Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J69a64n 71R53á43ž

28. 12. 2021 18:53

Článek plný demagogických tvrzení. Kdo vnímá současný systém zdravotního pojištění jako dobrý, musí s tvrzením autora souhlasit. Ovšem lidé jako já, který český systém zdravotního pojištění považují za zcela zcestný a dlouhodobě neudržitelný , s názory autora souhlasit nemohou.

2 0
možnosti
IL

I57v47a90n48a 76L89a26n97c79e

28. 12. 2021 15:56

Chtela bych videt ucty tech, Co lidi nazyvaji cernymi pasazery. Kolik uz nas stal jejich zivotni styl. A tato klistata si lide plati ze svych dani.tady neni problem par procent neockovanych. Tady je problem nenazranost statu.

5 1
možnosti
MS

Já jsem za tu diskuzi rád, protože i vy jste ji rozšířil na zdravotní péči obecně a o to jde. Není podstatné, kdo s tím přišel. Podstatné je, že současná úroveň zdravotní péče nemůže fungovat na principu solidarity. Všechno stojí peníze i ten provoz přístrojů a zaplacení obsluhy těchto přístrojů.

Takže nejen neočkovaní, ale všichni, což jste sám v nadpisu a v textu napsal. Takže jednotná sazba zdravotní daně je nesmysl. Každý by si měl připlácet podle svého životního stylu.

4 0
možnosti
PK

Nepochybně zajímavý názor, ovšem jak by jste to kritérium "Sazba dle životního stylu" chtěl uvést do praxe...?

0 0
možnosti
Foto

Dle vynikajícího ekonoma F. C. Bastiata(1801-1850) platí, že: „Stát je velká fikce, pomocí níž se každý snaží žít na úkor všech ostatních.“ Pak však celkem logicky platí, že stát a veřejný sektor je obecně na černém pasažérství přímo založen. Je to organizovaná a systematická snaha přenést náklady za jednání člověka A na lidi B a C.

Veřejný sektor tedy nemůže vyřešit problém černého pasažéra. Těžko čekat výrazné řešení problému černého pasažéra od institucí, které jsou na něm samy založeny.

12 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 19,60
  • Průměrná čtenost 1387x
Jsem původním povoláním biolog, ale od roku 1990 se zabývám ekonomikou, především podnikovou. Specializuji se na problematiku sanací a restrukturalizací. Profesor podnikové ekonomiky na Vysoké škole ekonomické v Praze.

Seznam rubrik

Oblíbené stránky