Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hele, asi tak. Když Tě některý uvědomělý občan napráší, že tam pouštíš lidi bez roušky, budeš to mít drahý.

Mně osobně tahle forma rebelie (nebudu nosit roušky a nebudu) není blízká.

Ti kašpaři nahoře mně také pijí krev, ale odmítání nošení roušek není cesta, jak se neschopné vlády zbavit. To jsou jedině volby.

6 8
možnosti
PK

Ale prodavač nemá pravomoc jakkoli vyžadovat plnění vládního nařízení. Nemá ani pravomoc lidi, co jej neplní, nepouštět dovnitř.

7 2
možnosti
DV

D56a20v74i77d 52V54l78k

14. 9. 2020 7:56

Díky za diskusi.Je to furt stejný jak na jaře, rozdělená společnost.Zaráží mne jak moc někteří pořád nenávidíte nás živnostníky a drobné podnikatele a jak moc z Vás se snaží v mém blogu hledat pitomosti , které tam nejsou. Já vím závidíte mi asi těch 25 tisíc co nám vláda dala. Je to asi zbytečné vysvětlovat,ale třeba já jsem platil jen za nájem prostor nuceně uzavřených vládním nařízením asi 60 tisíc měsíčně, takže jsem si za těch 25 tisíc nekoupil další Mercedes.

Rád bych ještě upřesnil , že je mi 50 let, jsem tlustý, mám vysoký krevní tlak a další trable, takže jsem asi taky v rizikové skupině, takže nejsem žádný mladý deviant útočící na ohrožené seniory. Nařízená opatření vlády všechny respektuji a dodržuji ,jak já tak i všichni mí zaměstnanci. Všem Vám přeji pevné zdraví a ať se Vám Covid vyhne obloukem. Hezký den.

26 1
možnosti
JN

J33a70n 14N50o71v37á49k

14. 9. 2020 1:59

Tak samozřejmě je vždy lepší, pokud máme svoji ignoraci mimořádných hygienických pravidel na koho svést.

Ale za prudké zvyšování počtu nakažených si můžou především lidi sami svojí sobeckou nedisciplinovaností: "Já mám svojí svobodu a lidská práva, mně je nějaká chřipečka ukradená včetně Vojtěcha a Babiše, ať se chrání jen ten kdo chce."

A pokud to jsou mladí do 50 let, tak mají svojí pravdu - je ten virus opravdu nezabije, ani jim nejspíš nezpůsobí žádnou trvalou újmu.

Ale že svým chováním přispějou k nákaze a smrti nezanedbatelného počtu starších lidí, je jim jedno.

15 12
možnosti
DP

Starší lidi by měli nosit respirátor, který je ochrání, pak nebudou muset fňukat v diskusích.

6 5
možnosti
RC

Vzdyt ani premier neumi spravne ten svuj respirator nosit.

7 0
možnosti
DP
Foto

R^R^R^ Karma a opravdu těžké dilema.

Za sebe mohu říci, že vzít si roušku, když někam jdu, mi nedělá žádný problém.

3 4
možnosti
DK

"Viníkem nedisciplinovanosti části tohoto národa a narůstajících počtů nakažených nemocí Covid 19 je jen a jen mizerná, lajdácká, amatérská, mnohdy zmatená a protiřečící si práce současné vlády a upřednostňování osobních zájmů lidí v ní a na ní lidí navázaných, před zájmy občanů České republiky."

Pod to se klidně podepíšu.

4 8
možnosti
ZD

Jestli jste spadl z Měsíce - pak se vašemu soudu nedivím. Jestli ne - tak vám závidím jednoduchý život. Za vše může vláda a hotovo!

2 1
možnosti
TK

"takže jakmile jsem chvilku v krámě sám, samozřejmě si ho hned sundám a pokouším se lapnout dech a vykašlat nitě, které jsem před tím vdechl."

Kolik je vám roků? Deset, dvanáct? Poradím vám, už není jaro, roušek je dost, kupte si místo toho vašeho hadru z polštáře běžnou třívrstvou roušku. Jde dobře zatěsnit, dýchá se v ní téměř bez omezení a nebudete vdechovat žádné nitě. Po pár minutách nevíte, že ji máte. Nebudete pak muset zbytečně dělat problém z něčeho, co problémem není. ;-)

12 9
možnosti
TK

Mimochodem, u nás v obchůdku má majitel na dveřích ceduli "Vstupujte prosím pouze s rouškou". Byl jsem svědkem toho, že když přišel chlap bez roušky, tak ho od kasy slušně požádal, aby vstupoval pouze s rouškou. Dotyčný řekl "Pardon, já zapomněl." Couvl před dveře a do obchodu pak vešel v roušce. Kde je problém? Jde to po dobrém a slušně. Jako nějaké vyhazování to rozhodně nevypadalo.

15 3
možnosti
TZ

Pan má pravdu. Takto uvažuje hromada lidí... Vývoj bude zajímavý, ekonomický lehnem.

0 0
možnosti
TH

Jestli on ten vyšší počet nakažených nebude souviset s vyšším počtem otestovaných. Stačí přestat testovat a nebudou "přibývat" nakažení...

11 2
možnosti
RM

Já si třeba nemyslím, že vláda může za to, že se nákaza Covidem 19 zase šíří. Kdo za to může jsou lidé. Mohli za to už na startu. (FYI - také jsem byl postižen zavřením obchodů)

Až se lidé naučí si zakrýt ústa když kašlou či kýchají, mýt si ruce když jsou z toalety atd. tak se žádné nákaze tak dařit nebude. Ale protože jsou lidi prasata, tak se šíří.

Toto nedokáže eliminovat sebelepší nařízení nebo sebelepší vláda.

8 4
možnosti
PK

Co máte na mysli tím "mýt si ruce když jsou z toalety"? Ona se tak tato viróza šíří? BTW a je vám známa třeba ta skutečnost, že nákaza skrz povrchy byla prokázána jen u 1.5 % případů?

1 0
možnosti