Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AV

Já musím říct, že mi váš popis dodal trochu optimismu do očekávání, že když se nedočkáme toho, že nám bude laskavě dovoleno volně dýchat, že si to snad konečně dovolíme sami.

Tam, kde musí být respirátor, pokud možno nechodím. Když musím, tak se snažím jít i tak bez něj, ale nervy na to, abych vytrvala i v okamžiku, kdy se kolem mě rojí zamaskovaní, jsem doteď neměla.

Vašim spolucestujícím nepokrytě závidím.

14 2
možnosti
Foto

Citace např.:

"Světová zdravotnická organizace vydala stanovisko o nevhodnosti nošení roušek lidmi, kteří nejsou nakažení koronavirem.

musíme mít také na paměti, že oba typy roušek přestávají už po několika hodinách nošení plnit svůj účel – tedy chránit organismus (nejen) před koronavirem. A nejen to. Jakmile pod vlivem dlouhodobého dýchání zvlhnou, přestávají být funkční, ale také se v nich tvoří semeniště pro další škodlivé bakterie a plísně."

https://www.mojezdravi.cz/novinky/koronavirus-a-rousky-ma-smysl-je-nosit-ale-jedine-dezinfikovane-5470.html

Asi bychom se měli zamyslet, jak a kdy roušky fungují, jak dlouho fungují, zda stejně vzduch neutíká z neutěsněné roušky... Budeme je nosit už pořád? Protože žádné nemoci šířené kapénkou nikdy nezmizí. Každopádně je nesmysl je nosit jen proto, že to vláda řekla, pokud je jejich účinek mizivý.....

Pokud autor obhajuje nošení roušek, měl by čtenářům vysvětlit jejich přínos.

Stejně tak platí pro ty, co roušky odmítají. Já osobně jasno nemám.

14 2
možnosti
Foto

Světová zdravotnická organizace opakovaně dala najevo, že roušky v uzavřených prostorách smysl.maji.

Pokud je uživatel správně žádným semeništěm nákazy se nestanou.

O tom, že smysl mají opakovaně hovoří věděcké autority v oboru proč by to měl vysvětlovat autor, který pravděpodobně neni imunolog ani epidemiolog.

A samozřejmě pokud se o něčem vedou spory ( a u roušek v budovách a MHD je řádově 90% lékařů pro) pak někdo musí rozhodnout a tím někým je vláda.

Stejně tak by někdo mohl tvrdit, že podle něj nemá v obci smysl 50 a jezdit stovkou....prostě vznikl by chaos a právní anarchie a následně právo silnějšího.

Právě proto je zastupitelská demokracie aby vláda a parlament rozhodovaly a nastavovaly pravidla pro to co má celospolečenský význam.

1 11
možnosti
LP

Panove, panove. Pritom je to tak jednoduche. Kdyz jsem v malem uzavrenem prostoru a ty rousky maji poctive nasazeny i ti mali skautici, hanbou bych se propadl, kdybych mezi nima exhiboval a demonstroval svoje subjektivni hodnoceni a hrdinny odboj.Rv

4 9
možnosti
Foto

I63v41o 63C89i44l23i23c71h

1. 10. 2021 13:00

Noste si co chcete, třeba i květináč na hlavě, ale nenuťte to ostatním.

7 4
možnosti

Je to arogance a hloupost. Já se s hlupáky nerad hádám. Mlčel bych.

Ale přísně vzato, dnes již může být každý naočkovaný a smrt mu nehrozí.

Být ministrem zdravotnictví, už bych asi nastolil normální život, bez roušek, pokud by nehrozilo opětné selhání zdravotní péče s umíráním pacientů bez pomoci, jako tomu bylo na jaře. Pokud někomu nezáleží na životě a chce riskovat smrt, ať se neočkuje. Bohužel, někteří z nás musí být při kontaktech opatrnější, pokud nemohou být očkováni! :-)

0 0
možnosti
PK

Tak. Smrt hrozí prakticky jen seniorům. Ale ta část z nich se se očkovat prostě nechce. Počítají se smrtí, mají to vnitřně srovnané a nemají potřebu to řešit. Jen vláda se snaží "konat dobro" a tu jehlu do nich píchnout. Bez ohledu na to, co tito lidé chtějí. A toto navíc zneužívají k tomu, aby pomocí náhubků ovládali ostatní lidi. Pohá politika, nic víc.

2 1
možnosti
JM

Dotyčné 4 turistky, resp. ty dvě, co neměly respirátor vůbec a ani později si jej nenasadily, u mne mají velkou pochvalu. Já už jsem si náhubek v MHD nenasadil ani nepamatuju (resp. as 2-3* jen při nastupování před řidičem a pak si jej samozřejmě zase sundal) a vyzývám k tomu tímto i všechny ostatní.

14 8
možnosti
PK

Asi vám nerozumím - co se tím respirátorem snažíte řešit? Z vašich slov čtu, že pouze to, že to "nařídila vláda". To je dostatečný důvod?

Uvědomte si, že všechna mimořádná opatření vymýšlí extrémisti z MeSES, a Vojtěch je poslušně a protiprávně vydává.

Uvědomte si, že nyní již jsme dostatečně promořeni a proočkováni, aby se ke covid přistupovalo jako k běžné viróze. Odborníci to potvrzují. Nemocnicím ani očkovaným nic nehrozí.

Uvědomte si, že už mnoho zemí opatření zrušilo úplně, a to jsou na tom hůř než my.

Uvědomte si (jako si uvědomily země, které opatření zrušily), že situace už jiná nikdy nebude. Naočkovali jsme všechny, kdo měl zájem, výrazně víc se to už nezmění. Vir tu bude kolovat navždy. Opravdu chcete až do konce života nosit náhubek?

Zkrátka - nyní je již finální stav, nikdy to už jinak nebude, takže není jediný důvod, proč by měl vůbec někdo náhubky řešit. A taky to nikdo, kdo si toto uvědomí, nedělá. Je to v tuto chvíli totální nesmysl.

Nikoli bezohlednost, ale normální logický přístup. Já už nejsem mentálně schopen ze sebe dělat šaška a náhubek nosit, takže to všude ignoruji. Policie to prakticky taky nemá jak řešit, takže to neřeší. A nikdo jiný to řešit NESMÍ, protože se tim dopouští trestného činu.

A pokud mluvíte o sobectví - uvědomte si, že sobecký je naopak ten, kdo po ostatních požaduje, aby tímto nesmyslným způsobem zajistili jeho lepší ochranu.

15 4
možnosti
Foto

I90v89o 66C72i94l34i22c52h

1. 10. 2021 9:13

Osobně náhubek považuji za jakýsi symbol poslušnosti a autor to vlastně nepřímo potvrzuje.

5 3
možnosti
PK

No to jsou bojovnice za svobodu a proti státnímu teroru, těch se i tady na webu po utichnutí viru vyrojilo též dosti. No dnes v nemocnici stovky lidí a 30 v kritickém stavu, no koho to zajímá, prý taková malá chřipčička. Jo taky jsem stará škola a pozdrav na Kladno:-)R^

4 6
možnosti
PV

P78a32v17e25l 74V22é64b56r

1. 10. 2021 8:11

A to ti lidé v nemocnici mají "normální" chřipku (jako v jiných létech), nebo tu hrůznou nemoc, u které většina ani nepozná, že ji má?

1 2
možnosti