Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Ještě paní Paculové: korektnost svých členů by si měla hlídat příslušná profesní komora, navíc by se o chování lékařů měl zajímat i stát, ministerstvo; pokud se objeví něco, co zjevně vykazuje riziko pro pacienty, měl by se o to zajímat státní zástupce (nebo i BIS, protože řada divných informací pochází z Číny či Ruska). Státní zástupce může spolu se znalci přezkoumat, oč jde, já jsem tvrzení lékařky celé nečetla, zajímám se o to systémově: nelze lidem ev. mást hlavu s využitím lékař. titulu, dotyčný jedinec může ev. sdělit, že jde o jeho osobní názor na základě určitých okolností, odkázat na zdroje, podle nichž si názor utvořil, ale měl by upozornit veřejnost, že nejde o výsledek dostateč. klinic. studií, o úředně potvrzený solidní výzkum apod. Až na to budu mít čas, podívám se na úřední či odbor. zdroje např. v SRN, Švýcarsku či USA, je třeba rozlišovat, co je teprve začínající či dostateč. nedokončený výzkum apod. Výrobců přípravku např. pro hospodář. zvířata bude ve světě více, Evropa by si měla dát pozor, s kým obchoduje. Čínské firmy na internetu někdy vystupují "mezinárodně", tváří se jako západ. firma apod. Oni sami covid-19 nezvládli a nám budou radit, jak na to?

1 0
možnosti
Foto

Až na to budete mít čas, zkuste tu slovenskou lékařku kontaktovat. Pokud se Vám nechce na Slovensko volat, máte ještě toho MUDr. Šimona Reicha z pražské VFN, třeba Vám něco z dané problematiky vysvětlí.

3 0
možnosti
VB

Paní Paculové: rozhodně se náš pacient nemůže řídit názorem jedné lékařky, ba ani názorem několika lékařů z jedné nemocnice; lék, jeho bezpečnost a účinnost by musela nejlépe potvrdit Evropská léková agentura, pak i český SÚKL, to by byla větší jistota, protože tyto úřady by tak učinily spíše až po dostateč. klinic. studiích, jedině lze povolit výzkum, nikoli plošně u celé populace. Přečtěte si např. na http://www.drugs.com vedl. účinky. Stát, který by na základě schválení od EMA, chtěl přípravek použít, by měl hledat výrobce mimo Čínu apod.

0 0
možnosti
VB

Ivermektin: u českých infor. zdrojů figurují bohužel i dezinformace, u těch korekt. západních se dozvíme, že se musejí provést větší klinic. studie. Jde o přípravek k odčervování hospodář. zvířat, ale i tak má vedl. účinky: lékař by musel před zkušeb. užitím ověřit např. imunit. problémy pacienta, problémy s ledvinami, škodlivé interakce s užívanými léky, nemělo by být užito u těhotných, kojících nebo u lidí se srdečními problémy aj. Spolehla bych se výlučně na západ. klinic. studie, jež zatím nejsou dostatečné. Výrobcem je např. firma sever. Čína - odtud by mohlo pramenit "informování" mj. Čechů.

0 0
možnosti
HP

Pletete si přípravek užívaný ve veterinárním lékařství s přípravkem užívaným v humánní medicíně, ale už vůbec nechápu, proč pod článek, pod kterým se zde diskutuje, pletete ČÍNU. :-/

5 0
možnosti
LC

Už asi před měsícem mně známý z Bratislavy poslal informaci o používání Ivermektinu na Slovensku. Údajně lékař zavolal do nejbližší rakouské lékárny zda ho mají, zabukoval si určitý počet balení, vypsal recepty a vyslal taxíka do té lékárny. Jak jsem koupil, tak posílám dál. Asi to už bylo tak běžné, že se to slovenský SUKL rozhodl legalizovat.

3 0
možnosti
VB

Milánku, žádný lék není zcela bezpečný, taky se nedají léky vždy užívat na každého pacienta a na každý zdravotní stav, i v rámci covid-19 jsou v řadě výzkumů rozdílnější výsledky; něco, co se původně jeví slibně, může být vzápětí zamítnuto. Zkrátka, u velmi nebezpečné nemoci se vyplatí sledovat výzkum a praxi mezinárodně, se zapojením našich odborníků mezi špičkové výzkumníky (např. švýcarské, německé, francouzské).

0 1
možnosti
Foto

Ano, pokud otevřete krabičku aspirinu, zjistíte, že není úplně bezpečný, protože v příbalovém letáku jsou uvedeny případné nežádoucí vedlejší účinky. Tedy máte pravdu v tom, že žádný lék není úplně bezpečný. Ale nejsem si vědom toho, že bych o nějaké léčivu tvrdil, že je úplně bezpečné.

9 0
možnosti
Foto

Nějak nechápu ten nadpis. Slovensko není součástí České republiky, takže o tom, co mohou a co ne, nerozhoduje Praha ale Bratislava a naopak.

1 5
možnosti
Foto

Myslíte, že by bylo lepší Na Slovensku mohou a v Česku my nemůžem? To by bylo dosti dlouhé, můj nadpis je kratší a je o tom samém. Myslím, že většina čtenářů po přečtení článku pochopí, o čem ten nadpis je. :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 21,64
  • Průměrná čtenost 2421x
příležitostný publicista