Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Autorův recept ve smyslu žvanění o míru mi připomíná historku, kterou nám vyprávěl jeden asistent na VŠ: chodil totiž muzicírovat k profesorovi pedagogiky, který hrál na housle, asistent ho doprovázel na klavír. Během hry ho jednou profesorův synáček soustavně píchal špendlíkem do zadnice. Výchovná metoda pana profesora se omezila na napomenutí: "Jeníčku, to nesmíš."

2 0
možnosti
Foto

V diskuzi jsem jednou připomněl pochybné příčiny války v Iráku (2. války v Zálivu) a rozdílné reakce světa proti té ukrajinské, třebaže při ní padlo 130 tisíc civilistů a stál jsem pár hodin na hanbě.

3 0
možnosti
HH

Tak to jste trollil že?

1 1
možnosti
TB

"Proto bych neposílal zbraně, ale mluvil o míru a zprostředkovával jednání a humanitární příměří."

Myslím, že pokud by Západ Ukrajině neposílal zbraně, tak je už dávno mír - ale ruský ;-) Ukrajina by se neubránila a musela by kapitulovat....a to asi není stav, který bychom si přáli ;-)

6 0
možnosti
OS

Co myslíte? Měli by Američani schválit zákon, který by jako úřední jazyk určil kromě angličtiny také španělštinu, portugalštinu, francouzštinu, případně ruštinu? Vždyť tam po generace žijí lidé takto jazykově vybavení, kteří se anglicky velmi mizerně domluví už ve třetí či čtvrté generaci imigrantů. Pokud v Pobaltí žijí Rusové už 60 nebo kolik let, tak by se měli umět dorozumět řečí země, kde žijí. Pokud tam chtějí žít a mít její občanství. Jakpak to asi dělali Češi a Slováci, kteří emigrovali před rudou bandou z Československa? Jo jo, pane. Učili se. Anglicky, německy, francouzsky. A přijali zákony hostitelské země za své. To Rus zásadně nedělá a pak má Putin důvod "ochraňovat" svoje enklávy v zahraničí. Neříkám, že Amíci nemají máslo na hlavě, mají ho tam metráky. Ale to neznamená, že Rusové můžou dělat to, co teď dělají na Ukrajině.

6 0
možnosti
ZH

Rusové si samozřejmě nemohou dělat, co chtějí. Ale třeba rozdíl mezi ukrajinštinou a ruštinou není větší než mezi us či british english,nemluvě třeba o češtině a slovenštině, kdy slovenština je u náš i úřední jazyk. Asi tak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 827
  • Celková karma 21,38
  • Průměrná čtenost 969x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik