Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kéž by tak kdysi kvetla rudá ekonomika.

4 2
možnosti
SL

Co do toho motáte rudou ekonomiku? Vaše myšlení zamrzlo, jak koukám, před těmi 34 lety.

7 4
možnosti
ZZ

Neexistuje li záznam o skutečných příjmech, má daný subjekt mnohem širší škálu možností, jak kreativně upravit svůj výsledek hospodaření.

2 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 10
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, nedávno si na to stěžovala moje známá. . I na to si lidé stěžují. Bylo zvykem, že při placení dávali účtenku s výkony, dnes jen někteří. A vidíte - zrovna ten řezík, ke kterému chodím, účtenky dává věem, a dokonce ještě upozorní, abyste si ji tam nezapomněl. Záleží na to jaký je to člověk, ne na tom, v čem podniká.

6 5
možnosti
Foto

Máte úplně pravdu. A nejen že už dopředu odmítají platbu kartou - a to i písemným sdělením u pokladen, ale při placení se zeptají, jestli chcete, nebo nechcete účtenku. Ale většinou se ani nezeptají a nedají vám ji. A člověku je trapné si o ni říct. A dokonce i u zubaře - a tam jsou platby často velmi vysoké. Bojíme se o účtenku říct, zubařů je málo, příště nás nevezme. A pak nikdo nediví blbé náladě, která tu je. Chudák občan, má opravdu dojem, že je úplný "hadr", každý si ho dovolí okrádat. A stěžovat si nemá kde, připadal by si jako byl by bonzák. A tož děkujeme demokratické Fialově vládě a pětikiolce za to, co způsobila svou neustálou nenávistí vůči exministrovi Babišovi... Schválením zrušení EET "s vaničkou vylili i dítě". A přitom sami mají problém, s prázdnou kasou- zvyšují damě a odbírají potřebným občanům sociální pomoc na kterou byli zvyklí.. Je to k zlosti. Zrušení EET trpí nejen občané, ale i všichni slušní a poctiví živnostníci. A nové volby jsou bohužel ještě daleko.

8 8
možnosti
Foto

Těžko na Vaši neznalost daného tématu odpovědět.

Jen tedy vypíchnu: "při placení se zeptají, jestli chcete, nebo nechcete účtenku". Tak je to totiž dle zákona správné.

6 1
možnosti

Třeba proto, že s sebou z řady důvodů nechci nosit hotovost větší než 500 Kč nebo hledat každou chvíli bankomat.

6 1
možnosti
VT

Ale to je přece v pořádku. Vy nechcete nosit u sebe hotovost. A prodejce nechce přijímat karty. Oba něco nechcete. Takže obchod neuděláte.

Nebo je správné, že můžete nechtít jenom vy?

6 0
možnosti
DV

D20a77v85i28d 76V31l16k

12. 7. 2023 8:19

Víte co od lidí jako vy nejčastěji slyším?: A NEŠLO BY TO BEZ PAPÍRŮ? Prostě se Vám v to vedru zapotila zadnice,tak jste si vylil zlost na těch "ksindlech"malých podnikatelích.Česká klasika.

7 5
možnosti
Foto

Ale neberte si to tak osobně, je to zajímavé téma tak proč ho neotevřít a dát tady prostor k diskusi.

2 1
možnosti

Přijímat platby v hotovosti nebo platební kartou by měla být pro všechny subjekty povinnost. Volba, čím zaplatit, by měla být na zákazníkovi.

9 4
možnosti
MP

Šedá ekonomika má na tu celkovou velmi pozitivní dopad. Peníze, které dám na ruku garážníkovi, který mi opraví auto, se otočí několikrát. Kdyby z nich třetinu odvedl na daních, skončila by část této třetiny v nějaké často zbytečné státní investici nebo v kapse korupčníka. Pokud by tu byla pouze šedá ekonomika, byl by to problém. Ale EET ničilo jen tu pozitivně fungující část, naštěstí ne celou. Bohužel spousta drobnějších podnikatelů kvůli němu skončila. To bylo dobré pro konkurenci, pro stát a jeho občany už tolik ne...

6 2
možnosti
KS

Podle mě vláda nemůže mít zodpovědnost za to, když někdo krade. Navíc samotný provoz EET taky nebyl zadarmo.

5 4
možnosti
Foto

Neměla by ale k tomu vytvářet podmínky. A to se

zrušením EET bohužel stalo. Je to smutné, ale asi opravdu nejsme národem poctivých lidí. (Tak jako jinde v civilizovaném světě). Na okrádání si dnes již stěžuje kdr. Opravdu smutné zjištění.

3 4
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 25,28
  • Průměrná čtenost 1973x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik