Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

V pohodě. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Západ nemá povinnost chovat se slušně k národu, který se věčně chová ublíženě a překrucuje si realitu, jak se mu hodí do krámu. Takže každý ublíženec může jet do Russka, a každý odvážný oportunista, který se jasně vysloví proti Putlerovu režimu, pro změnu z Russka, hezky svůj k svému. Západ se oprostí od rusských surovin a konečně bude na světě klid. Ublížený russácký národ si bude obchodovat s Čečenskem, Nikaraguí, Běloruskem atd.... a Západ zase se zbytkem světa. Takže za mě OK.

8 1
možnosti
JL

Nesouhlasims vami, pane Svobodo. Jak pisi po vasi poznamce, musime mit jako Evropa, presny politicky, hospodarsky pohled formulovan vuci RF a velka cast Evropy bude s timto pohledem srozumena a bude jej nasledovat. Urcite se musi brat na zretel chovani RF a jejich vudcu. Lhani typu Lavrova a Putina nesmi byt soucasti zadne kooperace. Tato koncepce NESMI dovolit, mit Evropu zavislou na cemkoliv z jedne instituce. To hovorim i o prehodnocenim vuci USA, Cine, RF a Indii.

Na kooperaci obcanske, kazdy stat stale podle vlastniho uvazeni.

0 0
možnosti
Foto

Myslím, že rozumím co chcete říct. Článku karmu a zároveň doufám, že to tak není. I kdyby těch odhodlaných Rusů byla menšina, pořád je to hodně. Hezký den.

1 0
možnosti
Foto

Ono by to odhodlání povadlo, až by v zimě museli v letních uniformách a láptích vyrazit do boje. :-)

0 0
možnosti
JK

Množí se články s podobným "racionálním" přístupem, tento není první. Například https://stanislavasevcikova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=792995.

Narativ je jasný, Rusko (zřídka kdy Putin) sice zahájil "speciální operaci", odvážnější řeknou dokonce válku i agresi, ale protože musel, z pohledu prý samotných Rusů. Nyní prý vyhrává, ne sice na bojišti, ale z pohledu jakési překroucené morálky, morálky přesně podle putinovi propagandy. Taky je nám jasně sděleno, že Rusové budou bojovat až do osvobození celého území, které určil Putin a v tomto blogu je jasně naznačeno, že se jedná o celý bývalý východní blok. Nakonec nechybí i výhružka jadernými zbraněmi. Zde poslední čtyři věty jsou jasná válečná zvolání, celé Rusko povstane a převálcuje Evropu za každou cenu.

Pravda je samozřejmě úplně jiná, putinova propaganda se snaží vymýt mozky Rusů a moc se jí to nedaří. Putin udržuje pořádek jen stále tvrdšími represemi a Rusové nevelebí Putina, ani se mu nepostaví, prostě zdrhají. Kolik jich zdrhlo se oficiálně neví, odhad je někde kolem miliónu, a zdrhají kam se dá. Jenže statisíce Rusů v Evropě jsou ohromné bezpečnostní riziko, protože putinovi tajné složky se nerozpakují vraždit kdekoliv a čímkoliv. Takže dostali u nás i jinde stopku, což je rozumné. Kde jsou ti odhodlaní putinovi bojovníci, odvedenci to nejsou, je to například Kadirov, který nevytáhl paty z Čečenska a prominenti, kteří válčí u televize (jak říkají sami Rusové) a vyzívají k tvrdému postupu (jinak totiž jako prominenti končí a musí zdrhnout, nebo skočit z okna).

Blog mi připadá jako provolání právě k těm Rusům co jsou u nás jako turisti "na dovolené", ve smyslu, i na západě si myslí, že Putin vyhrává a tak se vraťte budete stát na straně vítězů. Chudáci ti, kteří uvěří, v lepším případě rozšíří řady "kanonenfutter" na Ukrajině.

Nevěřím, že všichni Rusové jsou šílení vraždící nacionalisté, jen mají tu smůlu, že jim vládne krvavou rukou šílený despota, který pro udržení své moci klidně vyvraždí vlastní národ.

12 2
možnosti
Foto

Pane Kučero, Rusům jsou mozky vymývaný od 16 století. Rusům je stále vtloukáno do hlavy, že vše co je na západ je zkažené a Rusko je od toho, aby západ přivedlo na správnou cestu. Většina Rusů, kteří přežili Gulag považující Stalina za veliké vojevůdce a státníka, protože to bylo podle nich doba, kdy se jich západ bál. Vždyť i Solženicyn začal psát, že Rusko musí být veliké a zachránit západ, který je v úpadu a západu neustupovat a Rozpad Sovětského svazu a oslabení ruské nadvlády nad dříve porobenými národy považoval za Ruskou trgedii. Obával se nastolení parlamentní demokracie, která je podle něj úpadkovou formu vlády, import dekadetní západu. Putina považoval za velikého státníka. Západ jenom valillil oči nad tím přemetem.

3 1
možnosti
EH

Jak válka skončí? Dohodou, jako většina válek.

Kdyby se podařil atentát na Hitlera, nacisté by také jednali a Německo mohlo být nacistické doteď.

Jenže teď máme na rozdíl od WW2 nástroje zkázy. Pokud nebude dohoda, může válka skončit patem, ze kterého se lidstvo bude vzpamatovávat stovky let. Naštěstí to vypadá, že Putin se nechce vydat Hitlerovou cestou zkázy. Jenže on tam ve štábu nemusí být hlavní agresor.

Držím palce, ať rozum zvítězí nad zelenými mozky.

0 1
možnosti
JK

Paní Evo, kdo tedy je podle vás "hlavní agresor"?

1 0
možnosti
Foto

J40a15n 51Š40i17k

13. 10. 2022 7:21

Jestli Putinovi vychází jeho strategie ví zřejmě jen sám Putin. V každém případě si myslím, že se odhodlání Rusů bojovat za svou zem hodně přeceňuje. I za Velké vlastenecké války existovaly speciální zadržovací oddíly NKVD, které byly zařazovány do struktur bojových jednotek. Jejich úkolem nebylo nic jiného než střílet ty, kteří ustupovali v boji. Zrovna tak Stalinův rozkaz č.227, který nařizoval vojenskými soudy trestat ustupující důstojníky, což většinou znamenalo zastřelení. Na konci roku 1942 sice byly oddíly zrušeny, ale některé zvyklosti důstojníci a zejména politruci převzali a praktikovali dál. A navíc: je jiná doba. Mladí nechtějí žít jako jejich otcové, nejen u nás, v Rusku. Kdyby bylo odhodlání Rusů a láska k vlasti tak bezmezná, nebyly by fronty odvedenců na hranicích. Hezký den

8 0
možnosti
PB

P72e82t87r 55B14ř84í52z48a

13. 10. 2022 11:03

Já prostě hodně sleduji hlasy náhodných Rusů z ulice, a děsí mě to, co slyším. Pokud byste ale měl pravdu, budu jedině rád ;-)

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
9 1
možnosti
PB

P73e24t57r 81B72ř59í44z88a

13. 10. 2022 11:14

Protože jste nedočetl, tak vám unikla pointa ;-) Ano, vojensky, ekonomicky i diplomaticky Putin prohrává, to mi neuniklo a o tom také píšu. To ho ale nezajímá. Putin hraje šachy, a Západ ještě ani nepochopil, jaká hra se vlastně hraje. Hraje se hra o postoje ruské veřejnosti. Putin dělá všechno proto, aby přesvědčil svých 145 milionů lidí, že je celý svět ohrožuje, a že je třeba se mu postavit. A to je to, co se mu daří. A ti lidé mají velký arzenál jaderných zbraní.

0 0
možnosti
JK

Hitler vždycky říkal, že je proti válce. Oficiální zdůvodnění vždy bylo, že ta válka byla Německu vnucena.

Už vidím váš článek: z našeho pohledu je Hitler agresorem...

1 0
možnosti
EH

Hitler chtěl anektovat bez války. Putin chtěl taky projet Ukrajinou jako máslem.

Není vaše chyba, že nemáte empatii a neumíte si představit, že kdo je pro jednoho osvoboditel, je pro druhého tyran a terorista.

Teroristé si taky říkají bojovníci za svobodu apod. ;-)

0 3
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1649x
Nikdy nelituji toho, co jsem udělal, ale toho, co jsem neudělal.

Seznam rubrik