Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Covid pás jen nahradí potvrzení o negativním PCR testu.

Tedy nebude podmínkou pro cestování. Jen alternativou k tomu, že si uděláte PCR test

3 0
možnosti
AP

jakou alternativou k testu to bude pro osob mladší 16 let? Nebo pro osoby, které očkovat, z jakéhokoli důvodu, nemohou?

0 0
možnosti
PS

P53e30t97r 13S34k78á29l12a

19. 3. 2021 8:56

S covidpasem nemám problém, pokud nebude problém nechat se naočkovat. Za diskriminační bych považoval vyžadovat covidpas dřív, než bude proočkována většina obyvatelstva a nechat se naočkovat bude tak snadné jako cestovatelské očkování v minulosti.

2 1
možnosti
AP

Covid pas porušuje, podle mě, evropské právo - volný pohyb osob

1 5
možnosti
VB

Hlavně si všechny subjekty, jimž ukážete "pas", mohou vytvářet seznamy lidí očkovaných a neočkovaných, pak je za úplatu nabízet různým dalším subjektům. Lidé se pak budou divit, proč jim někde odpírají dát např. půjčku nebo hotel nebo zaměstnání.

1 7
možnosti
SJ

seznamy očkovaných si jaksi dělat nemůžou, odporuje to GDPR.

1 0
možnosti
HH

Cestovat do cizí země není vaše lidské právo...musíte splnit podmínky dané země. Do Ruska vás také nepustí bez víza a i sním Vás můžou po příletu otočit...stejně tak v Číně, pokud se blbě zašklebíte na obraz vůdce...

Do sousty zemí se i dnes musí s očkováním na různé nemoci...

A vůbec nejabsurdnější je to, že se tu komouš rozčiluje nad svobodu cestování:D

11 1
možnosti
AP

Mýlíte se, je to naše právo v rámci EU dané Schengenskou dohodou...

1 0
možnosti
BH

Vymejšlí se zdůvodňovací kočkopes. Ten covidpas prostě jednou bude i když se mi to také nelíbí, ale jiná možnost asi do výrazného ustoupení viru nebude. Šílené bude případné nové a nové očkování proti dalším a dalším mutacím:-/

0 0
možnosti
IB

za pár let nebudeme vědět, co je covidpas

0 0
možnosti
PS

Tohlo je typická salámová metoda omezování osobní svobody s vidinou hezkých zítřků. Na tohle hodně zaslepených lidí slyší. Hlavně ať se dostanu v létě do Chorvatska. ;-€;-€;-€

2 5
možnosti
BH

Horší je, že to zatím spěje na budoucí potřebu pasu pro návštěvu sousední vesnice:-/

2 0
možnosti
MB

V mém okruhu jsme se shodli - situace se složitá. Je třeba rozvolnit a léto se blíží. Vedle přirozených tužeb cestovat - navštěvovat krčmy - představení, sportovní události je zde potřeba ekonomická ! Už to nějak rozhýbat ! Můžeme meditovat o omezení svobody nějakou průkazkou, jistě. Pak se ovšem ten Covidpas jeví jako řešení dobré - Ve prospěch nás všech ! Schvaluji ... :-)

9 1
možnosti
AP

Smáli jsme se Rusům, že na cestu do sousední oblasti potřebují bumážku ...

Ostatně, měli jme to i u nás. Od r. 1939 do r. 1945 ...

Ne, covid pas není dobré řešení, protože pokud EK/EU/ER porušuje platné právo, jak mohou chtít po lidech, aby jej dodržovali?

2 2
možnosti
TB

Není to pitomost a není diskriminační. Je to asi jediná šance, jak zachránit turismus pro letošní rok....asi tak ;-)

8 2
možnosti
AP

To je asi stejné, jako "jediná možnost" jak porazit vir jsou lockdowny. Přitom země, kde žádné lockdowny neměli mají polovinu mrtvých... Jediná šance, jak zachránit turismus je přestat trojčit a vmýšlet třetí ďurky do nosu. A začít s lidmi jednat jako s lidmi a ne jako s nesvéprávným plebsem.

2 0
možnosti
RK

Ne, není. Asi mám delší vedení já, nebo vy. Chorvatdko má povinný PCR test nebo karanténu. Kontrolu na hranicích absolvovat nemusíte. Prostě tam být nemusí a je jen na vás, zda to porušíte nebo ne se všemi následky. V případě covid pasu vám tyhle starosti odpadnou.

Příklad, předevčírem jsem byl v Polsku. Nad 12 hodin pobytu je zde povinný PCR test. Projel jsem Polso až na sever a dolů zpět. Nikde žádná kontrola.

4 1
možnosti
AP

A když nebude covid pas? Tak to bude jako vždy, na letní sezónu se opatření přeruší. Covid pas žádný turismus nezachraňuje, pouze vytváří politické alibi "my jsme pro to přece udělali všechno ..."

0 0
možnosti