Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J46o48s26e40f 88B70á65r23t34a

23. 8. 2023 10:31

Spojené státy musí zahájit proces mírového řešení ukrajinského konfliktu dříve, než bude ruská ofenzíva úspěšná a Vladimir Putin vyhlásí vítězství nad kolektivním Západem, řekl Wesley Satterwhite, konzultant amerického ministerstva zahraničí a Alex Burilkov analytik Centra pro studium demokracie na Leuphana University Lüneburg v Německu v článku pro National Interest.

6 5
možnosti
VB

Takových bezvýznamných chytráků jde nadělat přes noc plný kýbl.

3 2
možnosti
JH

J46a55n 73H44r61u54b83e64š

23. 8. 2023 8:37

Ta úvaha je pěkná, ale kulhá na jednu nohu. I západní armády trpí podstavem techniky, naši armádu nevyjímaje. Asi by se (a oprávněně!) ozval pořádný povyk, kdyby ty armády dodávaly Ukrajině to nejmodernější ze své výzbroje, zatímco samy by si ponechávaly staré šunky. I my, Poláci nebo Němci musíme zachovat svoji obranyschopnost - nevíme, co se v šílených kremelských hlavách ještě urodí. Takže to rozhodování, jakou techniku Ukrajicům poskytnout, aby to nebylo každý pes jiná ves, a aby to mohli rozumně použít, není vůbec jednoduché.

6 1
možnosti
VB

Některé státy to vidí jinak a dodávají to nejlepší co mají. Je lepší teď rukama Ukrajinců likvidovat Rusko než si zbraně nechávat na nějaké potom.

4 2
možnosti
Foto

Pane Baráku, domnívám se, že se mýlíte, na což máte samozřejmě právo. Ukrajina zatím vítězí. Ofenzíva se daří, ovšem to nesmíte číst jen iDNES, který je skrytě proruský, díky zájmům pana (ne)majitele. Dříve nebo později zvítězí a své území (otázka je, jestli i včetně Krymu) osvobodí (počkejme ještě měsíc dva, ruská obrana už se sype, ruské síly mají, i v době ukrajinské protiofenzívy, větší ztráty, než Ukrajinci, což je při útoku s podivem). Bojuje totiž o své právo na sebeurčení. Bojovala by tak i bez západních zbraní, zřejmě méně úspěšně. Západ je aktuálně rozhodně silnější a konsolidovanější, než před ruským vpádem na Ukrajinu. Západ toho dal (hlavně stran munice) Ukrajině mnohem více, než je publikováno v médiích (což je logické, je válka a ani novináři vše nevyšťourají, navíc se o to ani nesnaží, na Ukrajině spíš nejsou a jen jeden od druhého opisují svá "moudra"). Navíc se opravdu slušně rozjel zbrojní průmysl, protože i západní země jsou si vědomy, že válka neskončí letos a neskončí možná, ani kdyby Ukrajina větší část svého území osvobodila. Rusko je nyní totiž All In a bude válčit klidně i proti našemu státu, který označuje za nepřítele (na což není radno zapomínat). Ukrajina přes Rusko nemohla zaútočit, protože by mohli v Rusku udělat něco ještě více nepříčetného, než dosud. V USA by se stran podpory Ukrajiny nic nezměnilo, ani kdyby zvítězil Trump. Byl to on, kdo dal Ukrajině Javeliny a další zbraně už před únorem 22. To je jen zbožné přání a mantra kremlobotů. Pravda je, že pomoc Západu je v této chvíli pořád ještě něco jako "královna koloběžka", tj. oblečená, neoblečená, za mě měl Západ už dávno na Ukrajině operovat proti Rusům, formou nějaké podpůrné mise (na pozvání Ukrajiny) nebo nějak podobně, ale na Rusko, které tady stále někteří adorují, protože jsou pomýlení léty komunismu a ruskou propagandou posledních let (nutno napsat, že velmi efektivní), to evidentně stačí.

