Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J63i11r16i 59C85i39z

19. 8. 2023 12:15

Anna Netrebko nar.18.9.1971 Krasnodar, SSSR. Manzel Jusif Ejvazov (Azerbajdzan) od r.2015. Syn T.A.Schrott 5.8.2008 nar. ve Vidni s uruguajskym basbarytonistou E.Schrottem. V 8/2006 dostala rakouske obcanstvi. Drzitelka mnoha oceneni. Ruskou invazi odsoudila v 2/2022 stejne jako v 3/22. Holt jasna teroristka, tedy jen pro nekoho necivilizovaneho.

16 9
možnosti
VK

"V roce 2014 podpořila Nětrebková anexi ukrajinského Krymu a tentýž rok z ruské strany přejela do okupovaného Doněcku, kde se vyfotila s lídrem proruských separatistů a předala mu šek na milion rublů."

Z toho ji nevykecáte.

18 3
možnosti
PK

Pane, ste tak trochu pokrytec. Každý vidí toho koho podporuje druhá strana ako teroristov, že? Takže keď pre Vás sú donbaské republiky teroristické organizácie, pre iných je to napríklad "demokratická opozícia" v Sýrii, ktorá nebyť Ruského zásahu takme vyhrala občiansku vojnu v Sýrii. Západ túto organizáciu podporuje a nemusím Vám pripomínať, že zasa pru druhú stranu je táto opozícia teroristami.

8 7
možnosti
RP

Ano ten nadpis bohužel sedí. Ale to už jsme tu měli 40 let, takže si zase zvykneme na tu jedinou pravdu. Když se hrozí kriminálem, nebo ztrátou zaměstnání, tak si lidé zvyknou rychle. A paní Nětrebko? Ukázala charakter a výšku o které se zástupcům našeho protektorátu ani nesnilo.

9 18
možnosti
Foto

Podpora teroristů je charakter? Opravdu?

22 4
možnosti
RN

Přesně vystiženo.

11 3
možnosti
VB

Jak zpíval Karel Kryl, Inter arma silent Musae (ve válce mlčí Múzy).

Rusové zakryli ruiny vybombardovaného divadla v Mariupolu, kde zahynuly stovky lidí, plachtami s portréty Puškina, Tolstého, Gogola.

Také v dříve obsazeném Chersonu byly billboardy s Puškinem znamením, že jim město patří.

Není přípustné, aby se dávná ruská kultura, sport nebo připomínání konce 2. světové války staly fíkovým listem přikrývajícím ruské vraždění na Ukrajině.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800476

24 5
možnosti
MV

Kristepane, to se opravdu děje? Jsem zase v práci, tak nestíhám číst.

Rusové byli, jsou a budou především barbari. Tímto to jen potvrzují.

15 3
možnosti
Foto

J57a22n 24Š88i69k

19. 8. 2023 9:08

Panu učiteli s láskou. Děkuji za článek. Hezký den

3 1
možnosti
JP

J19a84n 12P50a36v69l80i34š

19. 8. 2023 8:27

21.srpna to bude 55 let. Můj otec byl důstojník ČSLA a v roce 1968 předával kasárna vojákům VS. Důstojníkem byl též otec našeho nynějšího prezidenta. Ale, když dva dělají totéž, tak to totéž nebylo. Pan Pavel byl prověřen a mohl tedy sloužit dál. Můj otec prověřen nebyl a musel z armády pryč. Já jsem se díky tomu nedostal na žádnou školu, kdežto syn důstojníka Pavla to dotáhl až na prezidenta. A nyní to nejhorší. Můj otec nepředával kasárna národnosti ruské, ale národnosti ukrajinské + dalším asijským státům. Kdo zde tedy střílel a zabíjel?. Určitě to nebyli žádní rusové, kteří sem přišli až po roce 1970. Sice to s Netrebko tak nesouvisí, ale je potřeba si udělat obrázek jak to v roce 1968 vůbec bylo. Já to vím od svého otce, který to zažil a zcela věrohodně vyprávěl. Domluva s ukrajinci byla velmi těžká, někdy až zcela nemožná. Pokud to chce někdo rozporovat, tak klidně může, ale pravda je jen jedna. Brežněv byl též národnosti ukrajinské.

12 18
možnosti
JB

K nám vpadli Sověti. Tím to pro mě končí. Brežněv se na Ukrajině narodil, ovšem ruským rodičům.

20 1
možnosti
JB

Max Schmeling byl určitě skvělý boxer, ale do Londýna by ho v roce 39 asi nepozvali.

6 1
možnosti
LT

Protože je to totéž, jakoby v listopadu roku 1939 v pražském Národním divadle měla vystoupit operní zpěvačka z nacistického Německa, která podporuje Adolfa Hitlera a Konrádu Henleinovi odevzdala šek na milion říšských marek na “podporu umění” v zabraných Sudetech.

Zdroj: https://vaclavek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=805380

A nikdo by si nedovolil říci ani popel, protože....

Už od 16. března 1939 tu bylo něco, jako Protektorát Čechy a Morava, a tudíž v listopadu by tu vámi zmíněná zpěvačka vystoupila a nemyslím si, že by někdo měl tu odvahu z Národního divadla říci, že to tedy ne.

Neboli, příměr naprosto špatný.

9 1
možnosti
MV

Ano, příměr je to nevhodný. V tom s vámi souhlasím.

Měl spíše vyznít: před německou zpěvačkou, která zpívá svému vůdci v divadle okupovaného národa si lidé uplivli a na její koncert nešli. V přeneseném smyslu udělali lidé v souvislosti s pí Netrebko to samé. Když už Ruska nemá tolik soudnosti, a chce koncert v zemi, kterou její prezident označil za nepřátelskou, nemůže počítat s tím, že ji tu všichni budou vitat chlebem a solí.

Koncert, jehož zrušení želí lidé jako pí Valikova, nohou uspořádat ti, kterým je jedno, jak náš stát RF označuje, kterým je jedno, že pí Netrebko podporuje agresora a kterým zřejmě až tak nezáleží na tom, co se na UA děje.

Koncert být rušen neměl, ale je dobré dát pí Netrebko a jejím fanouškům jasně najevo: zpívat umíte, ale jako člověk - brrrrr

11 1
možnosti
RK

To ty musíš vědět nejlíp.

11 7
možnosti