Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vrahem není, ale on opravdu zabil. Základem manipulace se zbraněmi je vždy její kontrola. To znamená, vezmu zbraň do ruky, automaticky zkontroluji, zda není náboj v hlavni, zda není natažená a zda je zajištěná. Půjčím zbraň kamarádovi co sedí vedle mne a ten provede totéž i když mohl vidět, co dělám. Jakmile mě jí vrací, tak přesto, že jsem zbraň nespustil z očí, opět provedu kontrolu.

Střelná zbraň snadno usmrtí člověka a proto je na místě vypěstovat si tyto návyky, aby se co nejvíc eliminovalo, že zbraní někdo někoho usmrtí. Pokud se jedná o rekvizitu, tak se dělá ještě navíc kontrolní výstřel s mířením mimo lidi.

1 1
možnosti
Foto

Pane Kšír. Pokud sedáte za volant, musíte si zkontrolovat technický stav. Ale pokud sedáte do auta, které nemá mít kola a motor, je to něco jiného. Znám manipulaci se zbraní, ale hračka v hračkářství a filmová atrapa není zbraní. Herec nemusí mít zbrojní průkaz, aby mohl hrát. Nemusí zkoumat střelivo ani objednávat audit zbraně před natáčením. Od toho jsou tam jiní odborníci. Dali mu do ruky atrapu. On jistě nic nezanedbal. Zabití z nedbalosti způsobil někdo jiný.

4 0
možnosti
ES

E86v16a 73S67á76d23e98c89k37á

22. 10. 2021 15:23

Je to absurdní. Vyvolá to soucit a tisíce otázek. Bolí to všechny.

1 0
možnosti
Foto

Ti, co manipulují se zbraněmi, mají naučenou jednu zásadu. Nikdy i s nenabitou zbraní na nikoho nemířit.

2 0
možnosti
Foto

Ano, já vím, sám mám zbrojní průkaz. Ale herec neměl zbraň, neměl povinnost si ji překontrolovat. Měl rekvizitu, kterou mu dali do ruky. To je rozdíl. Nedopustil se žádné nedbalosti. Proto ani nikoho nemohl zabít.

1 0
možnosti
EH

Alec Baldwin někoho zabil. Držel v ruce smrtící zbraň. Ale to z něj nedělá vraha.

Je to nehoda z nedbalosti a bude se hledat viník.

Když sednete do auta, můžete někoho zabít kvůli stavu vozidla, třeba skryté závadě, o které nikdo nevěděl. Ale za volantem jste pořád vy, řidič.

2 1
možnosti
Foto

A co kdyby ho v tom autě vezli v kufru? On neměl zbraň, on měl rekvizitu

1 0
možnosti