5 12
možnosti
DR

Že ukrajinci vstoupili do Robotyne ještě zdaleka neznamená, že se jejich obrana sype.

Naprosto tudíž souhlasím s tím, že každý má právo na omyl.

2 1
možnosti
RK

Tyhle militaristické breky mě neskutečně baví, přitom jen stačilo poučit se od Napoleona a Hitlera.

4 0
možnosti

Ač se dá Vámi předpokládaný vývoj sci-fi, může to tak být. Nejsem vojenský expert, ale jak dlouho si myslíte, že vůbec bude "západ" schopen dodávat UA zbraně nedejbože moderní které povětšinou sám nemá a pokud něco má, musí si to nechat na svou obranu. Russko ač se zdá slabé, tak na opotřebovávací války má lidí i techniky očividně dost.(nas mnógo-urrááá) V naší krásné EU nejsme schopni bez Číny sehnat ani penicilin a dost se bojím, že u zbraní to nebude jinak, alespoň co se náhradních dílů týče. To ani nemluvím o tom, že "západ" není jednotný ani co se týče podpory UA a to je asi ten nejzásadnější problém. My v čele s naší "vládou"(všimněte si uvozovek) jsme sice hrdi, ale to je tak asi vše, protože finance, kterých je sice dost se rozkradou a pak ještě se vší hrdostí zadlužíme další pokolení koupí F35.....no není lepší v klidu zajít při dešti na vínko s Ritigem?

4 1
možnosti
DR

Spousta lidí se holt stále vznáší někde v nebeských výšinách.

2 1
možnosti
JM

J53a56n 57M68a51r58e65k

23. 8. 2023 2:22

To psalo rudé právo?

2 3
možnosti
LL

Naprostý souhlas s tím že UA by měla přenést válku na území agresora a jediný důvod proč to zatím neudělali je odpor západu. Obejít obrané linie přes ruské území tak jako Hitler obešel Maningotovu linii a vpadnout jim do zad.

2 1
možnosti
JK

To už se probíralo tolikrát. Západ se bojí jaderné války. Já se jí nebojím, prostě by člověk zakalil, však nás to stejně čeká. Co Vy? Bojíte se chudokrevnosti?

3 8
možnosti
JG

J70i71ř41í 39G46r81o50h

22. 8. 2023 20:42

Pane Baráku, státy NATO dodali špičkové systémy PVO IRIS-T a Patriot, všechny mobilní dělostřelecké systémy např, Himars, houfnice M777, houfnice Krab a další. Je to špičková technika a žádný šrot

10 0
možnosti
JK

To je a potřebovali by toho tak 200x tolik. A taky by potřebovali ty primitivní dělostřelecký granáty. Pravda jenom 100x tolik. Roční produkci Západu spotřebují za necelý týden.....

6 0
možnosti
JZ

když nejsou hraběcí rady dostatečně odpudivý řečnický žánr, nastupují hysterické hraběcí rady

12 1
možnosti
JK

Níže v diskusi se probírá okolnost, pokud by UA zaútočila na Rusko přes jejich území /Belgorod atd./ nebo přes území Běloruska, že by to znamenalo jadernou válku. No možná ano, to nelze vyloučit. Pro takový případ připomínám, že jaderné zbraně dělíme na "strategické" /osazené na chráněných nosičích dalekého dosahu, typicky na ponorkách/, a pak na "běžné", což jsou bomby nesené klasickým letectvem, na nosičích kratšího dosahu, nebo dokonce jsou to náboje do klasického děla resp. platforem raketového dělostřelectva. A co se týká "běžné" jaderné munice, zde je Evropa zcela jaderně demilitarizovaná a válku tohoto typu by s Ruskem drtivě prohrála. /Samozřejmě, byla by vysoká pravděpodobnost, že to USA a Británie přenesou na jaderný konflikt strategického rozsahu a Rusko si své vítězství moc neužije/.

3 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 22,59
  • Průměrná čtenost 2219x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik