Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Profesor Flégr predikoval hodně. Také desetitisíce mrtvých. Predikovat, že v zimním období se respirační onemocnění (jakékoliv) projeví mnoha desítkami či stovkami tisíc případů dovedu taky. Děje se to totiž každý rok. Akorát až do letoška to bylo normální a do letoška se to nejmenovalo Covid-19, ale viróza, chřipka nebo virový zápal plic. Taky se na to normálně umíralo (asi 2000 za rok) Nevím tedy, v čem jiném se tak zázračně trefil, ale pan Flégr je ten poslední, kterého bych na vládě chtěl. Radši Šmuclera prosím. ;-)

4 4
možnosti
Foto

Predikovala počty nemocných má Covid celkem přesně.

Už jsme dosáhli o těch 8 000 za den

Pravda o 9 dní později než předpověděl, ale to je spíš otázkou toho, že se nestíhá testovat než chybou jeho odhadů. Navíc své sehrálo i to, že se konečně začalo něco dít a vláda začla dělat opatření proti šíření viru.

2 0
možnosti
JJ

Jasně. Nejlépe je hodit všechno na politiky. Samozřejmě, na "ty druhé". V tomto okamžiku Babiše a Parymulu. My nic, my za nic nemůžem. Podobně jako za socíku - to ti hrozní komunisti, my tady vlastně ani nebyli! Přitom stačilo nejít k volbám...

Už několikrát jsem tady prezentoval, že často věřím více "uklizečkám a instalatérům", než našim "elitám". Člověk nemusel mít ani lékařské vzdělání, ani vysokou školu politologie, aby mu bylo jasné, že nejde o nějakou záchranu před kovidem jako takovou, ale o to, aby ta nákaza, proti které není ani vakcína, ani lék, probíhala pokud možno pozvolně. Většina "normálních lidí" to pochopila. Jenom ti největší inteligenti, bojovníci za svobodu ve svobodné době, kde jim nehrozí vůbec nic a mnozí lékaři a odborníci na všechno, stále potřebují nějaká "vysvětlení", "upozornění" a "zdůvodnění". To jsou opravdu tak hloupí a nechápaví? Přitom jen stačilo sledovat čísla a historii vývoje té situace v okolních zemích.

Jinak - kritizovat za tu dnešní situaci Babiše můžeme my, kteří jsme byli těžce překvapeni jeho postupem, když Vojtěch oznámil vysloveně minimální opatření které měly platit od začátku září a vyústily odstoupením Maďara a Vojtěcha. Ostatní kritici, opozicí počínaje a mnohými "odborníky", včetně zdejší "inteligence" konče, by měla buďto tiše mlčet někde v koutě, nebo si sypat popel na hlavu. Protože i ta naprosto minimální a nevýznamná omezení tvrdě kritizovali a zesměšňovali!

O Zemanovi si myslím své, nejen poslední dobou, ale furt lepší, než nějaký prounijní a provítačský hujer.

8 3
možnosti
Foto

Ta nákaza tu řádila již od konce roku 2018. Jenže nikdo netestoval, bralo se to jako chřipka, nemedializoval a tak jsme s ní žili rok bez nějakých problémů. Problémy nastaly až když se toho chopily státy, jako super příležitosti ke zvýšení své moci a odvedení pozornosti od nastupující krize.

1 5
možnosti
Foto

Flegra do vlady radeji ne. Kdyz se naposed do polityky vrtal Einstein, byl z toho ptojekt Mahattan ....

1 2
možnosti
Foto

Problém je, že Babišovi voliči jsou spíše "Svědkové Babišovi". Nemůžou změnit názor - to by sami sobě přiznali, že udělali chybu ...

10 1
možnosti
JR

J81a21n 89R44á15ž

10. 10. 2020 13:13

Jsem přesvědčen, že mnohým, kteří ještě měli zbytky sympatií k Babišovi, spadly klapky z očí, když vidí jaký je to manažerský nýmand, který ztratil i ten zbytek samostatného myšlení. I tak zvaně intelektuálně nesmělí musí vidět jak se stal kašpárkem v rukou svých loutkovodičů z Prchalova PR týmu. Jenže i Prchal je u konce s dechem, neb mu teprve teď dochází, že Praha není střed světa a je to na Babišově zcela zmatečném chování poznat.

1 2
možnosti
JN

Hezký den, s většinou Vašeho článku souhlasím - včetně toho, že Zeman to některými výroky v dnes zveřejněném rozhovoru hodně pohnojil (což říkám jako ten, kdo ho v prezidentské volbě volil...)

Trochu ale nechápu, proč máte problém s tím, že předseda Senátu Vystrčil podpořil před druhým kolem pana Valentu (jakožto člena senátorského klubu ODS, byť členem ODS není). Chápu, že ten člověk je kontroverzní kvůli tomu, že podniká v hazardním průmyslu, ovšem pro náš region udělal dost a zejména je jako senátor na rozdíl od jeho předchůdců z našeho regionu (ať už z KDU-ČSL nebo ČSSD), kteří si tam těch 6 let jen de facto odseděli, aktivní a snaží se prosazovat smysluplné návrhy (např. aby každý, kdo má v podniku televizi či rádio, nemusel platit poplatky OSA, aby byla povolena určitá tolerance alkoholu pro cyklisty apod.)

1 0
možnosti
Foto

Zdravím... ono to není ani tak na pana Valentu, jako spíš se trpce pousmívám přirovnávání M. Vystrčila s Václavem Havlem. Díky za návštěvu...

1 0
možnosti
VV

Pokud někdo pracuje a zaměstnává a platí lidi, je to ekonomika, bez ohledu na to, jestli dotyčný provozuje továrnu, posilovnu, divadlo nebo bar. Je to obživa a vydělané peníze jeho a zaměstnanců zase živí další lidi, u kterých je utratí. Významnou část ekonomiky dnes tvoří obory, které nic nevyrábějí, ale patří do tzv. sektoru služeb.

Co se týká lockdownu, i když vláda ekonomiku formálně nevypne, udělá to ekonomika bez ohledu na to sama od sebe a děje se to už teď. Jen agónie bude delší a hlubší.

11 1
možnosti
Foto

Je to tak.... Díky za návštěvu.

1 0
možnosti

Abych pravdu řekla, začínám si připadat jako v americe. Tam taky lidi žalují firmy za to, že není na kelímku napsáno, že kafe je horké a hrozí opaření.

Ze všeho nejdůležitější je určit viníka. To se všem uleví.

A hlavně: žádné nařizování, žádná opatření, žádný diktát - na to jsou lidi alergičtí. Ten covid se musí přece porazit bez jakýchkoliv omezení, ne?

7 1
možnosti
Foto

Ahoj Marie, no chvílemi to tak sice vypadá, ale právě ti odpovědní na tom mají podíl největší. Navíc by jim nikdo nevyčítal, že jsou zaskočeni na jaře, ale nyní... no, na špatné rádce ta parta asi dala. Miloš Zeman se očividně vyspal do růžova a vzpomenul řady těch, které může urazit. Já jsem pro něj blbeček, ale pro mě je to spíš pochvala ;-D Díky za návštěvu...:-)

6 0
možnosti
LH

Kdo byl kolem 20. srpna pro roušky a opatření mimo týmu kolem Madara..... A kdo to přímo tady na blogu zesmesnoval.....přiznejte se:-P kdo to stále bere jako válku proti Babisovi, kdo se posklebuje Prymulovi, kdo tu dnes a denně tapetuje měsíce staré názory "kapacit *... Není to jen o Babisovi... :-P

4 2
možnosti
Foto

Dobrý den Libore. To jistě není jen o Babišovi a třeba Prymulu vůbec nezmiňuji, pevně věřím, že bude mnohem lepší než Vojtěch. to ovšem z Andreje Babiše odpovědnost nesnímá. On je odpovědný, ne kecalové tady na blogu. díky za nákuk i komentář....

5 0
možnosti
TB

Vždyť má Babiš pravdu, ale chápu pravda občas bolí......

2 7
možnosti
MM

Vaše a Babišova "pravda" mně nebolí, ale pro mnoho slušných lidí je k smíchu, bohužel i často nebezpečná stejně jako covid.

5 2
možnosti
MH

Máte-li zájem, jistě se pro Vás místo na covidovém příjmu najde...

0 0
možnosti
MH

Patří pod příspěvek pana Nováka...

0 0
možnosti
  • Počet článků 669
  • Celková karma 21,07
  • Průměrná čtenost 2118x
Šéfkuchař na cestách a básník ve výslužbě.Dnes už spíš natvrdlý než tvrdý rocker , milovník dobrých věcí a časů.

Jak jde čas, stal se ze mne spolutvůrce dvou kuchařek, učitel a výrobce sušených, či fermentovanýchj lahůdek...

 

Seznam rubrik