Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Já teda nejsem UA ofenzívou nijak zklamaný, jde to podle mého očekávání. Resp. jde to ještě o něco lépe, protože v tuto dobu už jsem čekal obnovený ruský útok na Kyjev a do vánoc zhroucení UA režimu. Samozřejmě, ještě nejsou vánoce, já vím.....

5 3
možnosti
RP

Západ nikam nikoho nenahnal.

Kde jste na ten absolutní nesmysl přišel?

Karma čistá 0

13 7
možnosti
VB

Takže Ukrajinci se rozhodli sami jít nejblbějším směrem?

7 6
možnosti
JK

Pane Baráku, a co Vy jste od toho čekal, od té ofenzívy? Bez vzdušné podpory a při chronickém nedostatku munice? - - - - Teď jsem viděl někde titulek, že kdosi v Německu argumentuje tím, že se musí UA dodat více odminovacích strojů...... A k čemu by jim to jako bylo..... když bez vzdušné podpory a uzemňovací dělostřelecké palby vydrží takový stroj v práci tak půl hodiny, než bude zničen...... Bože bože, ti evropští politici, to jsou tak blbí civilisti, že už to horší být nemůže. UA je ztracená, a my taky padneme za oběť. Konec lamentací, jdu pilovat angličtinu, až se budu v Manitobě živit jako dřevorubec, bude se mi to hodit.

10 2
možnosti

Hm, ono to bude ještě horší. Západu vládne mentální "brežněvovský typ" administrativy. Nevěříte, že. Tak si přečtěte zprávu GAO pro americký kongres, což je něco jako náš NKÚ stran F35, ať víte, co vlastně naše vláda kupuje. Problémy s motorem a naprosto nefunkční poruchový hardware i software, cca 10-leté zpoždění vývoje, atd, atd. Ten letoun je určen jen na vývoz, Pentagon z výše uvedených důvodů nemůže udělit certifikaci pro americkou armádu. Belgičané letos na jaře odmítli zpožděné dodávky (roky, objednáno v r.2018) koupená letadla převzít, dokud ty problémy nebudou vyřešeny. S Izraelí a poloviční cenou vůči nám měla paní ministryně pravdu, Izrael jako jediný stát na světě dostal výjimku, může nakoupit bez problémových komponentů, ty si zajistí sám a i část výroby si zajistí vlastními silami, což ovšem paní ministryně utajila. Izrael tak nakupuje nikoli F35A, ale F35i. Ve zprávě GAO stojí za velkou pozornost cena vývoje, cena výroby i cena údržby, přičemž USA nejsou schopny výroby celého letadla na svém území a zpoždění vývoje či dodávek činí léta. Některé komponenty musí být vyráběny v jihovýchodní Asii.

https://www.gao.gov/products/gao-23-106047?fbclid=IwAR0XVg9k4UvTzoDmQ_F4gPMQIkzPQ1euxF9pxHEGs8gJhO6ubmSVDF4H4Ec

https://www.flightglobal.com/fixed-wing/belgium-delays-acceptance-of-new-f-35-deliveries/154458.article

A mohu pane Baráku pokračovat s dalšími podobnými informacemi. Unikl Vám závěr summitu ve Vilniusu? NATO musí vybudovat mj. síly rychlého nasazení v počtu 300 000 mužů. Výstroj, výcvik, cena? Problematika minice a zdroje pro výrobu? USA strategické zásoby téměř na nule, zdroje pro výrobu v Číně, Rusku a Tadžikistánu.

Máte pane Baráku pocit, že západ je na válku s Ruskem, potažmo s Čínou připraveno? Mám pokračovat?

10 6
možnosti
DR

O té zprávě ohledně toho amerického létajícího zázraku jsem před časem někde četl. Ty neustálé problémy u F-35 s tím či oním jsou tudíž vcelku všeobecně známé.

Problém je v tom, že někteří o nich raději nechtějí slyšet. A když už jim nic nezbývá a musí se k těmto nepříjemnostem vyjádřit, tak Černochová řekne, že byla ujištěna, že v době jejich příp. dodání už budou všechny problémy vyřešeny.

8 6
možnosti
JN

J56o72s78e21f 67N12i52k10l

22. 8. 2023 16:57

Asi před rokem jsem tady psal, že jediným vítězem jsou USA, které se díky protiruským sankcím, které požadovala od EU, zbavila díky zdražení energie a energetických surovin ekonomického konkurenta. USA se mylně domnívaly, že sankce rozloží RF hospodářsky. Dále s vámi souhlasím, že Západ nahnal ukrajinskou armádu na jatka. Dobře věděly, že RF musí vojensky zasáhnout proti Ukrajině, což od "majdanu" byl jejich kýžený cíl. Rovněž se mylně domnívaly, že se proti Rusku politicky postaví celý svět...

9 17
možnosti
VB

RF musí vojensky zasáhnout proti Ukrajině? Podle mě by měly bezpečnostní složky zasáhnout proti podobným jako jsi ty.

8 6
možnosti
Foto

Byznys je byznys. I válečný, ten pak obzvláště. Bez ohledu na oběti. Ukrajina je žádoucí sousto. Ale nejen pro RF. I rozbitá a zmrzačená. Zní to cynicky? Až tak ne. To je holá realita

9 3
možnosti
VB

Nikle, já to píši s bláhovou vírou, aby se lidé probrali a Západ dodal moderní smrtící zbraně, aby ruské hordy byly na Ukrajině vylikvidovány.

Určitě ne, abych ti udělal radost.

4 6
možnosti
Foto

Jestli někdo někoho žene na jatka, tak je to Putin, který tam žene své vojáky. Ukrajina se jen brání a to velmi úspěšně i s tím šrotem ze západu, jak píšete.

Podle mne jste obětí ruské propagandy, která něco podobného také tvrdí.

11 9
možnosti
Foto

V té druhé části blogu máte pravdu. Ukrajina měla zaútočit přes Rusko.

11 4
možnosti
IS

Bohužel, zejména Evropa volnými zbraňovými systémy příliš neoplývá, stejně jako prachobyčejnými dělostřeleckými granáty. Nakonec dodržování závazku ohledně vojenských investic měla a má celá řada zemí. Nebýt USA, celé NATO by bylo téměř pro smích. Doufám, že EU nezačne paralelně budovat tzv. Evropskou Armádu. To bychom se smíchy potrhali.

7 0
možnosti
MK

Máte bohužel pravdu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 22,59
  • Průměrná čtenost 2219x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik