Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro mě je to jednoduché - nebereš karty, tak to asi nestojíš o mé peníze. Nebavím se o drobnostech, že si ve stánku koupím zmrzlinu a tak podobně.

5 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PG

P64e34t57r 28G47r23u67b26e48r

11. 7. 2023 22:56

Osobně to řeším tak, že kde chtějí platbu pouze v hotovosti nedávám žádné zpropitné a platím, pokud ji mám u sebe, dvoutisícovou bankovkou.

V restauracích kde platím kartou dávám zpropitné ve výší 8 - 10%.

2 1
možnosti
JK

Já teda dávám spropitné.... ale nechám na Vás jak tu cenu zaokrouhlíte, jestli se s nebo se z. - - - Kartu pokud možno používám jen na výběr z bankomatu a tam, kde to bez ní nefunguje - placení reklamy na Facebooku, tam to bez karty nejde. - - - Jinak je to celý super téma, každý jsme odborník. A tak to má být, prostý lid se zabaví a nezlobí.

1 0
možnosti
JK

Pane Merto jasně že třeba v případě těch teďkonc propíraných kempů a stánků s občerstvením tam bude dvojí účetnictví. Nedělejme si iluze, tam to bude hodně kreativní. Ale není potřeba kvůli tomu ztrácet hlavu. Je totiž potřeba vidět ten rozměr. Jenom sám na sobě si přiznejte, kolik peněz za rok utratíte v kempech a za grilovanou klobásu. Já teda rovných nula Kč. Zato utratím statisíce za inkaso, benzín a naftu, další náklady za auta, za oblečení a za jídlo, za telefony a data, a to všechno platím velkým firmám jako jsou Tesco, Unipetrol a spol., kde teda dvojí účetnictví nemají, na to vemte jed. Nemůžou mít, protože to bychom věděli, jejich zaměstnanci by v tom byli zapojení a ti by se pochlubili na fejsu. A Unipetrol by byl do dvou měsíců v konkurzu, rozkradenej do mrtě. Tzn. tenhle model "přikrádání" je možné aplikovat tehdy, když se na tom podílí opravdu úzký okruh lidí, tak pan majitel a jeden dva zaměstnanci, ideálně rodinní příslušníci (typicky - vietnamská večerka). Takže, za mne, moje útraty procházejí přiznáními finančáku ze 100%, a u většiny lidí budeme tak na 98 až 99%. - - - - Tak a teď, stojí za to, provozovat docela datově náročný systém, k jehož kontrole potřebujete kvanta úředníků? Tisíce? /ano, tolik lidí se přijalo na f.ú. v souvislosti se zavedením eet/. To EET byla od počátku habaďúra na jednoduchý závistivý lidi, jenom takový předvolební trik. Podstatný věci jsou totiž jinde. Vždyť jen na "vyrovnacích" transakcích mezi obvykle zahraniční matkou a českou dceřinkou se obvykle za rok v ČR vyvede hodnota mezi 1 až 3 biliony korun, do zahraničí. Při sazbě DPPO 19% jsme na zkrácení daně někde mezi 200 až 600 mld Kč. Tahle čísla korespondují s výší schodku, se kterým se potýkáme. Ne vyšších pár set milionů, co by se možná na EET vydělalo - kdyby to teda nebyly náklady toho všeho v řádu miliard. Celý to byl pro daňovýho poplatníka ztrátovej kšeft, jako ostatně každá předvolební slibovačka.

11 4
možnosti
JK

Jo četl jsem to, ale nemohu na první dobrou říct, že má autor ze 100%pravdu. Já třeba ve firmě taky nemám karetní terminál. Prostě buď lidi zaplatí hotově, nebo zaplatí převodem - při přebírání zboží - okamžitý platby jsou možný a použitelný. Důvod je ten, že při platbě kartou by šlo něco málo přes 1% poskytovateli. Když bych měl terminál, všichni budou chtít platit kartou, to je přece jasný, protože kartu má každý. A když za rok mám hotovostní tržby tak cca 3M, tak je to na poplatcích přes 30 tis. Kč. A to na ulici nenajdu. Prostě výhradní přijímání hotovosti má svůj ekonomický rozměr. A i kdyby přišla zrušit hotovost, ani pak bych neměl platební terminál. Lidi by museli zaplatit dopředu převodem na zálohovku, když by to neuměli udělat okamžitým převodem při převzetí zboží. - - - Jinak upozorňuji, že na všechno je vystavená faktura. Vést dvojí účetnictví mi nestojí za to, protože pak bych musel vést dvojí sklad, což při dovozu zboží ze zahraničí ani není moc reálné, jsou tam hlášenky a při troše snahy se z účta a z těch hlášenek dá zjistit stav skladu v kterýkoliv okamžik v roce - a na to bych to musel zfalšovat. To nedokážu, navíc zbytečná snaha, na daně by to stejně nemělo vliv. - - - Takže autor toho článku na seznamu dá přespříliš na svoje dojmy - a dělá z naprosto okrajové věci veliké téma okurkové sezóny.

