Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Trikolora. A co se někdo diví. ;-D

1 7
možnosti
Foto

Obecně bych se k vašemu počinu stavěl ve stylu „Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu hájit Vaše právo to říkat.“ (údajně Voltaire, ale možná taky ne). S něčím lze souhlasit, nicméně neodpustil bych si pár poznámek:

„Jsem bílá, heterosexuální, pracující a podnikající žena.“ – Gratuluji. Zdá se, že jste na to hrdá. Ale jako bílá a hetero se rodíte, tam žádná zásluha není. Ok teda, díky za info.

„Jsem pravičák, který nemiluje EU, klimahysterii ani genderové šílenství.“ – Jedním z nejrozšířenějších nešvarů dneska je škatulkování. Hysterie jistě netřeba, ale věnovat se ekologii prosím pěkně třeba: provádíme tu šílenosti, jde to celkově rychle do háje a informací si skutečný zájemce nalezne dost. S genderovým šílenstvím by se dalo souhlasit ve smyslu oné rakoviny politické korektnosti, nicméně pohlaví je pohlaví a gender je gender. Každého věc, když tím nikomu nemává před nosem.

„Tvrdím, že pohlaví jsou jen dvě a všechno ostatní je anomálie.“ – Asi jako je třeba rozlišovat mezi islámem a islamismem (příp. křesťanstvím a fundamentálními hnutími typu Westboro Baptist Church), je třeba rozlišovat mezi genderem a pohlavím. Pohlaví jsou skutečně pouze dvě, genderů může být tisíc – a opět, ať se každý identifikuje třeba jako trans-mimozemšťan, když tím nikoho neomezuje. Pokud omezuje, řešme to individuálně, nikoli principem kolektivní viny.

„Věřím, že nejlepší model rodiny je muž, žena a děti.“ – Dobrá, ale k čemu ta informace komu je? Co s ní mají dělat gayové či lesbičky? Pasujete se tímto nějak do jakési vyšší roviny, než na jaké jsou oni? Nemají tedy stejná práva? Je vlastně dítěti lépe v děcáku než v rodině se dvěma otci či dvěma matkami? Vážně?

5 9
možnosti
Foto

„Myslím, že kampaň BLM je velmi nebezpečná a zvrácená.“ – Opět ono škatulkování. BLM vzniklo jako reakce na dlouhotrvající rasismus a nerovnoprávnost v US. Ke každému hnutí se ovšem může přidat libovolné množství diletantů s vlastní agendou (o placených stávkokazech a různých manipulátorech nemluvě), což ovšem zase nic nemění na původní myšlence, která jistě byla dobrá. Ale co, šup do jednoho pytle. Těch „zprávoidů“ je dneska tolik, kdo se v tom má vyznat...

„Odsuzuji dotace i současný systém dávek. Prosazuji, že bez práce nemají být koláče.“ – Je to trochu vágní a mám podezření, že narážíte na Romy. Ok, postávat před poštou, sosat stát a čekat na složenky není dobré. Nicméně co byste navrhovala pro matku, která je v současnosti doma s pěti dětmi, zatímco otec kope kanály (pokud tedy vůbec pracuje)? Nedat jim nic a nechat děti pojít hlady? Pamatujte: „neměli si dělat tolik dětí“ není rada, s tím už teď nic neuděláte. A děcka sem přicházejí jako nepopsané tabulky, za nic z toho nemohou. Jak tedy s nimi naložit? Kde ty prachy obecně jinak vezmou? Co takhle opakované vstřícné kroky, nové nápady a iniciativy, pokusy o vzdělání atd.? Úkol jistě nelehký, ovšem ne nemožný. A rozhodně lepší než paušální odsuzování.

„Miluju maso, kafe a víno.“ – V pořádku, pokud ovšem necháte vegetariánům či veganům stejnou svobodu maso nemilovat. Neomlacují-li nám o hlavu svůj postoj oni, neomlacujme jim o hlavu my ten náš. Princip svobodné volby a ohleduplnosti nade vše. A opět, individuální případy řešme individuálně, bez falešné argumentace kolektivní vinou.

To by asi stačilo – já jen abyste měla zase nějakou jinou zpětnou vazbu, než jaká se vám asi objevuje na sociálních sítích a jistě se objeví i tady. Hezký den.

5 3
možnosti
Foto

A co chcete od nás? Lajk? :-)

3 3
možnosti
PH

Pane, ona pouze konstatuje své názory a vůbec Vám nic nenabízí. Nejste nějaký nafrněný?

10 0
možnosti
MH

Mám to úplně stejně, akorát jsem muž :-)R^

7 0
možnosti
JW

Ještě tu správnou rasu...

1 1
možnosti

Naprosto s Vámi souhlasím.R^

10 0
možnosti
FD

Jste tedy ideální.A to bez ironie!

3 1
možnosti
Foto

A není to podezřelé? Mělo být plus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5496x
Jsem běžný občan s běžnými starostmi, kterému není lhostejné dění doma ani ve světě. Jsem členkou strany Svobodní.

Mé články vyjadřují mé osobní postoje a nejsou oficiálními postoji hnutí.

Seznam rubrik