Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P96e66t76r 37B52u20r75i88a60n

11. 7. 2023 14:57

O možnost vyhnout se EET v reálném čase požádala pekárna Penam a společnost Vodňanská drůbež. Výjimka měla platit pro řidiče 400 pekařských vozů a jednu pojízdnou prodejnu s drůbežím masem.

„Požadovat vystavování dokladů po řidičích jde daleko nad rámec jejich kvalifikace a pracovních povinností,“ uvedl v žádosti Penam. Argumentoval, že pokud výjimku nedostane, bude muset investovat do školení řidičů či přijetí kvalifikovanějších zaměstnanců, což by významně dopadlo na hospodárnost společnosti.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/eet-vyjimka-babis-vodnanske-kure-penam.A170105_071537_ekonomika_vem

Nebudu se ptát kde stojí těch 18 nemocnic pořízených ze zavedení EET, jak nám sliboval TV klípek na úrovni absolventa programování pro lidi pozdějšího věku, na němž pochodovaly obrázky vystřižené z časopisů a který vládu stál 2 miliony korun. Protože v covidu by se nám moc hodily.

Optám se, proč samy Babišovy firmy tvrdí, že předávat cokoliv v režimu EET je neskutečný opruz, když zastánci EET říkají, že je to příjemná lábuž. To samé totiž tvrdí i má žena, která klientům k objednanému zboží rozdává informační katalogy v ceně 20kč na příští měsíc za symbolickou zákaznickou cenu 10kč a ta musí projít EET.

Zajímavý je i "zisk" EET, který se rovná jeho nákladům na vedení a výběry. Tedy 1-1=0.

„Odhadujeme, že v roce 2018 mělo EET na inkaso DPH celkový pozitivní dopad ve výši 4,2 miliardy korun,“ stojí v dokumentu. U daní z příjmů pak mělo zavedení chorvatských pokladen okrajový dopad v řádu stovek milionů." citace se shrnutí přínosu EET. Náklady na jeho provoz se odhadují na 3-4 mld.

A nezapomeňte, že to zaplatili zákazníci, ne ti živnostníci ze svého. Velká gratulace.

22 6
možnosti
ZH

Babiš nepotřeboval znát ekonomická data Penamu a Vodňanské drůbeže, protože to není jeho konkurence.

9 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
18 8
možnosti
HH

A kde je vlastně těch 100-500 miliard, které stačilo jen zvednout ze země jak agent sliboval...? A proč vlastně během covidu ANOfert pozastavil EET?

20 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
20 5
možnosti
JZ

Nikde u nás v ČB a okolí jsem nezažil, že by se masově snížila možnost platit kartou. Kdo to chtěl. ten si to zavedl už před Babišem. Kdo to nechce, s tím nehne ani EET, jako třeba s majitelem českokrumlovské restaurace Na louži. U něj se odjakživa platilo jen v hotovosti a nehodlá to změnit. To je čistě jeho záležitost.

Je až s podivem, jak se najednou naráz vyrojily články o užitečnosti EET a o ubývání možnosti platit kartou. Jistě jenom náhodou.

23 8
možnosti
DR

Tak ta restaurace má moje sympatie.

1 0
možnosti
JZ

EET žádný přínos neměla, byl to pouze nástroj k šikaně poctivých a slušných živnostníků. Ale chápu, že boj proti podnikatelům je smyslem života levičáků všech odstínů. Oni sami nic nedokázali, nic neumí, akorát chtějí otravovat život druhým.

17 12
možnosti
Foto

A30l45e12š 38M12e62r69t15a

11. 7. 2023 12:39

Chápu, že vy jako živnostník také optimalizujete daně jak se dá a jste tedy solidární s podnikateli s pohostinské branže. Nicméně zaměstnanci tuto možnost nemají a není nic levičáckého na tom, že požadují férové placení daní, aby se když je státu ojvej, tak se neléčil na nich.

12 17
možnosti
MP

EET bylo úplně k ničemu jen buzerace. Sledovalo jen příjmy a nikoliv výdaje, takže kdo rozuměl trochu účetnictví tak to v pohodě obešel.

25 12
možnosti
PK

Proč je určitý systém EET i v našem vzoru - Německu? Když už. Tím neříkám že nelze vůbec švindlovat, podobně jako v DPH. I já bych to dělal.

7 9
možnosti
OS

Velmi hloupý článek. Autor asi chce ulovit nějaké to teplé místečko u ČSSD nebo ANO. Pro nejmenší živnostníky bylo EET docela velkou zátěží, nemluvě o skupině, kam se EET chystalo vtrhnout v další vlně také a která by tento systém zčásti ani neuměla použít. Myslím tím malé řemeslníky a služby typu úklid, nehty, pedikůra, které se dělají zpravidla u zákazníka a mnozí jejich poskytovatelé byli a jsou v důchodovém věku, kdy nemají ani smartfouny, natož počítač nebo domácí internet. A ti by byli kriminalizováni. Přitom díry v rozpočtu vznikají na úplně opačné straně. U miliardářů. A těm je EET fakt šumafuk. Mají jiné metody.

28 10
možnosti
Foto

A93l98e38š 88M72e40r54t81a

11. 7. 2023 11:52

No, např. zrušením daňových rájů by přineslo daňové výnosy řádově vyšší, ale s tím asi Fiala nehne a myslím, že mu v podstatě současný stav i vyhovuje. Aby si ale udělal pořádek doma na to má páky, ale přece nepůjde proti svým voličům. Smutné, ale pragmatické.

7 20
možnosti
Foto

Mohl by nám pan autor vyčíslit, co nám EET dokázalo ušetřit? A nezapomeňte na náklady pro jeho pořízení.

31 11
možnosti
Foto

A72l54e41š 65M12e48r46t27a

11. 7. 2023 18:54

Babiš tvrdil, že okolo 30 mld. ročně, ale střízlivější odhady byly 10 -15 mld. Nejde ovšem jenom o daně, jde i o férové podnikatelské prostředí a třeba i spokojenost zákazníků, kterým je odpírána možnost platit elektronicky. Jak jsem ve článku napsal řešením není jen EET, ale klidně se může najít i jiné řešení.

13 7
možnosti
PK

EET se mělo upravit, systémy v různých zemích se liší. Ale používá ho 17 zemí EU, teď po "odchodu" ČR zřejmě 16. Není to jen Chorvatsko a do minulého roku "Babiš".

I mezi podnikateli u nás byly názory různé. Velkokavárník s více kavárnami si EET pochvaloval, živnostníček s jedním lokálem nadával. Proč asi ...

6 9
možnosti
Foto

Oni mají v jiných zemích také extra mašinky, které mají poruchy? Systém tam funguje jinak.

4 4
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 25,28
  • Průměrná čtenost 1973x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik