Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Víte, než budete příště kreslit obrázek nepřítele, promyslete si vlastní argumentaci, protože v té Vaší smršti názorů zkratkou se dá najít pár zdařilých střel do vlastní nohy.

Začnu jednou lapidární otázkou. Tvrdíte, že volíte "menší zlo". To většinou říkají ti, kdo jsou příliš zbabělí, aby přiznali, že nemají na to obhájit si vlastní volbu.

Jste zbabělec ?

Pokud jím nejste, tak mi jistě odpovíte i na druhou otázku - opravdu si n základě reálné zkušenosti myslíte, že Miloš Zeman je menší zlo než akademik Drahoš nebo Karel Schwarzenberg?

6 5
možnosti
Foto

Nu, i na takový blábol odpovím, i když ne proto, že bych se nechal vyprovokovat chrabrým komentujícím, který se ve dvě ráno ptá, jestli jsem zbabělec :-D :-D :-D :-D Bože... (PS: „Lapidární“ je krásné slovo, ale myslím, že se tam úplně nehodí.)

Volba „menšího“ zla je v minulých letech čím dál častější problém ne pro pár radikálů, ale pro většinovou populaci. Třeba v zahraničí takové duo Clintonová × Trump. Pro libertariána je to pak klasika – nevolím nikoho, kdo by mi chtěl zaručit, nedejbože snad i rozšířit svobody, ale volím někoho, kdo mi bude co nejméně škodit z dané neveselé nabídky. Lepší definici menšího zla snad nejde vymyslet.

A ad druhá otázka – ano, myslím. Domnívám se, že třeba pan Drahoš je velmi inteligentní a že by se rozhodně choval důstojně a reprezentativně. Jenže jsem přesvědčený, že by byl slabý prezident, obzvlášť ve vztahu k EU. Prezident Zeman samozřejmě není protiunijní (a nemám iluze, že by k němu EU vzhlížela nebo se ho bála), ale pana Drahoše, byť ho jinak opravdu respektuji, si představuji spíš tak, že stojí na schůzi představitelů zdvořile opodál a odkývá, co navrhne Frau Merkel. Na základě programů, debat, vyjádření atd. jsem prostě zvolil Zemana a opravdu toho nelituji, i když má podle mě spoustu, spoustu, spoustu much.

7 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 7
možnosti
Foto

Odmítám islámskou imigraci, nemám rád více pohlaví jak 2, nemyslím si, že green deal je dobrá věc. Přesto se necítím být flastencem, ani islamofobem. Jsem lidmi jako Vy označován za lepšočlověka, pražskou kavárnu, takzvaný demokrat .. a dalo by se toho vymyslet dost. Upřímně řečeno jste mi úplně ukradení.

8 10
možnosti
Foto

Z66d78e50n22ě29k 86K18r71á57l

23. 10. 2021 16:14

Moje pointa je, že můžete být, cokoli chcete, jen se mi nelíbí, když nějaký ten „takzvaný demokrat“, „pražská kavárna“ atd. atd. sám sebe stylizuje do role toho lepšočlověka a pak se chová jako zlý, nepřejícný hulvát :-)

Jak i píšu v článku, nemám problém s jinými politickými názory, když se dá s tím člověkem nějak normálně bavit (o politice i čemkoli jiném). Možná bychom si mohli my dva přátelsky pokecat o té imigraci, pak se neshodnout na jánevím euru, ale podat si ruce, a pak si zahrát tenis a skočit do kina – já právě myslím, že to jde, že člověk s jiným názorem není nutně největší démon a šmejd. Kritizuju jen to okaté samozvané lepšolidství a následné plivání na nemocného a přání všeho nejzlejšího.

13 1
možnosti
PK

Přes to co vše odmítáte a jak jste zlý zasloužíte si karmu:-)R^

20 0
možnosti
MS

1. Je zbytečné psát co jste a nejste, co máte a nemáte rád. Je to zbytečná omáčka, která plevelí článek a klidně se vejde do charakteristiky autora pod fotkou. Ale jestli chcete, pište to. Internet to snese a je na čtenáři jestli vašemu sebehodnocení uvěří.

2. Já sám osobně klidně popřeju smrt někomu. Nebudu se cítit ani líp, ani hůř, ani jako lepšočlověk, ani jako pokrytec, který by "mezi řádky" například postřílel novináře kalašnikovem, ale oficiálně to samozřejmě nesdělí. Pokrytcem bych byl i v případě, kdybych se povyšoval nad ostatní jako morální autorita a druhým dechem přál smrt. Takže si mezi upřímností s morálním povyšováním, nebo přetvářkou moc nevyberete.

Takže z vašeho článku plyne, kdo chce může být upřímný, nebo se může přetvařovat. Co ovšem patří do okruhu "lepšolidí" posoudí Bůh po smrti.

0 0
možnosti
Foto

Z95d28e49n24ě51k 83K90r96á62l

23. 10. 2021 14:28

Potřeboval jsem „dokázat“, jaké mám odpudivé názory :-) Každopádně ad druhá část, jedna věc je mít nějaké zlé niterné tužby, se kterými se musíme vypořádat sami (resp. před tím Bohem), a druhá věc je podle mě nemít zábrany a ventilovat to.

Být zlý je celkem snadné, ale zatnout zuby a nějak se chovat, to chce vůli. Text je namířen na ty, kteří se chlubí tím, jaké mají pokrokové a liberální názory, strefují se do různě onálepkovaných extremistů a pak se zachovají buransky a „zle“. Zatímco těm extremistům jde většinou o to, aby jim „nepřítel“ přestal škodit, ale už ho nemusí zavraždit.

5 0
možnosti

To mám strašně rád, když někdo vyloví ze sociálních sítí pár neomalených výkřiků a postaví na tom kritiku "lepšolidí". Já patřím k velikým kritikům Miloše Zemana a pohybuji se v diskusích, kde na něm leckdy nenecháme nit čistou, ale nezaregistroval jsem, že by tam kdokoliv přál Zemanovi smrt.

7 0
možnosti
Foto

Z77d36e25n79ě24k 68K53r15á55l

23. 10. 2021 14:23

O tom píšu v tomto ozávorkovaném odstavci:

(K tomu samozřejmě dodávám, že primitivní zlé extremisty najdeme v obou táborech, u „pirátů“ i „espéďáků“. A spousta „levičáků“, které znám, se chová slušně a mám k nim respekt. Jen mě dožírá, když o sobě někdo přemýšlí jako o vysokém morálním vzoru, vzdělané elitě, perle národa, a pak se chová jako hulvátský a zlý člověk. A zrovna tohle na té straně -fobů a -istů nepozoruju...)

Znám desítky „ultralevičáků“, kteří se umějí chovat. Nezaznamenal jsem ale, že by nějaký z mých zlých přátel neustále naznačoval, jaká je morální autorita (věčnými příspěvky typu „Kéž by se ty tupí extremisti poučili a byli tak rozumní jako já“), a pak napsal něco opravdu tak zlého a nepřejícného, zatímco nalevo na to narážím. Jinak znám i zlé pravičáky, samozřejmě, ale většinou ze sebe nedělají světce :-)

4 0
možnosti
Foto

ano, je to zvláštní paradox. ty největší bolševiky, sprosťáky a hyeny nacházíme mezi tzv. demokraty a slušnými lidmi !!Rv

12 2
možnosti
Foto

Proč by vlastenec nemohl mít rád kebab?

Vlastenectví je láska k vlastnímu národu, ne nenávist k ostatním.

Čili vlastenec může jíst klidně kebab, může jíst v indických, čínských, vietnamských nebo kdovíjakých restauracích a může mít rád lidi z jiných kontinentů a nijak to jeho vlastenectví nesnižuje ani nezmenšuje.

11 0
možnosti
Foto

Z41d75e50n22ě97k 70K69r31á53l

23. 10. 2021 14:19

Naprostý souhlas, nenapsal bych to lépe. Právě absurdnost toho výkřiku mě inspirovala :-D Jakože kdo má rád zaprděné Česko a nechce tu chudáky uprchlíky, tak musí mít určitě rád jen svíčkovou :-)

8 0
možnosti
Foto

Nechápu, co je špatného na tom, když nemám ráda špatného a zlého člověka. Vždyť je to přirozené, ne? Nebo snad říkáte lidem "jsi špatný, protože nemáš rád lumpa"?

3 4
možnosti
Foto

Z82d16e74n68ě50k 62K52r33á90l

23. 10. 2021 13:08

Nemít rád je za mě OK. Netruchlit pro něj je podle mě OK. Nepřát mu aktivně, v tom smyslu, že nevyslovuju přání zdraví, to je podle mě OK. Ale přát smrt, bolest, jízlivě se vysmívat za špatný zdravotní stav a za neštěstí, to už podle mě ten dobrý a slušný člověk nedělá (možná u nějakého hrozného diktátora nebo válečného zločince, a ani tam asi ne „jen tak“).

12 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.