Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J74i82ř36í 79K35o60z83á60k

12. 7. 2023 21:13

Patřím sice do cílové skupinyVelkého Žumpaře ale nejsem jeho volič a grafu rozumím. Bohužel mnoho mých vrstevníků to má holt úplně jinak...

4 2
možnosti
Foto

Problémem je, že stát, jak si mnozí představují, je instituce, která kdyby byla vedena těmi správnými lidmi, tak nám zaručí spravedlnost, svobodu a prosperitu. Říkat jim, že jejich představy jsou chybné, je k ničemu.

Proto mám radu pro všechny lidi, co chápou podstatu státu: Pokud budeme trvat na tom, že naši oponenti se pletou ohledně vlastností „státu“ – který v první řadě neexistuje, alespoň ne v té podobě, jak si ho etatisté představují – tak budeme ztrácet pozornost mnoha sympatizujících lidí, kteří se zajímají primárně o výsledky.

Abych parafrázoval Hayeka, zvláštním úkolem libertariánského hnutí je přesvědčit publikum, že to jsou naši oponenti, kdo jsou nemožní idealisté, protože věří v něco co nemůže dlouhodobě fungovat. Rozumí jen velmi málo státu, který si představují, že mohou naplánovat.

2 2
možnosti
ZH

Jedno mínus máte ode mě. A to za programové nepochopení lidské podstaty. Státy (nedokonalé a zneužitelné) existují jako důsledek lidské nedokonalosti. Ideál dokonalosti nemůže existovat právě z důvodu lidské nedokonalosti. Proto se takovému ideálu říká utopie. Parafrázuji to, co mi někdo řekl v jiné, avšak principiálně stejné souvislosti. Pokud by existovalo nějaké ideální lidské uspořádání (třeba anarchokapitalismus, nebo komunismus, to je fuk), vy byste ho zkazil a zničil svým vstupem.

5 4
možnosti
Foto

R91o82m29a79n 47K14o94z88e90l

12. 7. 2023 20:18

Pak je zvláštní, že někteří jeho odpůrci tyto lži papouškují, ve skutečnosti mu tedy věří a neověří si fakta..konkrétně:

https://ondrejsebesta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=803908

V blogu uvádí, že za minulé vlády díky mimořádným příspěvkům a valorizacím začal velmi růst poměr prům. důchodu k průměrné mzdě a já v diskuzi vyvracím, že to tak nebylo, že za vlády Babiše ten poměr byl pořád zdravých 40 % a až za současné vlády se tento poměr navýšil k 50 % a Petr Fiala se tím ještě chlubí, jak za jeho vlády za rekordně krátkou dobu se zvýšily důchody.

U Kalouska by stálo za to uvést, že chtěl důchody zmrazit, málokdo si to pamatuje.

4 0
možnosti
ZH

Pozor, pokud si porovnáte hrubou mzdu, vyjde křivka poněkud jinak, protože se v čase mění parametry pro odvody. Proto kladu důraz na čistou mzdu.

2 2
možnosti
  • Počet článků 474
  • Celková karma 24,29
  • Průměrná čtenost 2075x
Čacký junák s pohledem upřeným do dáli