Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Nikdo roli SSSR při osvobozování ČSR nezpochybňuje a vy a vám podobní si např Bitvu o Sokolovo můžete najít na síti a fandit Rudé armádě.

7 4
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Pane učiteli, vy napíšete rozhořčený blog, že ČT vysílá místo uctívání Sovětské armády krimiseriál, a pak z vás u Šárky Medkové vypadne, že se budete dívat na Specialisty. Nejste vy trochu divnej

8 5
možnosti
JN

Paní důchodkyně, mně tady přijdou divní spíše někteří jiní.

7 10
možnosti
VH

ČT vysílá na artu 20:15 premiéru Deníku Anny Frankové a potom na jedničce 22:30 Vůni vanilky. To, že si to neumíte najít nebo alespoň přepnout stanice nebude zřejmě chyba veřejnoprávní tv. Doba kdy byly na výběr jen dva programy je už naštěstí dávno pryč, ale pro vás to bude spíš problém.

10 0
možnosti
JN

Přiznám se, že na program ČT Art mě nenapadlo se podívat, nicméně i tak si myslím, že vzhledem k významu dnešního dne měl takový film být dáván místo toho zmiňovaného krimiseriálu na hlavním kanále ČT1.

6 3
možnosti
MH

Dobrá práce! Kopnul jste si do ČT a při tom ještě aspoň symbolicky pomohl Rusákům, když jim to válčení moc nejde. Škoda, že to nemáte rusky, mohl jste ovládnout primetime vy, teda myslím v nějaké ruské TV. A hatery prosím, odpusťte si posměšné poznámky a radši si představte, jak by asi hodnotili tento článek v Kremlu. Jestli si myslíte, že by se jim nelíbil, tak klidně do mě.

9 9
možnosti
JN

Mně je, Marku, srdečně jedno, co by na můj článek říkali v Kremlu, ale jsem přesvědčen, že pokud někdo poukazuje na to, že ti, co se dnes snaží ohýbat dějiny podobným způsobem, jako to dělali komunisté před rokem 1989, tak na tom nic špatného není.

Ale fakt jste tedy čím dál "lepší" - myslím, že kdybyste se ucházel např. o místo redaktora Forum24, tak věřím tomu, že byste měl velkou šanci na úspěch.

10 4
možnosti
RJ

Jste to totiž nepochopil.

Hitler celou dobu chránil náš prostor proti ruské expanzi, pravda, byly takové nepodstatné ekcesy, jako třeba pár židů a sem tam nějaká vypálená vesnice ale to byly jen drobnosti proti tomu co tu předváděla sovětská armáda.Tak proč by měla ČT připomínat tuhle smutnou stránku našich dějin.

3 7
možnosti
RJ

Copak se nezdá mínusářům? Vždyť to tu tvrdí celou dobu...

5 5
možnosti
Foto

J48a85n 78Š11i14k

8. 5. 2023 20:54

Kdybyste se o historii zajímal a znal české historiky, nikdy byste nemohl napsat takový nesmysl, že zpochybňují účast Rudé armády na osvobození. Moc by mě zajímalo, kteří to jsou? Můžete to něčím konkrétně doložit? To, že historici odkrývají dosud neznámé příběhy a zvěrstva je věc jiná. Jinak ČT přináší pořadů dost, pro toho kdo chce. Nebo co byste rád? Osvobození Prahy či Zbraně pro Prahu z kterých omdlévají historici i pamětníci? Mladší generace nesledují ani ČT a ani NOVU. To hlavní by se měli dozvídat ve škole a tam jim to jaksi vy učitelé zapomínáte říkat. Vy osobně můžete taky pro osvětu národa napsat blog, třeba o vypálení Ploštiny. A taky jak se při tom chovali ruští partyzáni. Ano, o tom se v dobách minulých nepsalo. Hezký den

19 6
možnosti
JN

Vážený pane Šiku,

já neučím dějepis, nýbrž informační technologie a programování (což bych s ohledem na to, že mé blogy čtete takřka pravidelně, předpokládal, že i víte). A i když je dnes móda všechno svádět na učitele, tak oni sami to se zájmem mladé generace o dějiny 20. století nevytrhnou.

Co se týče vypálení Ploštiny, tam je nezpochybnitelnou skutečností to, že zde jednotky SS vypálily pasekářské osady za to, že jejich obyvatelé pomáhali partyzánům a 80 jich při vypálení zemřelo. Viz například odkaz zde:

https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/stalo-se/vypaleni-osad-plostina-prlov-varakovy-paseky

Jaké máte v této souvislosti zjištěny "polehčující okolnosti" ohledně chování ruských partyzánů, to vážně nevím...

Hezký zbytek večera.

9 0
možnosti
PZ

Němá barikáda od 20:00 by Vás uspokojila?

7 3
možnosti
Foto

Místo zločinu Ostrava je moje srdcovka. V epizodě „Kilometr pod zemí“ jsem zahrál.

2 3
možnosti
PJ

Hmm , pane Nožičko máte recht, já bych velice rád viděl nějaký film o osvobození Plzně americkou armádou. Vlastně on asi žádný neexistuje, soudruzi ho zapomněli natočit.

10 3
možnosti
PN

Ten film, pokud by byl podle pravdivych udalosti a cudne nektere nezamlcel, tak by nejdrive ukazal z vojenskeho pohledu nesmyslne bombardovani Plzne (2000 mrtvych) a pak strileni do Plzenaku, protoze ten tupanum od Pattona nikdo nerekl, ze uz nejsou v Nemecku a lide v oknech na ne nechteji strilet, ale vitaji je.

3 1
možnosti
  • Počet článků 1590
  • Celková karma 39,62
  • Průměrná čtenost 3241x
Píši hlavně o politice, školství a sportu. 

 

Seznam rubrik