Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OD

Minule byl pan Král nespokojen s noční hodinou, tak to napravím po poledni.

Teď už otázky nemám, odpovědi jsou tu v diskusi.

Tedy ne v diskusi, ale paralelním monologu, který tu vede parta těch, kdo se identifikují s autorovým společenským sebe zařazením.

Pane Král, to, co tu předvádíte, je čistý populismus, s liberálním pojetím světa to nemá nic společného.

Onálepkoval jste se tak, abyste oslovil místní většinu, to Vám umožnilo onálepkovat protistranu a vesele tu surfujete na vlně porozumění.

Je to správně vykalkulováno, bude karma, bude čtenost, přičtu Vám k dobru, že se tím netajíte.

Problém je v tom, že to, co je populární, nebývá pravdivé a to, co je pravdivé, nebývá populární.

Ale to Vy víte, tak píšete , jak píšete a nese to ovoce.

Mám smutnou zprávu, jste stejný jako ti, proti kterým se vyhraňujete, jen k tomu používáte veliké množství zbytečných slov.

Nic nového jste nepřinesl, tudíž pro ty, kdo se tu z nudy nechtějí cyklit v té knoflíkové válce mediálních diskusí, jste pouhá ztráta času.

0 13
možnosti
Foto

Z95d73e26n93ě80k 52K51r21á90l

24. 10. 2021 14:36

Máte něco konkrétního, pane Dubovský? Nějakou větu, souvětí, odstavec, o kterých bychom mohli diskutovat, nebo jsem prostě špatný a mýlím se a většina lidí (samozřejmě kromě Vás) se taky mýlí a tečka? :-) Minule jsem Vám odpověděl ohledně volby menšího zla, reakce už samozřejmě nepřišla, tak jsem doufal, že jsem pozici vyjasnil, ale asi ne :-)

Co se „popularity“ týče, moc rád bych doufal, že máte pravdu a moje konzervativní vidění světa není „protiproud“. Doufám, že hlasité takzvané elity např. v médiích či různých honosných institucích se sice tváří, že levice má dnes navrch, ale mlčící většina je v kritickou chvíli nepodpoří. Výsledky voleb by tomu možná trochu mohly nasvědčovat, ale úplný optimista nejsem.

11 0
možnosti

Vy jste opravdu král... :)) Krásně napsáno, karma

4 0
možnosti
MG

Ono se všem těm -fobiím neříká fobie jen tak pro nic za nic. Někdo má třeba zafixovanou hrůzu nahánějící představu, že ho odněkud neustále pozoruje kachna (google: anatidaefobie), jiný se na naprosto stejně racionálním základu brání 400 genderům, i když kromě hlasů v jeho hlavě o nich nikdo nikdy nemluvil. Akorát některé fobie škodí jen pacientovi samotnému, zatímco jiné ho mohou snadno přimět uškodit jiným.

3 0
možnosti
Foto

Z66d78e78n44ě91k 68K20r87á86l

24. 10. 2021 14:27

Anatidaefobie je sice uměle vytvořená, ale na vtipnosti jí to neubírá, skvělé :-D :-D

Pokud byla poznámka o genderech směřovaná na mě, tak se o nich mluví až až :-) Pangender, bigender, agender, two-spirit apod. :-) Stačí letmo pogooglit, nejde jen o nějaký ruský fake-news web, jde mimo jiné o námi všemi placené neziskovky.

A pak tu novináři dělají rozhovory s někým, kdo se chce nechat oslovovat třetí osobou jednotného čísla (jazykově poněkud absurdní) apod. a opravdu to dělají. „Jak jste vyrůstalo“ apod. Takovým lidem (bez ironie! přísahám, že upřímně!) přeju pokud možno šťastný a zdravý život, ale nechci už přistupovat na takovou hru, která nabourává už i komunikaci :-)

Obzvlášť když se to pak u některých začíná politizovat, což samozřejmě není případ všech vždy (naopak půjde o menšinu případů).

