Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 5
možnosti
MP

Opět se šije do vlády, že razí jen jeden pohled i v situaci, kdy se ani odborníci neshodnou. Jenomže se zapomíná na fakt, že zákon vládě, na rozdíl od vědců, ukládá POVINNOST konat a aktivně chránit veřejné zdraví. Vědec si může klidně říct "jsou na to různé názory, nevím, co je správné a co ne, tak to radši nechám být a nebudu se do toho plést...", ale vláda by v takovém případě riskovala žaloby za nečinnost a podíl na případných úmrtí, a rád bych viděl, kdo z nás by si takové riziko na jejich místě vzal na triko.

19 6
možnosti
Foto

Ovšem pokud se bude konat jen na základě politických rozhodnutí - bez přihlédnutí k názoru odborníků - dopadne to - jak už dopadlo.

Jen je potřeba umět poznat, kdo tomu opravdu rozumí a kdo jen věští z lógru. A to naši současní (odcházející) politici nezvládli.

2 0
možnosti
JB

J87a37n 78B27u85r12i45a18n

3. 11. 2021 12:39

Prvně jsem si říkal, že nebudu reagovat. Ale nedá mi to.

Si představte, že ještě v 19. století byla dětská úmrtnost i v našich zemích někde na 1/3 dětí. Dnes jsme na jednotkách procent. A jsme tam hlavně díky tomu, že děti OČKUJEME! Rozhlédněte se kolem sebe - každý třetí člověk ve vašem okolí by tu nebyl!

Stačí?

25 10
možnosti
MB

Můj přítel lékař po čtvrté štamprli začne vykřikovat "Antibiotika a vakcíny způsobují genetickou degeneraci lidstva. Navrhuji zákaz a budeme zdravější! Na zdraví!" A kopne do sebe pátou štamprli...

5 0
možnosti
Foto

hezké, tak budeme zase v brzké bádat v lockdownu, asi abychom měli opět čas si utříbit myšlenky o té zlé vakcinaci... opět se nám zahltí nemocnice, v průběhu jara to klesne, v létě pohoda, poplácáme se opět po zádech jací jsme borci, nakreslíme si křížky na náměstí a na podzim znovu, a tak pořád dokola, dokud i ty největší tukany nenapadne vyzkoušet konečně tu vakcinaci...

12 8
možnosti
ZH

Hm - jak ukazují zkušenosti, vakcína patrně zmírní průběh nemoci či zmenší počet onemocnění, ale v žádném případě není spásná. Takže řešení vidíte ve zvýšení šikany? Třeba se virus zalekne nařízení?

5 5
možnosti
ZB

Jinak zrovna v tom očkování a neočkování je rozmanitost špatně velmi často. Pokud necháme nemoc dál kolovat po neočkované kohortě, tak je velká šance, že zmutuje a následně se očkováním vytvořené obraně vyhne. Proto je dobře, že se povedla vyhladit dětská obrna nebo třepa pravé neštovice.

A nebylo to rozmanitostí, ale pokrokovým myšlením vládců a následně povinným očkováním.

Protože vždy bylo dost hlupáků co se očkování báli a kdyby jim ho nikdo nenařídil, tak radši umřou.

Nakonec spousta příspěvků v diskusích o řešení Covidu to ukazuje, že proti tomu se za století moc nezměnilo. Jen ten přístup k hlupákům je daleko toleratnější, bohužel k jejich neštěstí.

10 8
možnosti
ZH

Virus ve vás může zmutovat i v případě, že jste očkovaný. Covid je dost mutabilní, takže v tomto ohledu je to jedno. Neštovice mají řádově větší smrtnost, a jiné parametry schopnosti mutací. Covidu se tedy očkováním nezbavíme, protože mezi námi stále kolují jiné kmeny covidu v podobě rýmy, a podobně také chřipkové kmeny. Tedy můžeme se jen snažit, aby zůstaly mutace s malou smrtností (tedy získat imunitu očkováním nebo proděláním nemoci).

4 2
možnosti
ZB

Proč nikdo nediskutuje o tom, že virus mutuje, ale vakcína zůstává stejná?

Zdroj: https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778234

Až sem to mělo, nějaký smysl. Ale poklud paní manipulátorka není schopná registrovat, že se každ další mutace na vakcíny testuje. Pochopit, že současné mRna vakcíny zaměřují na konkrétní vlastnost viru a imunitu trenují na ní, ne na konkrétní vir, a proto se testuje zda se ta vlastnost během mutací nezměnila, neměla by se k tématu vůbec vyjadřovat.

4 7
možnosti
JN

J87o59s52e29f 56N78o91v65á60k

3. 11. 2021 20:17

Upravene vakciny jsou ve fazi zkousek, co jsem zaznamelal. Holt ty zkousky trvaji cca rok (i tak se hromada lidi bouri, ze to je prilis kratce).

I kdyz pry diky tomu, ze jde o malou upravu uz vyzkousene vakciny, tak by ty zkousky mohly byt kratsi - jako treba u kazdorocne menene vakciny proti chripce.

Vic k tomu ale nevim.

0 0
možnosti
MS

M43a73r55c88e68l 36S38u36p

3. 11. 2021 11:11

Skvělé ! Mluvíte mi z duše !

2 3
možnosti
Foto

J76a48n 11Š56i64k

3. 11. 2021 9:33

Nestačila by jedna věta, než sálo dlouhé rozbory: Já, Markéta Šichtářová, jsem proti očkování? Ano, je správné pochybovat, ověřovat, atd.. Ovšem v některých věcech, kdy různé odborné autority ve světě zastávají jasná stanoviska a český samozvaný odborník a absolvent vysoké školy života je vyvrací...to přece jen působí trochu komicky. Což se zdaleka netýká jen očkování, protože v našich hospodách víme všechno nejlíp odjakživa. Jen se z nich diskuze přenesly do sociálních sítí a blogů, že... Ale, že v těch diskuzích někdo přináší čísla, statistiky a odborně a na úrovni polemizuje ;-D Tak to jste mě fakt rozesmála. Hezký den

9 21
možnosti
PB

Jasné stanovisko "různých odborných autorit" nemusí vyvracet český hospodský samozvaný odborník. To vaše jasné stanovisko vyvrací, případně zpochybňuje tábor "různých odborných autorit" z opačného konce názorového spektra. A je jen na vás, jestli budete důvěřovat té první skupině odborníků, nebo té druhé. A pokud se někdo rozhodne důvěřovat skupině odborníků, kteří považují plošné nebo dokonce povinné očkování za nesmysl, nevidím na tom nic komického.

19 0
možnosti
Foto

I78v28o 26C84i22l39i18c56h

3. 11. 2021 8:53

Velice přesné R^

26 4
možnosti
Foto

Jsem ekonom, medicíně nerozumím. Oceňuji, že na rozdíl od čstách textů Šichtářové se tady pojmenovává podstata ANOfertu.

Jako ekonom vidím největší problém v tom, že byly vynaloženy obrovské náklady a rozrušeny nejen zbožové toky, ale i poškozeny i právní rámce a zničeno zdraví jinak nemocných do té míry, že to vše bylo jen nesmyslné ptývání a ničení.

75% zdravotních problémů si způsobujeme sami svým chováním.

9 2
možnosti
MJ

Ne vždy s Vámi souhlasím. Dnes téměř ve všem. Jen to číslo si myslím, že je ještě vyšší a proto bych před něj vložil slovo "Nejméně 75%".

0 0
možnosti
  • Počet článků 687
  • Celková karma 43,51
  • Průměrná čtenost 20125x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články