6 0
možnosti
VF

Chtít jen hotovost není zločin, ani okrádání státu a na mnoha místech to ani jinak nejde hlavně na vesnicích nechápu jak jste na ten blábol vůbec přišel já osobně platím všude v hotovosti, žádnou kartu nevlastním a ani nemám potřebu si ji pořizovat.

6 8
možnosti
PL

P96e68t35r 94L20a18b82a90j

11. 7. 2023 20:06

Možná máte pravdu, ale spíš asi ne. Mimo jiné proto, že tento častý požadavek na placení jen v hotovosti se začal celkem fest šířit (asi shodou okolností, že) zrovna po zrušení EET.

6 3
možnosti
MK

Hele, Merta, zrušení EET měly vládní strany ve svém programu a my, voliči, jsme je právě proto volili. Takže za mě dobrý.

Vy jste je určitě nevolil a tak se vás to netýká. Nejspíš jste volil toho ubožáka, který nedokázal vyhrát ani volby do Sněmovny a ani prezidentské. Z covidové éry je natolik profláknutý, že už nikdy premiérem nebude. Zakazuje se, přikazuje se, zákaz vycházení, zákaz opustit katastr, zavřené obchody, zavřené školy, zavřená sportoviště (i venkovní) ... to asi nikdo opakovat nechce. Sázka na Babiše je prostě sázka na mrtvého koně. Smiřte se s tím.

10 11
možnosti
Foto

A83l24e65š 46M13e69r87t40a

11. 7. 2023 19:30

Hele Kanda, potom koho volím, či co si můžu dovolit kritizovat je ti prd. Co se týče Babiše, tak ten je mi ukradenej, blog je o tom že někteří podnikatelé evidentně obírají stát o daně a dle mě by se s tím mělo něco dělat. Jó za kovidu všichni natahovali ruku a teď si hrají jen do vlastní kapsy.

8 6
možnosti
ZH

EET - presumpce viny, navíc bez jakékoliv protislužby ze strany státu. Tedy: bereš hotovost = krátíš daně. Vinen.

Zkusme to převést na zaměstnance. Mnozí si v pracovní době vyřizují soukromé věci, někteří dokonce využívají prostředky svého zaměstnavatele ke svým soukromým kšeftíkům. Chcete tedy zvést šmírování zaměstnanců kamerami a monitorování jejich pracovních emailů? Asi ANO, že ANO?

10 5
možnosti
Foto

Šedá ekonomika je dobrodiním pro celou společnost a trnem v patě všem kolektivistům a lidem placených ze státního rozpočtu a samozřejmě všem politikům. Čím víc mohou přerozdělovat, tím víc se mohou obohacovat.

8 5
možnosti
JK

Šedá ekonomika je ekonomika jako každá jiná. Ničím se od té oficiální neliší. Nechápu, proč někdo furt bazíruje na tom, že nějaký malý stánkař si za rok vydělá o pár desítek tisíc korun víc (jestli vůbec... možná jsou to tisícovky, a kdoví jestli alespoň ty). Vždyť to stejně utratí tady doma. Narozdíl od velkých kapitalistů, co pokrátní milionkrát víc a dost významnou část realizují mimo naši ekonomiku. (jsem patriot - kdyby to utratili a investovali taky doma, tak taky bezvýhradně souhlasím). Když vidím, jak stát ledabyle nakládá s vybranými daněmi, tak lze jednoznačně souhlasit s těmi, kdo říkají, že každá koruna nezaplacená na daních je prostě ta správná koruna.

8 3
možnosti
DR

Nalijme si čistého vína. To EET slepenec zrušil pouze proto, že ho zavedl ten zlý Babiš, nic jiného bych v tom nehledal.

Prostě pouze mediální komedie pro vlastní voliče, aby jim ukázali jak mu dali co proto.

13 12
možnosti
JD

Přesně!

EET se vrátí! A nebude to dlouho trvat!

4 12
možnosti
JD

Ještě že máme ten náš statistický úřad.

Každý si tam může dohledat, jak se po zavedení EET změnilo restauratérství a pohostinství!

Nejvíce proti EET bojují malí čecháčci, kteří okrádají stát tam, kde to jen jde.

5 13
možnosti
DR

Tak to bylo přece vždycky.

5 3
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 25,28
  • Průměrná čtenost 1973x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik