Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jsem moc ráda za diskusi. Přemýšlím na vašimi odpověďmi.

Doufám, že budu mít možnost učit dospívající a vést s nimi obohacující dialog.

děkuji

2 0
možnosti
MK

To snad raději ne. Učit někoho podobné bláboly.

0 2
možnosti
ZH

Myslím, že byste měla uvést svoje zdroje. Uvádíte velmi sporná fakta. V rovině uvažování však s vámi nelze souhlasit v tom, že Palestinci nemají stejnou morální povinnost, jako židokřesťanská společenství, ale i další mírumilovná společenství.

2 0
možnosti
JH

Asi jsem to měla napsat trochu jinak, ale já islámu vůbec nerozumím, Starému zákonu trochu ano, ten jsem četla. Děkuji za poznámku.

1 0
možnosti
Foto

Na jednoho zabitého Izraelce připadá 20-30 zabitých Palestinců. Opravdu, to jste vzala kde????

2 0
možnosti
JH

Poslední č. RESPEKTU, článek MORÁLNÍ ODPOVĚDNOST IZRAELE, str. 13.

0 0
možnosti
Foto

Problém je, že Korán to vysvětluje jinak. Nezabiješ - ale pouze souvěrce. Ty ostatní jsou nevěřící a na ně se to nevztahuje. Rv

8 1
možnosti
FL

"I Arabové se státní izraelskou příslušností, nemají např. právo pronajímat si půdu, sloužit v armádě..." - S tou službou v armádě je to tak, že Arabové nemají POVINNOST. Dalo by se říci, že diskriminovaní jsou Židé, 3 letou službou v IDF a týká se to i dívek. Arabové/muslimové přesto právo sloužit v armádě mají a na přání i slouží. V IDF mohou slouží i dobrovolníci z ciziny, ale jsou vynecháni z bojů a vojenských tajemství. S tou půdou jsem to neověřoval, ale předpokládal bych že to bude podobná "pravda".

"Na jednoho zabitého Izraelce připadá 20-30 zabitých Palestinců" - Jak je vidět stále je to málo. Komu to ale vyčítat, to by chtělo alespoň trochu se seznámit, jak přistupují k civilistům Izraelci a jak Hamás (např. kolik Palestinců zabily rakety Hamásu dopadlé ještě v Gaze ...atp.). Bylo toho nedávno v novinách tolik a paní se přesto takhle diví 8-o To bych doporučil dostudovat a potom případně navrhnout, jak by měl Izrael postupovat při arabských útocích?

"Dalším znakem je pak tíhnutí k exkluzivitě, jež pramení z důsledného chápání Izraele jako státu pro židovské obyvatelstvo. Tyto rysy potom nekorespondují s obecně přijímanou definicí demokracie"

- Tady bych souhlasil. 'Právo návratu' do Izraele mají automaticky jen Židé a Izrael se nejspíš i nadále bude snažit zachovat jako Židovský stát. Kvůli tomu byl totiž zřízen. Jako azylový stát pro Židy, kde nebudou muset čelit antisemitizmu. Nebýt světového antisemitizmu, Izrael by ani nevznikl. Takže je celkem pochopitelné, proč Židé nechtějí aby se z Izraele stal další muslimský stát. Komu se to nezdá, doporučil bych jít po příčinách a agitovat raději proti antisemitizmu a ne ho ještě podporovat kritikou Izraele.

13 0
možnosti
Foto

Arabové se státní izraelskou příslušností, mají právo vlastnit a pronajímat si půdu.V Izraeli je povinná vojenská služba pro všechny včetně žen. Vyjmuti mohou být jen ultraortodoxní židé, arabové a právě židé, kteří v zemi dlouhodobě nežijí.SAR-EL znamená hebrejský akronym pro Sheirut Le’Yisrael, což znamená "Služba Izraeli". SAR-EL je dobrovolnický program Izraelských obranných sil v oblasti logistiky. Ročně jej absolvuje 3 až 5 tisíc dobrovolníků z celého světa, kdy jeden až tři týdny slouží na vojenských základnách. Jejich práce není placená a i když všichni dobrovolníci nosí pracovní uniformy izraelské armády se speciálními modrými výložkami, tak nejsou považováni za vojáky a nepoužívají zbraně. Proto program SAR-EL není v rozporu se zákony o zákazech služby v armádě cizího státu. Jde především o výpomoc v logistice, údržbě, stravováním, zásobováním a lékařskými službami. SAR-EL byl založen v roce 1982 .

7 0
možnosti
Foto

Izrael je velkou demokracií pro Židy, tak i pro Araby žijící v Izraeli . Mají stejná práva jako Židé a a mají více práv než v Arabských zemí.

4 0
možnosti
TB

srovnávat počty obětí je špatné. Protože Izrael svoje lidí chrání jak může. A jiné civilisty se snaží nezabíjet. Proto vždycky jim dali varování, aby tam nebyli, kde se hodlali zasáhnout.

Protivník to dělá obráceně a pak svoje padlé hodlá využít na světové scéně a to špatné.

7 0
možnosti
PK

Já nejsem znalec tohoto konfliktu a předchozích historických událostí, ale myslím, že platí obecně a zcela jednoznačně...Nečiň druhým to, co sám nechceš, aby jiní činili tobě..

5 0
možnosti
RC

Jen technická :

Páté přikázání není Nezabiješ, ale Nezavraždíš ;-).

3 0
možnosti
JH

Určitě můj text nechtěl inspirovat k antisemitismu. Šlo mi o filosofické pojednání, inspiraci k chápání Písma v dnešní době.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1119
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 414x
mám ráda staré stromy, jabloně, višně, ptačí klábosení,

mám ráda květiny, čerstvé i uschlé, stolistou růži, ladoňky, třezalku, mateřídoušku, louku plnou bodláků a rdesna,

všechny čtyři období, proměny,

mám ráda les a potoky v něm...

Ale také jsem vystudovala teologii, baví mě kromě výtvarničení, fotografování a zahradničení, filosofie, psychologie, religionistika...

 

https://www.sdb.cz/podporte-nas/#financne