Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

Pokud už 10 let nevolíte, tak pro vás asi ty volby nejsou důležité. A to nepomůže nic. Já např. nejsem zastáncem elektronických voleb a to proto, že někdo nekalý má voliče přímo pod kontrolou (a může i volit za něj). To ve volební místnosti je dotyčný za plentou sám a může zvolit, jak opravdu chce.

Píšete "Prý bude možné volit z auta (ale co když lidé auto nemají?!)". Ale co když ti lidé nemají internet? Jak potom budou volit.

13 2
možnosti
OU
Foto

Paní autorko, jestliže už deset let bydlíte v Ústí, ale trvalé bydliště máte v Praze, musí Vám to občas komplikovat život. Jinak v letošních volbách do krajů a senátu Vám voličský průkaz nepomůže, to můžete volit jenom v Praze.

6 0
možnosti
MK

Až se zavedou elektronické volby a zruší peněžní hotovost, tak skončí veškerá naděje na demokracii a svobodu.

Už úplně vidím, jak agilní progresivisté budou hlasovat za seniory. A jak novodobí „Pavlíci Morozovové“ budou doma kontrolovat své rodinné příslušníky, jak hlasují – a budou na ně vyvíjet tak.

p.s. Pokud existují reálné papírové hlasovací lístky, jejichž počty jdou zpětně zkontrolovat, tak volby jen tak nezfalšujete. Ale u elektronického hlasování stačí udělat jeden chytrý zásah do systému – a nikdo už na to nepřijde.

7 2
možnosti
OU
JS

Madam, bylo by dobré si uvědomit, že každá strana, která je u vlády, zvažuje jaký volební systém je pro ni výhodný. Hovořit tedy o nějakém zaostávání za Estonskem považuji za vtip. Elektronická volba sama o sobě rozhodně není zárukou nějakého pokroku.

5 1
možnosti
VP

V65í73t 58P51r17č95í83k

7. 8. 2020 12:54

Bylo by vhodné dodat, že za Estonskem nezaostáváme jen my. Zaostává za ním celá Evropa a téměř celý svět. Nikde ještě nepřišli na to, jak u elektronické volby zajistit, aby byla opravdu svobodná a tajná, aby se hlasy nekupovaly apod. Estonsko má také jen o něco víc obyvatel než Praha, což aplikaci takto revoluční změny volebního systému velmi usnadňuje.

Debata o formě voleb v karanténě může někomu připadat trapná, ale hrnout se kvůli tomu do elektronické volby, aniž bychom měli odpověď, jak zajistit jejich regulérnost, by mi nepřišlo zrovna uvážené.

10 0
možnosti
MK

Vlastě Estonsko je nejbohatší, nejblahobytnější a úplně nejlepší země na světě, že? Stačí volit elektronicky - a přijde ráj. :-):-):-):-)

3 1
možnosti
MB

No mě ty počty nějak nevycházejí.

Jízdenku na vlak z Ústí do Prahy mi ČD nabízejí za 109 Kč, zpáteční za 208 Kč.

Obálka stojí 25 ks 49 Kč. Ve větším balení jsou ještě levnější a myslím, že 25 obálek není tak moc, aby se doma válely zbytečně 10 let.

Tiskárna k počítači se dá pořídit do 1000 Kč, v akcích i levnější. Než chodit třeba jen 5x ročne do kopy centra, zaplatit xkrát víc a strávit tím dost času, myslím, že se tiskárna vyplatí. Ale vím, že ve finanční tísni není tiskárna to, co by bylo na nákupním seznamu nahoře.

Samozřejmě by se to vše dalo vyřešit změnou trvalého bydliště, i když je pitomost, dělat to jen kvůli občasným volbám.

Pro mě jsou volby důležité. Syn, student, to má domů 4 hodiny vlakem, 2x 275 Kč a taky mu to za to stojí. Komunální volby v místě, kde momentálně nežiju, bych neřešila. Volit prezidenta jsem si užila :-), tam bych ty peníze obětovala.

A taky si myslím, že volby jsou tajné. Když půjdu za plentu, nikdo nevidí, koho volím. Na internetu tak anonymní nejsme.

9 0
možnosti
SR

Žijete v Ústí, tak jste asi zaznamenala, že tam se už tradičně kupčí s hlasy. Ti co podplácejí musejí těm "voličům" ponechat jen jejich lístek a sledovat je, že jdou volit. Pokud by ti podplácení chtěli opravdu volit (to nehrozí, zadarmo se přeci hlas nedává), tak si mohou říci o nové lístky a volit koho chtějí.

Elektronická volba by probíhala mnohem jednoduššeji, příslušný podplácející by se sešel s hlavou příslušného skupiny, ten by měl k dispozici data svých oveček, inkasoval by a pak by společně odvolili. To chcete?

10 0
možnosti
LV

Zodpovědnému voliči záleží především na tom, aby výsledek nebylo možno ovlivňovat. proto jsou volební komise složené ze zástupců více politických subjektů, aby se navzájem kontrolovali. Proto se volební lístky skladují ještě několik měsíců, aby bylo možno je přepočítat.

Proto je až s podivem, kolik lidí jen z důvodu vlastního pohodlí klidně souhlasí s tím, že výsledek voleb může někdo snadněji zmanipulovat. Pro kolik lidí je natolik nepřekonatelné, že musejí někam dojít a volit, že raději volit nepůjdou. To je dost ubohé.

7 0
možnosti
JD

J66i75r52i 45D95o36b45r97ý

7. 8. 2020 11:51

Vyhodou soucasneho zpusobu hlasovani je jeho prehlednost, blbuvzdornost a solidni jistota anonymity.

ZADNY z dosud zkousenych elektronickych zpusobu hlasovani tyhle naprosto klicove vlastnosti nema. Bohuzel.

11 0
možnosti
MN

Korespondenční volby jsou běžné v desítkách zemí, když už to nejde elektronicky.

0 0
možnosti
LV

To nic nemění na tom, že jsou snadněji zmanipulovatelné. proto nikde nejsou hlavní formou, nebo dokonce jedinou.

4 0
možnosti
  • Počet článků 624
  • Celková karma 21,87
  • Průměrná čtenost 3856x
Narodila jsem se v roce 1979 v Hradci Králové. Baví mě studovat a vzdělávat se, a tak jsem vyučená švadlena a kuchařka, ale i sociální pracovnice. Vystudovala jsem theologii. Jsem absolventkou Policejní akademie PČR.

Během svého života jsem se věnovala mnoha povoláním. Pracovala jsem v McDonald´s, byla jsem asistentkou ve vzdělávací společnosti, realitní makléřkou i státní úřednicí na Ministerstvu obrany ČR.

Nejvíce mě zaujala práce v médiích (rádio, TV, noviny) a objevila jsem, že mě baví psát. Pracovala jsem jako novinářka v oblasti V.I.P. a politiky.

Píši recenze pro Palmknihy.cz. Jsem blogerka, spisovatelka a recenzentka knih a filmů.

V únoru 2012 mi vyšel můj první román pro ženy, kniha BRIGITA. V prosinci 2012 se objevila na světě druhá kniha HEDVIKA. V roce 2020 jsem napsala nový ženský román, který se jmenuje MARIANNE a hledám nakladatele, abych mohla knihu vydat. A pracuji na dalších knihách.

Najdete mě také na MÉM WEBU: http://siander.cz

Můžete mi napsat na E-MAIL: siander@siander.cz

Počet návštěv podle TOP listu:

');
//-->