Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to článek blábol na blábol. Btw, jediná propaganda na našem území je ta ruská ... Vy ji úspěšně mnoha narativy v článcích v podporujete :)

14 1
možnosti
Foto

Dnes je pro mladé rok 68 stejně vzdálen jako pro nás v tomto roce předválečný rok 1913.

3 2
možnosti
MB

Žít lze v jakémkoliv režimu. Dokonce v něm být šťastný - mj. úvahy a tvorba Arnošta.Lustiga Pak i popis osobního štěstí v koncentračním táboře...

Podobně jde o rodinné prostředí, zvyky a uznání hodnot. Pořád je to neměnné- Svoboda a demokracie. Základní prostor pro uplatnění pro tvořivého a přemýšlivého člověka ..

Celé dějiny jsou vlastně ukázkou uplatňování dobra. Adolf pro rasu vyvolenou, Stalin pro celý svět. Komunisté odstraňují stará zla tím, že vyprodukují ta svá, nová. Naše současnost je prakticky beze změn. Stále, pravda již nenásilně se bádá ... .

Jeden slibuje, že bude lépe. A osobně se mu to i vážně podařilo. Druhý se stále věnuje předcházející profesi. Stále se přehrabuje v popelnici. Rozumný člověk se tomu směje. V celém komplexu? Jsme národem ateistů, přitom věříme tak rádi. Každá doba nese to své - tedy i ta současná.Závěr? Žít se dá, co by za to naši rodičové dali. V celém srovnání,íjsme pořád šťastnou generací ...

7 0
možnosti
Foto

Po 89 nastal paradox. Ačkoliv jsme si začali žít mnohem líp než za socialismu - svoboda cestování i projevu, nákupy bez front - přesto tady panovala blbá nálada a jak se zdá, jedná se o chronickou záležitost.

1 0
možnosti
JK

Vy se dnes nejspíš těžko dokážete prosadit a něco nabídnout.

10 1
možnosti
Foto

Nemyslím si to. Co nabízíte vy, krom uštěpačných poznámek?

6 5
možnosti
Foto

Asi tak nějak. Já tehdy taky nastupoval do školy a paní ředitelka byla docela sympatická ženská a do roka tam byla nějaká úplně jiná. Asi stejný případ.

1 1
možnosti
KH

Osmasedesaty musi zustat v povedomi naroda, stejne jako tragedie Bile hory, tragicka odhozeni tisicileteho kralovstvi a tragedie unoru 1948. Rok '68 je jenom pokracovani tech predchozich tragedii, a neni sveho druhu posledni!

1 0
možnosti
JP

Rok 1939 a šest následujících vám nepřipadají dost zásadní a tragické, nebo jde jen o opomenutí?

5 0
možnosti
JK

J81a14n 45K74a49r41a68s86e85k

22. 8. 2023 22:42

asi to tady hodne schytate, ale musim priznat, ze s mnohym se da souhlasit.

A jeste bych podotknul, ze to pozoruji zpoza ceskych hranic, v Evrope je to bohuzel vsude podobne. Uz nelze jako v 68' nekam utect.

5 0
možnosti
  • Počet článků 392
  • Celková karma 28,92
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik