Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bojíte se války a chcete mír. Chápu. Nevidíte do toho a připouštíte, že by Vám někdo mohl poskytnout vysvětlení. Pokusím se alespoň částečně.

Posílat někomu zbraně opravdu nemusí vést k míru nebo jej udržet. Ale asi jste neměla na mysli mnohaleté zásobování Ruska zbraněmi a posilování tamnější despocie a carismu, který likviduje politické oponenty včetně novinářů.

Války asi mohou vzniknout i nešťastným nedorozuměním, ale většinou jim předcházejí lži, jimiž jsou agrese zdůvodňovány.

Copak nevidíte i u nás, jak lze společnost rozdělovat a činit ji křehkou, znejistěnou a náchylnou podléhat lžím? To je ten stav společnosti, která se dá snadněji získat i pro infernální zlo.

Máte dojem, že mnoho lidí jen přihlíží? Možná tak dlouho přehlížejí i lži politiků, jako by šlo jen o marginálie, až je najednou pozdě. A pak přijde strach a touha po míru. A s nimi nutkání vyslovit,že by se mělo něco nějak někým udělat.

Lidé často hájí lháře, když se jim to hodí. Když lež vypustí jejich oblíbenec či chráněnec. A někteří jsou tak tupí, že toho, kdo na lež upozorní a vyvine snahu se dobrat pravdy, urážejí stylem malých spratků.

Rozdmýchávat malé války - cesta k těm velkým.

Zkuste napsat, jak zastavit válku. Ale, prosím, nepište, že je třeba jedny nechat na holičkách, aby je ti druzí mohli snadněji pobít pro klid těch, kdo chtějí mír.

11 0
možnosti
Foto

Mám na mysli obecně zasílání zbraní kamkoli. Ventiluju své pocity a znechucení nad tím, jak se v dnešní (jakékoli) době může stát, že se na holičkách nějaká země ocitne. Nevidím do toho stejně jako většina lidí, bez ohledu na to, jestli o tom vědí.

2 1
možnosti
Foto

Ten strach ve mně byl asi vždy. Pamatuji si, že jsem ho měla už jako malá holka. Jsou to strachy, které jsou v nás hluboce zakořeněné z minulosti, máme je zakódované v genech a předáváme si je z generace na generaci. Podle mě ta hrozba tu byla vždy, jen my jsme ji tak intenzivně nevnímali, protože temnota nebyla tak hlasitá jako teď. Rozdíl je v tom, že teď už s tím strachem umím pracovat.

7 0
možnosti
Foto

Ano. Temnota je teď hlasitější.

5 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás.

Války byly jsou a budou. Většinou jde o selhání politiků.

A jak se války nebát (tolik nebát)? Být připraven. Nejde jen o armádu, ale o celou společnost. A je ČR připravena? Jsme platným článkem NATO, plníme svoje závazky? Je naše politika daleko od selhání? ... Určitě máme na čem pracovat. Je to třeba. Příkladů z minulosti je mnoho. Ten zatím poslední je důrazný. Bude stačit?

PF

3 0
možnosti
Foto

Na světě dnes žije 8 miliard lidí. Kolik z nich chce válku? Procento je 80 milionů. Promile 8 milionů. Možná, že taková setina promile. Nějakých 80 tisíc a i to se mi zdá příliš. Je smutné, že ta naprostá většina se téhle hrstce škodné není schopná vzepřít.

5 1
možnosti
Foto

Valka je vul. Ale prelety gripenu me nedesi, spis dodavaji urcity pocit bezpeci.

8 0
možnosti
Foto

Já se tehdy parádně lekla. Pár dní na to v noci létal vrtulník, v těch samých místech, pěkně dokola, a taky nic moc.

2 1
možnosti
Foto

A proto je třeba volit Babiše

7 5
možnosti