3 0
možnosti
JJ

Zasloužená karma! R^Pro illustraci názorů tzv. "lepšolidí" doporučuji zajít na diskuzi mnou kdysi velmi oblíbeného časopisu Reflex. Zejména pánové Halášek, Pazderka, nebo absolvent několika vysokých škol, Přebývající někde v Americe, či kde, jsou živým předobrazem, jak se dnešní "osvícenci" dívají na tu "méně inteligentnější část společnosti. Mezi námi, někdy nemusíme chodit až tak daleko a nevím nevím, jak by to vypadalo, kdyby tu bdících adminů.;-)

7 1
možnosti
OD

Milá Juro,

tys nám vyměkl. Předevčírem jsi umyl hlavu Fialovi bez servítků, dnes tu pláčeš jako želva. Co se za ty dva dny stalo?

0 0
možnosti
Foto

Ano, ono to má dvě roviny. Zeman jako člověk si určitě zasluhuje slušný život. Ale Zeman jako politik si zasluhuje pouze muka pekelná.

1 2
možnosti
Foto

J36a26n 94V18l83a34d20y70k65a

24. 10. 2021 13:11

To samé Klaus

0 3
možnosti
JN

Mr.Flaška, myslím že ttomu kdo se tu nějakou dobu pohybuje, tomu se zrovna Vy představovat určitě nemusíte. A ani ostatním nedá velkou práci zjistit že patříte k tvrdému jádru místních progresivisticko neomarxistických žvanilů kteří jediní vyznávají ty "správné" hodnoty.

12 1
možnosti
Foto

Vy jste takový bystrý a yntelygentní. Povězte nám tedy, Vy vyznáváte správné nebo "správné" hodnoty?

3 3
možnosti
IL

I52v97a98n 98L48a84c44k47o

24. 10. 2021 10:25

Je překvapující, že se při vašem vzdělání a povolání nedokážete jasně a stručně vyjádřit. Jazyk vám spíše překáží. Proč lidé, kteří toho mají tak málo co říci, mají potřebu psát dlouhé, neobratné a nesmyslné blogy o ničem?

3 8
možnosti
Foto

Z64d39e85n53ě40k 24K28r65á49l

24. 10. 2021 11:22

Teď to řeknu hodně opatrně, protože nechci, opravdu nechci působit nabubřele. Nejdřív tedy s upřímnou (!) pokorou napíšu, že je určitě kam růst, jak tříbit myšlenky i styl, jak zmoudřet, co se naučit, co lépe pochopit... Nemyslím si, že jsem blogger tisíciletí, který píše Dokonalou Dokonalost.

Nicméně taky musím dodat, pane Lacko, že na to, že jsou to „dlouhé, neobratné a nesmyslné blogy o ničem,“ si nemůžu až na pár výjimek stěžovat ani na čtenost, ani na karmu. Spíše než svojí úchvatnosti to přičítám laskavosti čtenářů, ale s výsledkem jsem každopádně spokojen a motivuje mě ve snaze se zlepšovat ;-)

3 0
možnosti
Foto

Volím piráty, manželka trikoloru

Trochu mi z vašeho blogu čpí paušalizace. Možná jsem to jen špatně pochopil. Rozhodně bych místo množného čísla u popisu fóbů a istů volil ich formu.

Teď ještě pohled liberála... Jsem také proti ilegální migraci. Počet pohlaví je mi ukradený, Zemana jsem nevolil, protože mi přišel jako větší zlo. Osvojení dětí homosexuálnimi páry popřípadě i manželství nevidím jako problém, nikterak to nikoho neohrožuje. A k tomu radikalismu určitých skupin. Víte, ono je to těžký. Třeba homosexuál, člověk jako já nebo vy, a přesto nemá stejná práva jako já nebo vy. Dokonce se může stát, že ho na základě toho vyhodí z práce, nelze se pak tomu radikalismu u někoho divit.

0 0
možnosti
Foto

Z40d37e44n54ě33k 23K52r95á10l

24. 10. 2021 10:57

Konečně se dostávám k odpovědi (děkuju za normální debatu).

Proto jsem to tak rozepisoval, aby to nevypadalo, že žádný z označovaných „-istů a -fobů“ nemůže být opravdu zlý (jasně že dokonce i osobně vím o opravdových rasistech atd.) ani že co levičák, to stvůra. Mně se právě nelíbí to nálepkování opravdu hodně nelegitimními termíny a automatickým předpokládáním toho nejhoršího (jsem proti migrantům, tak mám určitě doma pověšenou českou vlajku, a to špatně, protože logicky musím být primitiv, co ani neumý pořádně čezky, a mlátím na ulici cizince a nejradši bych celou zemi uzavřel plotem a taky mlátím ženský).

Prostě mě tak šokovala ubohost příspěvků typu „asi naštvu extremistické voliče, ale mám rád kebab“ :-D Až jsem si musel ublognout :-D Vídám to bohužel čím dál víc a přijde mi vhodné vysvětlit, jak to funguje u těch opačných táborů, abychom nedopadli jako v Americe, kde si protistrany myslí, že ti druzí chtějí totálně zničit svět :-)

Opravdu mi ani nevadí, když si někdo myslí, že prezident Zeman je zlý člověk, že je špatný představitel národa, a dokonce ani nebudu rozporovat, když někdo řekne třeba „choval se zle, žlučovitě, to se pak projeví i na jeho vlastním zdraví“. Pohoda, „cajk“. Ale vadí mi, když se někdo stylizuje do světce a představitele Pravdy a Lásky a pak ze sebe vypustí, že by ten hnusnej ožrala měl chcípnout a pak ho mají pohodit někde v příkopu atd. atd. atd. :-) Prostě tím u mě ta slavná Morální Autorita ztrácí úroveň :-)

Gaye si nechám na další komentář, abychom případně mohli debatovat ve vláknech :-)

2 0
možnosti
Foto

Horší, lepší.

Vidíte? Sám se snažíte o něco nemožného už jenom tím, že vlastně sám sebe stylizujete do pozice toho lepšího, protože ti ostatní jsou prostě horší.

Jste proti masové migraci, ale přitom jíte kebab.

To přece znamená, že jste lepší, než ti, kteří nechtějí masovou migraci a nejí kebab.

Pustil jste se na tenký led a i když možná chápu, co jste chtěl říct, spousta lidí si to vysvětlí jinak.

Proč?

Protože patří do některé z vámi popisovaných skupin.

3 1
možnosti
Foto

Přesně jak to píšete. Já jsem to asi špatně pochopil. Dokonce občas cítím z blogu jakousi nadřazenost. Na jedné straně autor jasně deklaruje, že isti a fobove jsou vlastně tolerantní a pohoda typci a naopak na druhé straně jsou nesnášenlivý pokrytečtí liberálové. Nic mezi tím.

2 0
možnosti
PH

Souhlasím, mám to podobně, lidé jsou zblblí politikou a Facebookem, místo tichých myšlenek je všude spousta hlasitých keců.

3 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5702x
Parazitující živnostník, školitel češtiny, korektor a redaktor, libertarián, euroskeptik, pravičák, E(I)NTJ a fanoušek hudby, češtiny, cizích jazyků, technologií, her a seriálů.

Narodil jsem se v roce 1991 v jižních Čechách, dlouho bydlel kousek od Berouna, nyní se pohybuji v Praze. Živí mě převážně čeština, jsem korektor, editor, redaktor, školím jazyk ve firmách i státní správě. Od roku 2011 jsem dělal pro různá online média, téměř tři roky (od roku 2013) jsem psal jako externista do technologické rubriky iHNed.cz, velmi výjimečně i do tištěných médií. Po získání titulu (v roce 2015) jsem z přivýdělků a dohod udělal živnost – jsem OSVČ, tedy parazit, mám svůj tým lidí a nabízím kompletní služby ohledně textů, od tvorby přes korekce po překlad. Mezi mé klienty patří například jeden velký výrobce elektroniky. Školím češtinu, etiketu a „komunikaci“.

Vystudoval jsem mezinárodní obchod na FMV VŠE a amerikanistiku na FSV UK, na půl roku jsem si odskočil studovat terorismus, národní bezpečnost a trestní systém do Spojených států. Předtím jsem měl to potěšení studovat trubku (a jako vedlejší obor klavír) na pražském Gymnáziu Jana Nerudy s rozšířenou výukou hudby. Od září 2016 jsem nastoupil jako student Ph.D. zpět na FSV (momentálně přerušeno).

Mám úžasnou ženu a neméně úžasnou roční dceru – jsou pro mě vším.

Politicky jsem libertarián/minarchista: Příznivec malého státu s malými pravomocemi, který chrání před násilím a krádežemi a vynucuje nutné minimální zákony. Jen pak může společnost fungovat, aniž by nějaká skupina utlačovala nebo vykořisťovala jinou, a země může ekonomicky prosperovat.

Děkuji za návštěvu mého blogu, snad vás moje texty zaujmou.