělání a podle bydliště. Výsledky voleb lze také brát tak, že více jak tři čtvrtě Slováků Fica nevolilo. Fico proto bude velmi opatrný při dělání změn. Předvolební rétorika je jedno a povolební realita něco úplně jiného.

Vašek

8 3
možnosti
LH

Stejně tak u nás 3/4 voličů nevolilo Spolu...😋

19 3
možnosti
JN

Také si myslím, že žádný hromadný odchod Slováků do ciziny se po Ficově vítězství konat nebude, dokonce si ani nemyslím, že by to bylo až tak horké s narušením česko-slovenských vztahů v zahraniční politice, jak před volbami avizovali někteří čeští politici.

Za článek karma.

13 0
možnosti
Foto

Výsledek slovenských voleb vnímám i jako zhanobení hrobu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové.

8 15
možnosti
ZZ

Svobodné volby jsou podle vás hanbou ?

12 3
možnosti
Foto

Pro mne je zatím nezajímavější fakt, proč lidé opakovaně a rádi vkládají svou vlastní svobodu a odpovědnost do rukou někoho, kdo je o ně připravuje. Člen SMERu pan Bláha slibuje "vystěhovat" nělteré spoluobčany. Jen tato věta (slyšel jse ji v šotu a nikdo z vedení se vůči ní nevyhradil), je dostatečným mementem, aby člověk celou tu skupinu hodil do koše. A jen málokdo nejspíš pochybuje, že Fico či někdo z jeho party nebyl nějak omočen ve vraždě těch dvou mladých lidí. Či alespoń jim až tak nevadila.

22 4
možnosti
Foto

Ahoj Tome, to jsou přesně ty útoky na nejnižší lidské pudy o kterých píšu... Přikládám to spoustě věcí, ale neumím psát složitě na tohle téma... Proto bývám stručný ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 650
  • Celková karma 25,01
  • Průměrná čtenost 2127x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik