Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Mne skutečně fascinuje. Stačí, aby se zjevil 1 člověk. V podstatě, vyvrátí smysl voleb! Rozumím tomu, každý má nějaké představy. Bije se za ně, prosazuje to své. Jak mohou lidé, podporovat očividného lháře ? Nejde pouze, o výroky soudů. Přece vidí sami :

Miloš hájí bílou. Nadává Havlovi.Nechce jmenovat Kavana. Miloš říká musí! Mašinfíra Stranda je jím vybrán. Může dělat i premiéra. Hamáčka podporuje. Stačí maturita. I šéfa Krizového štábu. Dokonce zastávat 2 ministerstva! ČSSD pozvedne, následně ji zařízne. Babiše prokleje, aby jej oslovil "Milý Andreji". Z KSČ vystoupí, pak se kádry obklopuje. ÚS Gerloch, slouží mu věrně...

Uplyne pár let. Následně, zase vše popře. Už zase bojuje. O barvu černou. Přesně co kdysi tvrdil - 100% obrátí! Proboha, co je to za člověka? Vždyť je to gumo-páteřní papaláš. Naprosto nedůvěryhodná persona ... :-)

21 3
možnosti
Foto

Miroslave, hezky zglosované v minimu, ona se odpověď, nabízí, že? R^

6 0
možnosti
Foto

P10e54t52r 52B20u26r33i79a17n

11. 12. 2021 12:28

Kolik je od voleb? Devět týdnů? A nic. Vůbec nic. Koalice domluvená na všem. Vláda v demisi, která nemá podporu v parlamentu. Je třeba sestavit rozpočet. Hamáčka není vidět ani slyšet. Maláčovou, kterou její partaj zrušila, nebude vidět ani slyšet od teď. A stále nic. Prezidentovi jde jen o jedno jméno. Takže ještě kolik týdnů bude nic?

22 1
možnosti
Foto

Miloši Zemanovi se nelíbí výsledek říjnových voleb a tak se pokouší vítěznou pětikoalici rozložit a házet jí klacky pod nohy.

Narozdíl od autora se domnívám, že pokud Zeman příští týden ještě neustoupí, měl by Petr Fiala přistoupit na jmenování vlády bez Jana Lipavského. V opačném případě bychom tu mohli mít vládu Andreje Babiše ještě řadu měsíců. A široká veřejnost by mohla Fialu obviňovat z toho, že z malicherných důvodů odmítá převzít odpovědnost.

Ministerstvo zahraničí by mohl dočasně převzít Fiala. Po jmenování vlády by Fiala mohl toto ministerstvo znovu navrhnout Lipavského. Pokud by Zeman opět odmítl, měla by následovat kompetenční žaloba na prezidenta k ústavnímu soudu. Jana Lipavského by Fiala mezitím mohl jmenovat náměstkem na ministerstvu zahraničí a fakticky jej nechal ministerstvo řídit.

6 1
možnosti
Foto

Začít vládou porážkou od Zemana? To by nebylo nejšťastnější.:-)

4 1
možnosti
Foto

Já si nejsem tak jistý, že před námi stojí alternativa, kterou naznačujete. Premiér jmenován byl a většina členů vlády bude jmenována. Co brání tomu, aby nová vláda, byť v neúplném složení, mohla začít fungovat? Vedením MZV bude někdo dočasně pověřen až do doby, než NS rozhodné o kompetenční žalobě. Další variantou je, že Fiala vezme karty tak, jak je Zeman vyložil na stůl, načež vzápětí opětovně navrhne na MZV stejnou osobu. Osobně si myslím, že jedna z mnou nastíněných variant proběhne...takže se zas až tak moc nestane.

3 0
možnosti
Foto

Také si nejsem jistý, ale podle mě Petr Fiala odmítne podepsat jmenování vlády bez Lipavského už jen tím, že podá kompeteční žalobu.

0 0
možnosti
TT

Nojo, neomarxismus je nakažlivý. :-P

0 1
možnosti
Foto

Na Lipavském především vadí, že chce odebrat Nejedlému diplomatický pas a že nechce Rosatom. Tzv. protiizraelský postoj je jen záminka, pokud si pamatuji, tak L. pouze podporuje vznik tzv. Palestinského státu. Což je naivní požadavek, protože protiizraelským "živlům" nejde o vlastní stát, ale o likvidaci Izraele.

"Sudeťáci" - když si spočítáme, kolik jich skutečně fandilo Hitlerovi, a kolik našinců zase Stalinovi a přidáme k tomu počet našich členů KSČ, tak to je fifty - fifty. Vstřícnost je rozhodně na místě.

Dědýnek si chce jen hrát a předvádět svou důležitost. R^

21 10
možnosti
JF

No a vo co jde koale, když vytváří Národní demokratizařní fron již před volbami a teď se tváří jako pětidemokoala? Nemyslím, ze kaola ani Miloš neví co je správně ... ale jejich místečka platí voliči, kteří sežerou kde co i s navijákem, tak dostanou co chtějí ;-D ... a na to dohlíží Miloš hned dvojnásob. ;-D ps: můžeme tu teď řešit státotvorné zástupně tahanice o jednoho minstra z Národní demokratizační fronty, která si tu vytváří politický kartel, aby jsme si sami před sebou nalhávali o co jde, a to že tu kdosi si rozhoduje kdo je demokratický nebo kdo ne ;-);-D ... a nebo čekat kdo to vezme za správný konec a nazve věci pravými jmény a toho při příštích volbách zvolíme všemi deseti. A na to jako volič suverén a ne jako ovce svého stádečka čekám jako patriercha na svém trůně. No a já si počkám ... pokud jsem se tedy už nedočkal R^;-D

1 0
možnosti
Foto

Tak doufejme, že už jsme se dočkali teď:-)

0 0
možnosti
JB

J68i85r69i 24B50o22r

11. 12. 2021 11:16

Nejsem přítel konspirací ale když si vzpomenu na Zemanův "bonmot" pronesený na lůžku v ÚVN "kdo získá čas získá všechno", tak bych v tom nějaký úmysl viděl. Přinejmenším snahu rozeštvat koalici. Jsme země kde pravidla neplatí.

17 0
možnosti
Foto

Dobré připomenutí a troufal bych si tvrdit, že dost pravděpodobné.

0 0
možnosti
FL

Možná mu jde jen o ten konflikt samotný, aby se ještě naposledy užil politický boj. Možná chce poškozovat Piráty. Už před volbami poslal dopis pražskému primátorovi Hřibovi, kde mu vytýká neprůjezdnou Prahu - nevídaný krok od prezidenta. Možná ten postoj k Izraeli. Protiizraelský postoj se dnes označuje jako "vyvážený". Váda nebude protiizraelská, ale hlavní je v této věci je právě ministr zahraničí; postoj Česka se o kousek posune k tomu postoji "vyváženému". Jinak Lipavský zřejmě ani jinak není nic moc- názor Paroubka, kterého v těchto věcech beru vážně:

https://www.lidovky.cz/nazory/paroubek-novackuv-komentar-je-politicky-jednostranny-zdravy-rozum-je-na-strane-prezidenta.A211124_133155_ln_nazory_lros

0 0
možnosti
Foto

Nemám názor na pana Lipavského, já zase občas beru vážně pana Schwarzenberga, který o něm hovořil pozitivně, těžko říct.

1 1
možnosti
MM

Jde mu o jeho bezcharakterní a nemorální vnímání života, v rámci jeho zbytnělého ega, přestože nedávno byl vlastní vinou na hranici života a mrti.

7 0
možnosti
Foto

Tvrdé, ale bohužel asi se blížící pravdě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 298
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2263x
Věčný tulák, který se zajímá o vše zajímavé 

https://www.soudobahistorie.cz/

Seznam rubrik